به گزارش خبرگزاری مهر، مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی طی سخنانی در جشنواره بینالمللی پیامی به بشریت روسیه، ضمن اشاره به فجایع انسانی در کشورهای عراق، افغانستان و فلسطین، از عموم مستندسازان جهان دعوت کرد تا مطابق با ذات سینمای مستند، به تصویرسازی و نقد حقوق بشر در دنیا بپردازند.
شفیع آقامحمدیان در سخنرانی دیروز خود که در حاشیه جشنواره بینالمللی پیامی به بشریت سنپترزبورگ گفت: مستندسازان دنیا دریافتهاند فجایعی که در کشورهای عراق، افغانستان و فلسطین اتفاق میافتد، توسط دولتهای اشغالگری صورت میپذیرد که قوانین دنیا و حقوق بشر را زیرپا گذاشتهاند. دولتهای زیاده خواهی که با حملات و عملیات خود در سایر کشورها، نیازها و حقوق اولیه انسانها را نقض میکنند.
وی افزود: برگزاری جشنواره پیامی به بشریت نشان از نگاه تیزبین متولیان جشنواره دارد، اما سوال اینجاست که فیلمسازان، باید به دنبال چه پیام موثری باشند. مستندساز در حالی میتواند بیانگر پیامی برای بشریت باشد که بتواند براحتی، آنچه که در اطراف او میگذرد را تحلیل کند، به تصویری بکشد و به مخاطبان ارائه نماید و براستی چه پیامی بالاتر از وقوع این فجایع انسانی در قبال مردم مظلوم عراق، افغانستان و فلسطین را میتوان به بشریت انتقال داد؟
وی افزود: فیلمسازان ایرانی با رسیدن به این حقایق، آثار خوبی را تولید کردهاند و در جشنواره بینالمللی سینماحقیقت ارائه دادهاند. مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در انتها، ضمن تشریح فعالیتهای گسترده این مرکز در زمینه تولید و عرضه فیلمهای سینمایی اول، مستند، کوتاهداستانی و انیمیشن، از تمامی فیلمسازان جهان دعوت بهعمل آورد تا طرحهای خود با مضامین مطرح شده را به این مرکز ارائه دهند تا نسبت به تولید مشارکتی این طرحها، اقدام شود.
عصر دیروز و در بخش ویژه مرور فیلمهای ایرانی بیستمین جشنواره بینالمللی پیامی به بشریت سنپترزبورگ روسیه، پنج فیلم مستند از تولیدات این مرکز با عناوین "رویاهای فراموش شده" مهدی نادری، "کلید" محسن خانجهانی، "زیستن" محمود کیانی فلاورجانی، "وایو" حسن نقاشی و "راند 205 " حامد خسروی به نمایش درآمد.
نظر شما