به گزارش خبرگزاری مهر، محققان موسسه ملی آلرژی شناسی و بیماریهای واگیردار در ایالت مریلند آمریکا امیدوارند اولین "ابر واکسن همگانی" (یونیورسال) را برای مقابله با انواع ویروسهای آنفلوآنزا ظرف دو تا پنج سال آینده بر روی انسان آزمایش کنند.
این دانشمندان معتقدند که این گامی بزرگ به سوی توسعه یک واکسن ضد آنفلوآنزای واحد است که با تکنیک دو بار تزریق می تواند بدن را ایمن کند.
در این استراتژی در ابتدا یک دوز از DNA رمزگشایی یک پروتئین ویروس آنفلوآنزا به نام "هماگلوتنین" (HA) و در نوبت دوم یک ویروس آنفلوآنزای فصلی که بخشهایی از ژنتیک ویروس آن اصلاح ژنتیکی شده تزریق می شود.
هماگلونتین پروتئین حاضر در سطح سلولی این ویروسها است که برای پیدا کردن قندها در سلولهای دستگاه تنفسی و توسعه ویروس به آن کمک می کند.
این پروتئین به شکل یک استوانه بلند است که بخشهای فوقانی آن تغییر شکل می دهند و به این ترتیب ویروس را از واکنشهای پادتنها نجات می دهند. این واکسن جدید به بخش زیرین این استوانه حمله کرده و از این طریق آن را نابود می کند.
تاکنون این واکسن بر روی موشها، موش خرماها و میمونها آزمایش و نتایج آنها با یکدیگر مقایسه شده و نشان داده است که این حیوانات پس از دریافت این واکسن به طور مثبتی توانستند در مقابل خشن ترین ویروسهای آنفلوآنزا مثل 1934 H1N1 به خوبی واکنش نشان دهند.
همچنین پاسخ ایمنی بدن مدلهای آزمایشاهی در مقابل ویروس آنفلوآنزای پرندگان نیز مثبت بود.
براساس گزارش ساینس، این محققان در این خصوص اظهار داشتند: "این روش مسیر جدیدی را برای واکسیناسیون ضد آنفلوآنزا باز می کند. این روش می تواند شبیه به واکسیناسونی باشد که برای سایر بیماریها مثل هپاتیت به کار می رود. در این روش، واکسیناسیون در سالهای اولیه زندگی انجام شده و در سنین بزرگسالی تکرار می شود. ما می توانیم میزان اثربخشی این واکسیناسیون را بین 2 تا 5 سال آینده بر روی انسان آزمایش کنیم."
نظر شما