دکتر یحیی قائدی عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت معلم در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با آن مارگارت شارپ به عنوان یکی از بنیانگذاران برنامه فلسفه برای کودکان گفت: من مارگارت شارپ را به عنوان همراه لیپمن می شناسم و تصور نمی کنم که وی راه جدایی از لیپمن رفته باشد.
وی افزود: آن مارگارت شارپ بیشتر از روی کارهایی که همراه لیپمن انجام داده شناخته می شود و از آنجا که متیو لیپمن بنیانگذار برنامه فلسفه برای کودکان نام اول در این جنبش است بیشتر شناخته شده است.
دکتر قائدی گفت: نقش آن مارگارت شارپ را می توان در یک مقوله از متیو لیپمن مجزا کرد. نقش لیپمن بیشتر در نظریه پردازی بوده است، بخشهایی که بیشتر بنیادهای نظریه پردازی این برنامه را توضیح داده نقش لیپمن پررنگ تر بوده است اما در بخشهایی مرتبط با داستانهای فلسفه برای کودکان و راهنماهای آموزشی مارگارت شارپ نقش قابل توجهی داشته و کارگاه های بیشتری را در این زمینه برگزار کرده است .
دکتر یحیی قائدی اظهار داشت: این راهنماهای آموزشی برای پایه های مختلف نوشته شده است و مارگارت شارپ در تدوین این راهنماها نقش داشت. آنچه درآموزش فلسفه برای کودکان "برنامه" توصیف می کنیم شامل داستانها و راهنماهای معلم است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت معلم با اشاره به نقش مهم مارگارت شارپ در ترویج برنامه فلسفه برای کودکان به ویژه در اروپا گفت: شارپ در بدو شکل گیری این برنامه به منظور شناساندن فلسفه برای کودکان به کشورهای متعددی در اروپا سفر کرد و در سمینارهای مختلف به ویژه کنگره سالانه فلسفه برای کودکان که هرساله در کشورهای مختلف برگزار می شود شرکت می کرد.
به گزارش مهر، آن مارگارت شارپ طی 36 سال گذشته به عنون استاد بنیادهای آموزشی در دانشگاه ایالتی مونت کلیر فعالیت می کرد اول ماه ژوئیه ( 10 تیرماه) درگذشت. وی یکی از بنیانگذاران مؤسسه پیشبرد فلسفه برای کودکان همراه متیو لیپمن در سال 1974 بود. وی تا کنون کتابهای، مقالات و برنامه های درسی در رابطه با برنامه فلسفه برای کودکان، حلقه کندو کاو کلاس درس و ابعاد سیاسی، زیبایی شناسی و معنوی آموزش منتشر کرده است.
آثار آن مارگارت شارپ تا کنون به زبانهای مختلفی ترجمه شده است. وی به تشکیل نخستین مقطع دکتری فلسفه برای کودکان در دانشگاه جسویت مکزیکو سیتی کمک کرد و پس از آن در راه اندازی نخستین مقطع دکتری در رشته آموزش و پرورش با گرایش فلسفه برای کودکان در دانشگاه مونت کلیر نیز نقش مهمی برعهده گرفت.
وی همچنین در تأسیس شورای بین المللی کندو کاو فلسفی برای کودکان در سال 1985 که دارای 60 کشور عضو است نقش مؤثری داشت و سمینارها و کارگاههای مختلفی در نیمی از این کشورها برگزار کرد.
نظر شما