۲۹ تیر ۱۳۸۹، ۱۱:۳۳

فرهنگی:

تغییر رفتار دولت با اصناف ضروری است/ نباید بهانه ای دست دشمنان دهیم

تغییر رفتار دولت با اصناف ضروری است/ نباید بهانه ای دست دشمنان دهیم

تبریز - خبرگزاری مهر: عضو هیئت رئیسه مجلس گفت: برای حل و فصل مشکلات پیش آمده در خصوص اصناف و بازاریان، لازم است دولت رفتار خود را تغییر دهند.

به گزارش خبرگزاری مهر از تبریز، محمد حسین فرهنگی در جمع جامعه انجمن های اسلامی اصناف و بازار این شهر افزود: طبق قانون نظام صنفی موجود متاسفانه شاهد هستیم که همیشه رابطه دولت و اصناف رابطه ای است با نگاه از بالا به پایین یعنی همیشه دولت فرمان می دهد و اصناف مجبور به اجرا هستند.

وی تصریح کرد: ما از سال 84 و از مجلس هفتم همیشه این توصیه را داشتیم که این ارتباط باید دو طرفه باشد و این رفتار باید تغییر کند، ما از جامعه انجمن های اسلامی اصناف و بازار و اتحادیه ها این درخواست را داریم که در شکل گیری این رابطه کمک کنند. در سالهای 83 و قبل از آن تعیین مالیات در محل واحدهای صنفی صورت می پذیرفت که این مساله باعث بوجود آمدن مشکلات و بعضا فسادهای مالی می شد، به عنوان قدم اول به سازمان امور مالیاتی پیشنهاد دادیم جهت جلوگیری از چنین مسائلی، ارتباط با اتحادیه ها برقرار شود و از آنها بخواهیم در مورد مالیات ها دخالت مستقیم داشته باشند که این کار از سال 84 و 85 شروع شد.

نماینده تبریز همچنین تصریح کرد: از اتحادیه ها انتظار دارم که تلاش کنند و از رفتارهای پرخاش گونه بپرهیزند. باید اتحادیه ها حاکمیت را در مورد مالیات مجاب کنند نه آن که آتش بیار معرکه باشند. البته در کمیسیون مربوطه با افزایش مالیات مخالف بودم ولی با استدلالهایی که دوستان در این مورد آوردند و ذکر این نکات که باید کشور از وابستگی به درآمد نفت نجات یابد و همچنین این افزایش برای تمامی صنف ها نیست، باعث تصویب شدند. زیرا به زعم دوستان، در کشور هم رشد طولی داریم یعنی شاهد ایجاد بنگاه های اقتصادی جدید هستیم و هم رشد عرضی و آن جلوگیری از فرار مالیاتی است. در هر حال این قانون تصویب شد ولی بدلیل شایع شدن مبالغ درشت و رشد 70 درصدی مالیات ها شاهد مشکلاتی بودیم که با درایت دوستان این افزایش به 15 درصد رسید و معتقدم که این 15 درصد هم بدین صورت اجرائی نخواهد شد.

وی اضافه کرد: امیدوارم اتحادیه ها با به روز کردن خود و شفافیت در ارسال اطلاعات به صنوف زیر مجموعه، موجب حل این مشکلات شوند و دست در دست دولت در جهت شکوفائی هر چه بیشتر اقتصادی کشور عزیزمان قدم بردارند.

محمدحسین فرهنگی در ادامه سخنان خود با اشاره به شرایط سیاست خارجی کشورمان اظهار داشت: قطعنامه شورای امنیت علیه ایران با فشار و لابی آمریکا به تصویب رسیده است و نفس تصویب قطعنامه برای آمریکائی ها اهمیت داشت و محتوا در اولویت بعدی بود.

وی افزود: یکی از اهداف دشمنان ایران در طول دهه های اخیر، چه در سال های قبل از انقلاب و چه بعد از آن ضربه زدن از طریق صدور قطعنامه بر علیه ایران است.

عضو هیئت رئیسه مجلس با اشاره به نقش آمریکا در کودتای 28 مرداد و نیز حمایت از رژیم سابق تا تحمیل جنگ و همچنین برنامه ریزی برای اجرای کودتاهای مختلف بعد از انقلاب، تصریح کرد: این توطئه ها نشان از برنامه ریزی دشمنان جهت وارد آوردن فشار به نظام جمهوری اسلامی ایران است.

نماینده تبریز با بیان اینکه به طور حتم اگر موضوع هسته ای هم نبود بازهم این قطعنامه به بهانه هایی مانند نقض حقوق بشر و حقوق زنان، دفاع از دموکراسی آمریکایی و دلایل واهی دیگر صادر می شد، افزود: در این مقطع، مساله ای مهمتر از انرژی هسته ای نبود که بتوانند روی آن مانور دهند.

فرهنگی گفت: جالب اینجاست که کشوری سردمدار مبارزه با سلاح و انرژی هسته ای است که خود، تنها کشور استفاده کننده از این سلاح بر علیه بشریت است.

عضو هیئت رئیسه مجلس با اشاره به اینکه پیش بینی صدور این قطعنامه و تحریم ها از سالهای قبل نیز وجود داشت، اظهار کرد: به یاد دارم هنگام انتخابات دوره نهم ریاست جمهوری بنده به اتفاق فرزند آقای هاشمی که ریاست ستاد انتخاباتی وی را نیز عهده دار بود، در یک برنامه تلویزیونی در شبکه جام جم حاضر شدیم و بعد از مناظره و هنگامی که در دفتر مدیر شبکه بودیم، وی به صورت جد اذعان داشت که حتی اگر آقای هاشمی هم رای بیاورد باز هم صدور قطعنامه و تحریم پابرجاست، و حتی حمله نظامی را نیز پیش بینی می کرد.

وی ادامه داد: عنایت الهی و حضور ملت مسلمان ایران در صحنه و هدایتهای ارزشمند و بسیار سنجیده مقام معظم رهبری مانع از اجرای کامل این نوع قطعنامه ها و به تعویق افتادن آنها شد.

فرهنگی افزود: متاسفانه بعضی دوستان ایراد می گیرند که چرا در برابر دشمنان مواضع تند گرفته می شود و با شدت در صحنه های بین المللی ظاهر می شوید، در اینجا لازم است به بیانات حضرت امام خمینی اشاره کنم که ایشان با اشاره به سخنان گوهربار امام علی(ع) در نهج البلاغه فرمودند حضرت، باطل را به مثابه حیوانات چهارپا مانند گربه تشبیه کرده اند که در هنگام مجادله دوپای جلوی خود را در حالت حمله و دوپای عقبی را برای فرار اختصاص می دهند. اگر حریف روبروی آنها ضعیف بود به او حمله می کنند و تهاجم را تا پایان ادامه می دهند و در غیر اینصورت فرار می کنند.

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر ما هم در مقابل دشمنان ضعیف عمل کنیم آنها تا هر جا که بخواهند جلو می آیند تا بصورت 100درصد ما را در اختیار خود بگیرند. در قرآن کریم نیز به صراحت شاهدیم که می فرماید، هیچ گاه اینها با شما همراهی نخواهند کرد تا وقتی که دربست شما را در اختیار بگیرند.

فرهنگی درباره راه مقابله با تحرکات دشمنان گفت: اولاً نباید بهانه ای دستشان ندهیم و با منطق جلو رویم و در نهایت محکم و استوار حافظ منافع ملی و باورهای دینی خود باشیم و نباید دودلی و تردید به خود راه دهیم.

عضو هیئت رئیسه مجلس یادآور شد: این نکته را باید ذکر کنم که در انتخابات سال گذشته که حضور 85 درصدی مردم را داشتیم اگر کج سلیقگی بعضی از آقایان نبود و همان طراوت روز 22 خرداد بین مردم می ماند این قطعنامه صادر نمی شد؛ زیرا ساعاتی پس از رای گیری و قبل از شمارش آرا اوباما، ‌رئیس جمهوری آمریکا در مصاحبه تلویزیونی خود با اشاره به حضور حداکثری مردم ایران در انتخابات ریاست جمهوری، اشاره به تغییر سیاست ها در مقابل ایران کرد، ولی بعد از اتفاقات و حوادث بعد از آن، ایشان با همراهی چند دولتمرد دیگر در کشورهای مختلف غربی دوباره مدعی شدند و موضع گیری های متفاوتی نمودند. بنابراین باید گفت اکثر اتفاقاتی که بر له یا علیه ما می افتد همبستگی غیر قابل انکاری با مسائل داخلی کشور دارد.

وی با بیان اینکه قطعنامه اخیر علیه ایران سه محور عمده دارد،‌ به تشریح این محورها پرداخت و افزود: نخستین محور این است که تحریم تسلیحاتی تحریم جدیدی نیست و از ایام جنگ با ماست که با توجه به توانمندی های داخلی ما مسئله مهمی نیست؛‌ دوماً بحث هسته ای که باز هم تکرار مکررات قبل است با این تفاوت که در ابتدا می گفتند غنی سازی بطور کل ملغی شود ولی اکنون به جایی رسیدند که می گویند تبادل سوخت غنی شده باید انجام پذیرد و سوم که ترکیبی از مسائل اقتصادی است شامل مشکلاتی است که برای بانک های ما بوجود آوردند مانند گشایش ال سی و... و دیگری بازرسی کشتی ها به بهانه تسلیحاتی و هسته ای که این مسئله باز هم بر پایه های اقتصادی استوار است که بتوانند برای صادرات و واردات ایران مشکل درست کنند.

فرهنگی گفت: مجلس شورای اسلامی با تصویب مصوباتی در ماه های اخیر ابتدا دولت را مکلف کرد با توجه به تهدیدها غنی سازی 20 درصد را شروع کند و دوم در خصوص بازرسی کشتی ها هم تصویب کرد در صورت بازرسی کشتی های ایران توسط هر کشوری، کشتی های آن کشور هنگام عبور از تنگه هرمز و خلیج فارس بازرسی گردند و سومین مصوبه محدود کردن ارتباط های ایران با سازمان انرژی هسته ای و قراداد NPT است.

وی در عین حال افزود: همه بر این مساله واقفند که قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل هیچگاه جنبه اجرایی خاصی نداشته است و حتی آمریکا و غرب نیز زیاد به این قطعنامه ها دلخوش نکرده اند زیرا از این قطعنامه ها برای اسرائیل و پاکستان هم زیاد صادر شد ولی می بینیم که هیچ گاه جنبه عملی پیدا نکرده و این کشورها هیچ گاه این چنین مسائلی را جدی نگرفته اند.

نماینده تبریز تاکید کرد: ما باید این مسیر را تا جایی ادامه دهیم که بتوانیم با دولت های غرب و آمریکا به یک تفاهم متفاوت و برابر برسیم و در این صورت است که به هدف نهایی خواهیم رسید. این کشورها وقتی دیدند که نمی توانند در مقابل ایران اقدام موثری به عمل آورند، برزیل و ترکیه را بعنوان میانجی به ایران فرستادند به این امید که ایران با رد پیشنهاد این دوکشور در مجامع بین المللی منزوی شده و زمینه اجماع جهانی بر علیه کشورمان ایجاد کنند، ولی با درایت دست اندرکاران و با قبول این پیشنهاد، آمریکا و متحدانش در موضع انفعال قرار گرفتند و نتوانستند به منظور و هدف خود برسند.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد مسائل داخلی گفت: در شرایط بسیار مهمی هستیم با تصویب قانون هدفمند کردن یارانه ها منتظر اثرات مثبت آن در سطح کشور خواهیم بود زیرا در کشور ما متاسفانه عدم مدیریت بر مصرف صحیح منابع وجود داشته و دارد بطوری که رهبر معظم انقلاب سال گذشته را سال اصلاح الگوی مصرف نامیدند.

فرهنگی با بیان اینکه با کاهش مصرف در سایه اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها، نه تنها نیازی به وارد کردن تولیدات دیگران نخواهیم داشت، اظهار داشت: بلکه می توانیم مازاد تولیدات خود را نیز به دیگران عرضه کرده و آثار مثبت دراز مدتی را در اقتصاد کشور مشاهده کنیم.

وی گفت: باید توجه داشت که به دلیل عدم مدیریت صحیح به اندازه تمام قاره اروپا در حال استفاده از گاز هستیم که امیدواریم با اجرای صحیح این قانون شاهد ثبات اقتصادی و بهبود کیفیت در کشور باشیم و درآمد نفت بجای مصرف روزانه کشور، در زیر ساختها هزینه شود. به همین دلیل باید رفتار دولت نسبت به دیگر مسائل اقتصادی نیز سنجیده باشد.

کد خبر 1119891

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha