۳۱ تیر ۱۳۸۹، ۱۴:۴۱

ششمین وعده برای راه‌اندازی آزادراه 23 کیلومتری پردیس

ششمین وعده برای راه‌اندازی آزادراه 23 کیلومتری پردیس

خبرگزاری مهر - گروه اقتصادی : آزادراه 23 کیلومتری تهران - پردیس پس از گذشت 8 سال از آغاز ساخت آن و وعده‌های مکرر مسئولان وزارت راه و ترابری، هنوز به بهره‌برداری نرسیده است و ابهامات در این باره همچنان ادامه دارد.

وعده اول  

به گزارش خبرنگار مهر، کلنگ احداث پروژه آزادراه تهران- پردیس که با مشارکت بانک مسکن، سازمان توسعه راههای ایران، شرکت آزادراه تهران- پردیس و وزارت راه و ترابری همراه بود، در تاریخ 80.08.12 بر زمین زده شد و عملا درتاریخ 81.04.15 فعالیت پروژه آغاز شد.
 
بر اساس برنامه زمان بندی شده، قرار بود این پروژه با داشتن 18 دستگاه پل بزرگ، 58 دهانه و 66 پل کوچک و 4 دستگاه تونل به طول 5 کیلومتر ظرف مدت 2 سال یعنی سال 83 به بهره برداری برسد که بنا به دلایلی، این برنامه محقق نشد.
 
وعده دوم
 
در این میان، بهمن ماه 1387 زمان دومین وعده مسئولان وزارت راه و ترابری برای راه اندازی آزادراه تهران - پردیس نام گرفت. مسئولان ساخت آزاد راه با بیان اینکه طبق برنامه زمانبندی شده هر دو باند باید تا بهمن ماه(سال 87) افتتاح شود، از تاخیری دوباره خبر داده و اعلام کردند، تا بهمن ماه سالجاری یکی از باندهای این آزادراه به بهره برداری خواهد رسید.
 
بر اساس اعلام مجری ساخت آزادراههای شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در آبان ماه سال 87 پروژه مذکور 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و از 5 کیلومتر تونل موجود در این مسیر 4.5 کیلومتر آن اجرا شده بود، همچنین از 23 کیلومتر آزاد راه تنها 11 کیلومتر جاده اصلی و 5 کیلومتر جاده فرعی آسفالت شده بود.

در این زمان هزینه ساخت آزاد راه یکهزار میلیارد ریال اعلام شده بود، ضمن اینکه حجم عمده ساخت 18 دستگاه پل بزرگ، 58 دهانه و 66 پل کوچک و 4 دستگاه تونل این مسیر به اتمام رسیده بود.

وعده سوم
 
مسئولان شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در وزارت راه و ترابری که دلایل تاخیر در اجرای آزادراه تهران- پردیس را بر گردن تاخیر در ابلاغ برخی قراردادها می انداختند در آبان ماه سال 87 اعلام کردند:" این پروژه قطعا تا خرداد 88 به بهره برداری می رسد".
 
حمید بهبهانی وزیر راه و ترابری، در خبری که از سوی روابط عمومی این وزارتخانه مبنی بر بازدید وی از پروژه در تاریخ 88.02.30 منتشر می شود، طول مسیر را" 24 کیلومتر" اعلام کرد و از راه اندازی یک باند این پروژه در خرداد ماه سال 88 و باند دیگر آن در شهریور ماه سال 88 خبر داد.
 
باند شمالی این پروژه در تاریخ 89.3.5 با حضور معاون وزیر راه و ترابری و مدیر عامل وقت شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حمل و نقل کشور افتتاح می شود، اما فقط برای چند روز، چراکه راهنمایی و رانندگی برای حفظ جان مردم، آزادراه را می بندد.
 
وزیر راه در این مراسم با بیان اینکه این پروژه در سال 79 تصویب شده است، تصریح کرده بود: تا کنون 104 میلیارد تومان برای ساخت پروژه هزینه شده است که 32 درصد سرمایه‌گذاری از طرف بانک مسکن، 18درصد از سوی شرکت عمران شهر جدید پردیس، 30 درصد از طرف وزارت راه و ترابری و 20 درصد توسط سازمان توسعه راه‌های ایران انجام شده است.
 
تنها پس از 4 روز از بهره برداری از مسیر مذکور، پلیس راهنمایی و رانندگی برای حفظ جان مردم، عبور از آزاد راه را ممنوع می کند که حمید بهبهانی در تاریخ 88.03.10 (5 روز پس از بهره برداری) با تایید بسته شدن مسیر مذکور به وسیله این ارگان اعلام می کند:" آزادراه تهران - پردیس تنها یک روز توسط فرماندهی پلیس راه ناجا به علت برخی دلایل بسته شد که با پیگیری مجدانه وزارت راه و ترابری طی 24 ساعت بازگشایی شد".
 
وزیر راه ترابری خاطرنشان کرده بود: کار نصب علائم و تجهیزات راهنمایی و رانندگی در این محور از چندی قبل پایان پذیرفته بود و تنها درصد پایینی از عملیات نصب علائم و تابلوهای راهنمایی در این آزادراه باقی مانده بود که با انجام آن در مدت زمان کوتاهی این آزادراه باز شد و در حال حاضر رفت و آمد در آن جریان دارد.
 
داستان این ماجرا به اینجا نیز ختم نشد و در پایان فصل تابستان نه تنها قول بهره برداری از باند جنوبی آزادراه پردیس محقق نشد بلکه باند شمالی آن نیز بسته شد.
 
بهبهانی در همین خصوص در تاریخ 88.10.9 در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی مبنی بر بر علت بسته شدن محور تهران - پردیس گفته بود: تا قبل از احداث این آزاد راه بار ترافیکی تهران به جاجرود بسیار زیاد بود و همین مورد موجب شد وزارت راه و ترابری اقدام به احداث کنارگذر به جای تونل نیمه تمام این مسیر کند اما مشاور پروژه اعتقادی به ساخت این کنارگذر نداشت و این قسمت از مسیر را به خوبی طراحی نکرد ولی بالاخره در ایام تابستان اتومبیل‌ها از طریق همین کنارگذر عبور کردند.

بهبهانی افزوده بود: پس از اتمام ایام تابستان و سبک شدن بار ترافیکی مسیر مذکور به دلیل کاهش سفر محور تهران - پردیس بسته شد تا عملیات اجرایی تونل رفت مسیر تکمیل شده و تا ایام نوروز 89 آماده خدمات‌دهی به مسافران باشد.
 
سردار اسکندر مومنی رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی در این باره مطرح کرده بود: در فصل زمستان به دلیل وجود مشکلات موجود در آزادراه تهران- پردیس پلیس راهنمایی و رانندگی با هماهنگی و پیشنهاد وزارت راه و ترابری آن آزادراه را مسدود کرد.
 
وعده چهارم

شهرام یارمند معاون وزیر راه و ترابری و مدیر عامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور نیز مانند وزیر راه و ترابری این بار قول می دهد این پروژه تا عید سال 89 به اتمام رسیده و مردم بتوانند از آن در ایام سفر نوروزی خود استفاده کنند.
 
اما در تاریخ 15 و 16 اسفند ماه سال 88 خبری مبنی بر ریزش تونلی در این مسیر منتشر شد که حرفهای ضد و نقیض مسئولان نیز جالب بود. در این میان، در حالی برخی از مسئولان شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حمل و نقل کشور آن را کذب محض دانستند و برخی دیگر آن را جزئی اعلام کردند، جالب اینجاست که وزیر راه و ترابری در این باره اعلام می کند: "من انتظار دارم که 5 دفعه دیگر این تونل ریزش کند." در نهایت وعده راه اندازی مجدد پروژه در عید امسال نیز محقق نشد.
 
وعده پنجم
 
در ادامه یکی از معاونان شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حمل و نقل کشور دقیقا 14 روز قبل از رسیدن به زمان مقرر برای راه اندازی مجدد آزادراه تهران-پردیس با بیان اینکه این مسیر فقط برای کم کردن ترافیک در ایام تعطیلات باز شده بود و پس از آن بسته شد از وعده پنجمی خبر می دهد و می گوید: این مسیر برای اینکه به بهره برداری کامل در ابتدای تابستان سال 89 برسد در ایام نوروز مسدود خواهد بود. وی میزان پیشرفت پروژه در این زمان را 85 درصد اعلام کرده بود.
 
در این زمان تبلیغات خاصی نیز از سوی شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور نیز دیده شد مبنی بر اینکه از خرداد ماه سالجاری تا هفته دولت هیچ عوارضی از مردم دریافت نخواهد شد.
 
البته مدتهاست که دیگر مدیر عامل شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حمل و نقل کشور در این باره سخن بر زبان جاری نکرده اما معاون ساخت آزادراههای این شرکت درخصوص تعهد پنجم این وزارتخانه و شرکت متعلق به آن اظهار داشته است: در حال حاضر بیش از 95 درصد از مسیر با هزینه 105 میلیارد تومان تکمیل شده است اما به دلیل وجود معارض در ابتدای مسیر عملا امکان بهره برداری کامل از این پروژه مهم که همواره مسئولان رده اول کشوری پیگیر اتمام آن بوده اند امکان پذیر نیست.
  
وی زمان شروع مکاتبات با ارگان معارض را یک سال و نیم پیش اعلام کرده و گفته است: اگر زمینهای مورد نیاز طبق تفاهم نامه 3 ماه پیش تحویل وزارت راه می شد امروز شاهد بهره برداری از مسیر بودیم. 
     
وعده ششم
 
وزیر راه و ترابری اخیرا از به بهره‌برداری رسیدن آزاد راه تهران- پردیس در آینده‌ای نزدیک خبر داده است. وزیر راه و ترابری اظهار داشته است: هم اکنون عملیات اجرایی یک باند از این آزاد راه به پایان رسیده و با بهره‌برداری از آن در آینده ای نزدیک شاهد کاهش چشمگیر ترافیک بودیم. وی افزوده است: قصد داریم پس از تکمیل هر دوباند این آزادراه، آن را به طور رسمی افتتاح کنیم.

باید به آینده انتظار نشست و دید این وعده‌های مکرر مسئولان درباره بهره برداری از آزادراه تهران - پردیس سرانجام چه زمانی محقق می شود.
کد خبر 1121378

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha