۲۷ تیر ۱۳۸۹، ۸:۵۰

آقابابا : خبر صدا وسیما مخاطب محور نیست

آقابابا : خبر صدا وسیما مخاطب محور نیست

یک کارشناس و مدرس رسانه تاکید کرد تا زمانی که تلویزیون مخاطب محور نشود نمی‌تواند موفق باشد.

ابوالفضل آقابابا، کارشناس رسانه و مدرس دانشگاه ادبیات گویندگان خبر تلویزیون و رادیو به خبرنگار مهر گفت: برخی گویندگان استعداد خوبی در زمینه خبر دارند که می‌توان به فواد بابان، رضا حسین‌زاده و ... اشاره کرد، اما برخی گویندگان نه تنها استعداد خوبی در زمینه خبر ندارند، بلکه کاملاً مشخص است که  بدون ضابطه  انتخاب شده‌اند،مثل گوینده خانمی که خبر ورزشی می‌خواند. البته این خانم محترم است، اما نه صدا دارد و نه تصویر.

وی در ادامه افزود: البته منظورم این نیست که گویندگان خانم خوب نیستند، چرا که در میان آنها گویندگان خوب هم هستند که صدا، اجرا و تصویر مناسبی دارند. درباره زبان باید بگویم که در این ارتباط ما مسائل زیادی داریم ، چرا که ارزیابی درستی از فرهنگ خودمان نداریم و نقاط قوت و ضعف را با یکدیگر تلفیق کرده‌ایم. زبان عمومی فارسی در اثر فشار سیاسی کمرش خم شده است.
 
این کارشناس رسانه خاطرنشان ساخت: دلیل اینکه تلویزیون در بخش خبری موفق نیست، به خاطر این است که مخاطب محور نیست. آقای ضرغامی قصد دارد فقط افراد یا گروه محدودی را راضی کند. در گزارش‌های گزارشگران خبری ضعف‌های زیادی دیده می‌شود، حتی در گزارش برخی گزارشگران متوجه می‌شویم که آنها به فکر منافع خودشان هستند تا بتوانند جای گزارشگران دیگر را بگیرند.
 
آقابابا درباره اشتباهات گویندگان خبر به ویژه در خواندن اسامی خارجی و عذرخواهی نکردن از مخاطبان توضیح داد: وقتی گوینده‌ای از سر بی‌اطلاعی اشتباهاتی داشته باشد، مسلماً بد است. باید در انتخاب گویندگان دقت بیشتری شود. البته بعید می‌دانم گویندگان خبر آموزش ندیده باشند، اما شاید گاهی به خاطر فضا باشد که آنها نمی‌توانند آن طور باید و شاید موفق باشند.اساسا  تا زمانی که تلویزیون به این فکر نباشد که مخاطب  محور شود ، نمی‌تواند موفق باشد.
 
وی با اشاره به شیوه نگارش خبرهای مکتوب با خبرهای رادیویی و تلویزیونی گفت: میان نگارش این خبرها تفاوت‌های زیادی وجود دارد، اما گاهی این موارد دقت نمی‌شود. فکر می‌کنم دلیل این مسئله دوگانگی در بخش خبر است. ما هنوز نتوانسته‌ایم میان زبان بخشنامه‌ای که برخی گویندگان مثل محمدرضا حیاتی دارند و زبان محاوره‌ای به نتیجه مناسبی برسیم، به همین دلیل گویندگان خبر در این باره دچار بلاتکلیفی و دوگانگی شده‌اند.
 
این کارشناس رسانه ادامه داد: خبر ساعت 21 اختصاص به خبرهای جدی دارد. خبر ساعت 20:30 هم قرار بود به اخبار پشت پرده و حاشیه‌ای اختصاص داشته باشد، اما در همین بخش خبری متوجه می‌شویم که اخبار جدی فقط با لحن صمیمانه اجرا می‌شود و خبری از اخبار پشت پرده نیست. اگر بلاتکلیفی‌ها در بخش خبری حل نشود با آسیب‌های جدید رو به رو می‌شویم، چرا که خبر اعتبار رسانه است، ولی الان این اعتبار کمرنگ است.
 
آقابابا خاطرنشان ساخت: البته رسانه‌  نسبت به گذشته  اخبار درست‌تری را ارائه می‌دهد، چرا که می‌داند مردم به اینترنت دسترسی دارند. البته تعداد گویندگان خوب نسبت به قبل از انقلاب بیشتر شده است، چرا که قبل از انقلاب تعداد گویندگان خوب محدود بود. امیدوارم مشکلات دیگر هم حل شود.
کد خبر 1118390

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha