به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، مهدی اشراقی بعد از ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: امسال نیز شش هزار نامه ریاست جمهوری به بنیاد محول شد که کارشناسان در گام نخست با ارسال پرسشنامه به درب منازل این افراد مشاوره غیرحضوری انجام می دهند و با مراجعه افراد نیز به آنان مشاوره حضوری می دهند.
وی ادامه داد: معاونت تحقیق، توسعه و کارآفرینی برای بررسی و پالایش نامه های ریاست جمهوری سه مرحله زمان بندی شده در نظر گرفته بود که هم اینک با دعوت از کارجویان برای انجام مشاوره حضوری در حال تکمیل بانکهای اطلاعاتی و معرفی به کلاسهای آموزشی هستند.
اشراقی با بیان اینکه از 10 هزار نفر مشاوره حضوری بعمل آمده، لیست طرح و ایده های جمع آوری شده به 200 مورد رسیده است، اظهار داشت: از بین متقاضیان اشتغال بیش از 462 نفر خواستار تشکیل شرکتهای تعاونی بوده اند که در همین راستا 30 شرکت تعاونی تشکیل و 36 شرکت تعاونی نیز مراحل پایانی ثبت را سپری می کنند.
مدیرعامل بنیاد توسعه کارآفرینی و تعاون استان زنجان افزود: طی بررسیهای صورت گرفته بین متقاضیان اشتغال مشخص شده که 70 درصد از کارجویان را آقایان و 30 درصد را زنان تشکیل می دهند.
اشراقی گفت: در طول این مدت بیش از 585 نفر از کارجویان با توجه به علاقه و گرایش خود به کلاسهای آموزش فنی و حرفه ای معرفی شده اند تا پس از کسب مهارتهای لازم وارد بازار کار شوند.
وی ادامه داد: طی تحلیل و تفکیک متقاضیان اشتغال که توسط نرم افزار موجود در بنیاد صورت گرفته، مشخص شده بیش از 80 درصد متقاضیان اشتغال بین رده سنی 25 تا 35 سال هستند.
اشراقی افزود: همچنین از تعداد کل آمار کارجویان ثبت شده در بنیاد توسعه کارآفرینی و تعاون استان زنجان بیش از 80 درصد افراد زیر دیپلم را آقایان تشکیل می دهندو طی مشاوره های حضوری نیز مشخص شده بیش از 80 درصد کارجویان متقاضی تشکیل خوشه های خدماتی و صنعتی هستند.
اشراقی عمده مشکل بررسی نامه های ریاست جمهوری را نبود تحصیلات دانشگاهی بین کارجویان دانست و گفت: بیش از 70 درصد متقاضیان اشتغال فاقد تحصیلات دانشگاهی هستند که تلاش می کنیم با برگزاری کلاسهای آموزشی مهارتهای کارجویان را بالا ببریم.
مدیرعامل بنیاد توسعه کارآفرینی و تعاون استان زنجان از تمامی دستگاههای مرتبط با اشتغال خواست برای افزایش مهارت کارجویان از هیچ کوششی دریغ نورزند.
اشراقی ادامه داد: ساماندهی کارجویان استان ابتدا با بررسی نامه های متقاضیان اشتغال ریاست جمهوری در بنیاد توسعه کارآفرینی و تعاون استان زنجان آغاز شد سپس در مرحله بعد با پخش تراکت و آگهی های تبلیغاتی در مطبوعات و صدا و سیمای مرکز زنجان از تمام کارجویان استان خواسته شد برای ساماندهی در پروژه طراحی مهندسی اشتغال به بنیاد مراجعه کنند.
وی تصریح کرد: هم اکنون دولت بحث اشتغال را به وزارت تعاون محول کرده است و متقاضیان اشتغال که تاکنون در پروژه طراحی مهندسی اشتغال ثبت نام نکرده اند می توانند با مراجعه به سایت وزارت تعاون مشخصات فردی خود را در آن وارد کنند.
اشراقی خاطرنشان کرد: بعد از این مرحله اداره کل تعاون اطلاعات متقاضیان ثبت نام شده را در قالب سی دی به بنیاد تحویل می دهند تا این افراد هم مشمول برنامه های تحلیل و تفکیک بنیاد شوند.
اشراقی ادامه داد: پس از آنکه تحلیل و تفکیک متقاضیان انجام شد از آنان جهت مشاوره حضوری، ثبت شرکتها و شرکت در همایشها و سمینارها دعوت بعمل می آید.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا بخش تعاون متولی کلیه امور مربوط به امر اشتغالزایی از مرحله ثبتنام تا بکارگیری نیرو شده است یا فقط متولی انجام امور اداری و پالایشی مربوط به امور اشتغال است، گفت: موضوع اشتغالزایی دارای فرآیندی است که کلیه بخشهای اقتصادی و اجرایی کشور را با خود درگیر میکند بنابراین هرکدام از بخشها قسمتی از فرآیند اشتغالزایی در کشور را عهدهدار خواهند بود که بخش تعاون هم مکلف به ثبتنام، ساماندهی، پالایش و توانمندسازی نیروهای کار است ضمن آنکه فرایند توانمندسازی نیز در اهتمام با دیگر بخشها، اجرایی خواهد شد.
نظر شما