۲۸ تیر ۱۳۸۹، ۱۲:۵۶

سعید ناجی در گفتگو با مهر:

نقش مارگارت شارپ در ترویج فلسفه برای کودکان درخور توجه بود

نقش مارگارت شارپ در ترویج فلسفه برای کودکان درخور توجه بود

عضو گروه فلسفه برای کودکان و نوجوانان پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به دنبال درگذشت آن مارگارت شارپ در اوایل ماه جاری میلادی بر نقش ترویجی وی در شناساندن برنامه فلسفه برای کودکان در جهان و ارائه الگوهای داستان‌نویسی این برنامه تأکید کرد.

سعید ناجی عضو گروه فلسفه برای کودکان و نوجوانان پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با آن مارگارت شارپ از بنیانگذاران برنامه فلسفه برای کودکان گفت: آن مارگارت شارپ همکار نزدیک متیو لیپمن، بنیانگذار برنامه فلسفه برای کودکان بوده که در تألیف کتابهای متعددی در رابطه با فلسفه برای کودکان در کنار متیو لیپمن بوده است.

وی افزود: مارگارت شارپ در توسعه و ترویج این برنامه نقش موثری داشته و با انتشار مقالات و کتابهای متعدد خود کمکهای قابل توجهی به بنیانگذار این برنامه داشته است. وی تلاشهای بسیاری برای شناساندن این برنامه در کشورهای متعدد صورت داد، در تدوین و تصویب برنامه درسی فلسفه برای کودکان در مونت کلیر نقش مهمی داشت و داستانهای برای فرهنگها و ملل مختلف نوشته و الگوهایی برای داستان‌نویسی ارائه کرده است.

ناجی تأکید کرد: در این میان نمی‌توان از نقش ترویجی وی در برنامه فلسفه برای کودکان غافل شد و باید وی را پس از لیپمن یکی از مؤثرترین افراد پس از متیو لیپمن دانست.

وی در رابطه با روحیات مارگارت شارپ گفـت: در رابطه با ویژگیهای شخصیهای وی چون سایر فیلسوفان برنامه فلسفه برای کودکان می‌توان به انتقادپذیری و به‌ویژه مسئولیت‌پذیری اشاره کرد. وی به تمام پرسشهایی که مطرح می‌شد چه ساده و چه پیچیده پاسخ می‌داد و درحالی که فرآیند پاسخ دادن به پرسشها از طریق ایمیل ممکن است در بسیاری از کشورها طولانی‌تر از حد انتظار باشد اما مارگارت شارپ در این رابطه بسیار مسئولیت‌پذیر عمل کرد و در گفتگوهایی که با وی داشته‌ام این شرایط حاکم بود.

ناجی با اشاره به اینکه برخی از کتابهای مارگارت شارپ چون کتاب " فلسفه در کلاس" نوشته لیپمن، شارپ و اوسکانیان در حال حاضر در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در حال ترجمه به زبان فارسی هستند گفت: تاکنون داستانهای بسیاری چون داستان "مرگ" و داستان نیمه بلند "بیمارستان عروسکی" نوشته آن مارگارت شارپ به زبان فارسی ترجمه شده‌اند.

وی اضافه کرد: بخشی از کتاب "آموزش برای تفکر بهتر" از آنجا که مطالب جدیدی برای نسل جدید ارائه کرده نیز ترجمه شده است. این کتاب را وی به همراه لارنس اسپلیتر نوشته است.

سعید ناجی گفت: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی همچنین 6 ماه قبل از وی دعوت کرد که به عنوان عضویت هئیت تحریریه مجله تفکر و کودک در آید که این دعوت مورد پذیرش وی قرار گرفت. آن مارگارت شارپ همچنین پیش از این در مجله فرهنگ ویژه فلسفه برای کودکان یک سرمقاله و یک مقاله ارائه کرده بود.

به گزارش مهر آن مارگارت شارپ را می‌توان یکی از بنیانگذاران جنبش فلسفه برای کودکان در کنار متیو لیپمن دانست؛ رویکردی به تدریس فلسفه در نقطه مقابل کلاسهای معلم محور متکی بر تفکر و حلقه کندوکاو . این برنامه با هدف برانگیختن و هدایت بحث فلسفی اجرا می‌شود و مسئولیت اصلی تفکر در کلاس را برعهده کودکانی گذاشته است که چون حلقه گردهم می‌نشینند.

آن مارگارت شارپ به عنوان معاون مدیر مؤسسه پیشبرد فلسفه برای کودکان و استاد آموزش کالج ایالتی مونت کلیر فعالیت می‌کرد.

کد خبر 1119360

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha