به گزارش خبرگزاری مهر، سیلیکون ولی که بزرگترین شرکتهای بزرگ دنیای فناوری از قبیل گوگل، یاهو، اچ. پی و اپل در آن قرار دارند از دیرباز به عنوان محل جذب بزرگترین متخصصان دنیا بوده است. دانشمندان مهندسان و فعالان اقتصادی با راه اندازی شرکتهای فناوری در سیلیکون ولی به توسعه ثروت در آمریکا کمک می کنند که بسیاری از این مغزهای علمی در خارج از آمریکا به دنیا آمده اند.
این در حالی است که از 163 هزار درخواستی که سال گذشته به دولت آمریکا برای صدور ویزای H1B (ویزای کار در آمریکا) ارائه شد این دولت تنها با 65 هزار مورد از آنها و تنها از طریق سیستم لاتاری موافقت کرده است.
نیویورک تایمز به تازگی داستان زندگی یک مهندس جوان هندی گوگل به نام "سانجای جی. ماوینکورو" را منتشر کرد. این مهندس جوان در آمریکا تحصیل کرده است و به نوشتن کد وب سایتی که بعدها به "فیس بوک" تبدیل شد کمک کرد. اما اکنون این مهندس هندی الاصل که زمانی با افتخار پرچم آمریکا را در اتاق خود در خوابگاه دانشگاه نصب کرده بود باید برای کار به کانادا برود چرا که بر اساس قوانین جدید ویزای همسر و خانواده وی تمدید نمی شود.
نیویورک تایمز در این مورد نوشت: "این یکی از موارد بسیار واضح در مقوله صنایع فناوری است؛ درحالی که اگر آمریکا بخواهد رقابت خود را در این بازار تقویت کند باید با راحتی بیشتری مهندسان خارجی را جذب کند."
بحران اقتصادی بسیاری از آمریکاییها قانونگذاران را وادار به اخذ چنین تصمیماتی کرده است. به اعتقاد این قانونگذاران، مهاجران شغلهایی را به دست می آورند که در حقیقت شهروندان آمریکایی استحقاق آنها را دارند.
این درحالی است که بسیاری از مهاجرانی که در آمریکا زندگی می کنند بیش از نیمی از شرکتهایی را که در سیلیکون ولی تاسیس شده اند راه اندازی کرده اند.
به گفته "ویوک وادوا"، یک محقق دانشگاه دوک، نیمی از تمام مهندسان سیلیکون ولی خارجی هستند و تعداد آنها از 10 درصد سال 1970 به حدود 40 درصد رسیده است. شرکتهایی که این مهاجران در آمریکا تاسیس کرده اند بیش از 450 هزار نیروی کار را جذب کرده اند و درآمد آنها در سال 2005 برابر با 52 میلیارد دلار بوده است.
نتایج مطالعات بنیاد "کاوفمن" نشان می دهد که به دلیل قانون جدید صدور ویزای H1B بسیاری از متخصصانی که در آمریکا تحصیل می کنند و ایالات متحده هزینه تحصیل آنها را تامین می کند بعد از اتمام تحصیلات مجبور می شوند به کشور خود باز گردند. خروج این افراد از آمریکا به شدت موجب ضعف این کشور در عرصه فناوری می شود.
نظر شما