۳۱ تیر ۱۳۸۹، ۹:۵۷

میرخلیلی عنوان کرد:

کشاورزی هرمزگان رو به نابودی است

کشاورزی هرمزگان رو به نابودی است

بندرعباس - خبرگزاری مهر: نماینده شرق هرمزگان در مجلس شورای اسلامی گفت: باتوجه به مشکلاتی که برای کشاورزان در هرمزگان پیش آمده، وضعیت کشاورزی استان رو به نابودی است.

حجت الااسلام سید علی میر خلیلی در گفتگو با خبرنگار مهر در بندرعباس بیان کرد: کشاورزان هرمزگانی با مشکلاتی از قبیل خشکسالی، کمبود آب، آفت‌های باغی و بدهی‌های معوق مواجه هستند که این مشکلات باعث بروز بحران در کشاورزی استان شده است.

وی ادامه داد: کمبود آب، کاهش سفره‌های زیر زمینی و شوری آب قسمتی از مشکلات کشاورزان است که باغات و صیفی جات استان را به نابودی کشانده است.

دو سوم مرکبات رودان و میناب دچار آفت جاروی جادوگر شده‌اند

نماینده شرق هرمزگان در مجلس شورای اسلامی افزود: دو سوم مرکبات رودان و میناب دچار آفت جاروی جادوگر شده‌اند که همین مسئله باعث امحا‌ء باغات شده است.

میرخلیلی تاکید کرد: محصولات صیفی به علت هزینه بالای جا‌بجایی و رساندن به بازار و میادین میوه و تره‌بار دچار رکود شده و در حال خراب شدن است.

وی خاطرنشان کرد: این نوع مشکلات عرصه را بر کشاورزان تنگ و فعالیت را برای آنان سخت کرده که امیدواریم با تمهیدات جدید و مناسب این مشکلات رفع شود.

نماینده شرق هرمزگان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: به علت درآمد پایین، کشاورزان قادر به پرداختن اقساط بانکی خود نبوده که بسیاری از آنها را دچار مشکلات اقتصادی کرده است.

فروش املاک روستائیان به دلیل بدهی به بانکها

میرخلیلی یادآور شد: تعدادی از کشاورزان به علت بدهی‌های زیاد بانکی خانه یا املاک خود را از دست داده و تعدادی از آنها نیز در زندان به سر می برند.

وی با اشاره به مصوبه دور سوم سفر هیئت دولت به هرمزگان در خصوص بخشش قسمتی از بدهی‌های کشاورزان گفت: هنوز این مصوبه اجرایی نشده و تاکنون بانکها برای بخشش این بدهی‌ها دستورالعملی دریافت نکرده‌اند.

نماینده شرق هرمزگان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این مصوبه شامل تمامی کشاورزان نمی‌شود زیرا سقف 10 میلیون تومان برای آن در نظر گفته شده اما بدهی بسیاری از کشاورزان بالای 10 میلیون تومان است.

میرخلیلی اذعان داشت: بحث کم آبی، برق و بدهی‌ها همگی دست به دست یکدیگر داده و باعث بحران کشاورزی در استان شده که دولت باید برای رفع آن شرایط و امکانات جدیدی را برای کشاورزان در نظر بگیرد.

وی عنوان کرد: مشکلات بانکی از قبیل تهیه ضامن و سفته یکی دیگر از مشکلات کشاورزان برای گرفتن وام دوباره است.

تولیدات کشاورزی بیشتر سبب کاهش واردات می‌شود

نماینده شرق هرمزگان در مجلس شورای اسلامی افزود: دولت باید برای جبران این مشکل فکر جایگزینی محصولات باشد و باید این را به خاطر داشته باشند که تولیدات کشاورزی بیشتر، سبب کاهش واردات می‌شود.
 
میر خلیلی در پایان بیان کرد: دولت باید به صورت کلان با این مشکل برخورد و موانع و معضلات را برای احیای دوباره کشاوزی از میان بردارد. 
کد خبر 1118731

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha