به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، مورات دوزگون اوغلو ظهر دوشنبه در جلسه نقد و بررسی فیلم 90 دقیقه ای " حایات توزو " ، اظهارداشت: این فیلم در صدد است تا زندگی واقعی و سختی های گذران زندگی در یکی از شهرهای محروم ترکیه به نام " بدلیس" را به تصویر بکشد .
وی اضافه کرد: نام این فیلم نیز از آن جهت اخذ شده است که هر یک از شخصیت های فیلم در زندگی شخصی و اجتماعی خود به نوعی با شکست غرور مواجهند که این غرور به معنی نمک زندگی نماد یافته است که در این میان می توان به بچه دار نشدن یکی از زن های فیلم، عقب ماندگی ذهنی یکی از فرزندان خانواده و همچنین ناتوانی پلیس در پیدا کردن گاو فراری از شهر اشاره کرد.
دوزگون اوغلو با تاکید بر اینکه در این فیلم تلاش کرده رئالیسم در سینما را نشان دهد، گفت: من اعتقاد دارم فیلمساز نباید به دنبال مسایل غیر واقعی که برای ذهن تماشاگران سنگین است برود، اما در عین حال قبول دارم که فیلم من تا حدودی برای تماشاگران ثقیل بوده است.
وی با بیان اینکه در جریان فیلم حکایت های زیادی ارایه می شود، اظهارداشت: فهمیدن تمامی آنها قطعا" برای تماشاگر عادی سخت است چون خود فیلم به زبان سختی ساخته شده است.
وی گفت: عده ای از منتقدین سینما در ترکیه نیز اعتقاد داشتند که تا 30 دقیقه نخست فیلم ، مشخص نیست که آیا هنوز فیلم شروع شده است یا نه ؟ اما چون من به کارم اعتقاد داشتم ، تا حدود زیادی نیز در ساخت و اکران آن موفق عمل کردم.
دوزگون اوغلو با بایان اینکه در ساخت فیلم " حایات توزو" به هیچ عنوان به سبک سریال های تلویزیونی کار نکرده است، افزود: سریال های قابل پخش از کانال های تلویزیونی غالبا" حیات واقعی انسان را نشان نمی دهند.
وی اضافه کرد: پیش بینی من این بود که فیلم مزبور را حداکثر 100 هزار نفر تماشا کنند ، اما این فیلم نه تنها در سینماهای ترکیه اکران عمومی شد و میلیون ها نفر آنرا تماشا کردند بلکه اخیرا" یکی از کانالهای دولتی تلویزیون ترکیه نیز آنرا اکران می کند.
گفتنی است " مورات دوزگون اوغلو" از کارگردانان بنام ترکیه است که هم اکنون نیز سریالی تحت عنوان " کاپالی چارشی " ( بازار بسته ) به کارگردانی وی از یکی از کانال های این کشور پخش می شود.
نظر شما