سعداله نصیری قیداری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اتمام بررسیهای کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی درباره وضعیت آموزش عالی در برنامه پنجم توسعه گفت: در مصوبات کمیسیون در ماده 24 الحاقی بر این نکته تاکید شد که دانشگاهها می توانند از ظرفیت مازاد خود برای پذیرش دانشجو با دریافت شهریه استفاده کنند.
نصیری یادآور شد: در حال حاضر نیز دانشگاههای دولتی با پذیرش دانشجو در دوره های شبانه از دانشجویان پول می گیرند. از همین رو این موضوع در کمیسیون تلفیق به گونه دیگری دیده شد و بر اساس مصوبات کمیسیون تلفیق، دانشجویان خارجی با هزینه مبتنی بر ارز دولتی پذیرفته می شوند و ظرفیت های مازاد دانشگاهها می تواند به پذیرش دانشجو با اخذ وجه اختصاص یابد.
وی اضافه کرد: آنچه در لایحه دولت آمده بود این بود که دولت نیازهای خود را اعلام می کرد و برای آن بودجه تامین می کرد اما در مجلس شورای اسلامی در زمان تلفیق برنامه پنجم توسعه با یک نگاه جامع تری به این موضوع پرداخته و تصمیم گرفته شد که نیازهای کشوری در نظر گرفته شود.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خاطرنشان کرد: از سوی دیگر بسیاری از والدین، فرزندان خود را برای ادامه تحصیل به کشورهای حاشیه خلیج فارس و یا کشورهایی مانند ارمنستان و اوکراین می فرستند و این افراد در وضعیت بد فرهنگی و با صرف هزینه های هنگفت تحصیل می کنند که برای پیشگیری از آسیبهای این موضوع این ظرفیت در دانشگاههای داخل کشور دیده شده است.
وی اضافه کرد: ظرفیتهای شعبه بین الملل دانشگاههای کشور نیز از سوی هیئت امنا تامین می شود از سوی دیگر تاکید بر ایجاد شعب بین الملل در مناطق آزاد نیز برداشته شده است.
نماینده مردم زنجان در مجلس هشتم یادآور شد: کلیه مصوبات کمیسیون تلفیق برنامه پنجم توسعه در مجلس شورای سلامی در حوزه آموزش عالی نیز به تصویب رسیده است و در نهایت در صحن علنی مطرح می شود.
نظر شما