۲ مرداد ۱۳۸۹، ۹:۳۶

اکران "پسر آدم، دختر حوا"/

حرکت در مسیر سینمای سالم کمدی

حرکت در مسیر سینمای سالم کمدی

"پسر آدم، دختر حوا" به کارگردانی رامبد جوان تلاشی است برای زنده نگه داشتن سینمای سالم کمدی، سینمایی که به دور از لودگی مخاطب را بخنداند.

به گزارش خبرنگار مهر، رامبد جوان بازیگر و کارگردان دو شخصیت متفاوت اما به هم شبیه هستند، جوان بازیگر البته در این سال‌ها به دلیل فعالیتش در پشت دوربین و به عنوان کارگردان توانسته موقعیتی تازه پیدا کند. او کمتر در نقش‌های تکراری مقابل دوربین می‌رود و می‌تواند در فیلم‌ها و مجموعه‌های خودش نقش‌هایی تازه بازی کند.

"پسر آدم، دختر حوا" یک کمدی موقعیت و متاثر از جریانی است که با فیلم "آتش بس" به راه افتاد، فیلم تمام انرژی‌اش را از "آتش بس" نمی‌گیرد، موقعیت‌های کمیک خوبی دارد و بازیگرانش درست انتخاب و هدایت شده‌اند، جنس، نوع شوخی‌ها و کمدی هم شبیه آن چیزی است که از جوان انتظار داریم.

حامد کمیلی و مهناز افشار در نمایی از "پسر آدم، دختر حوا"

جوان پیش از این فیلم، فیلم "اسپاگتی در هشت دقیقه" و مجموعه‌های "گمگشته" و "مسافران" را ساخته و مقایسه این آثار با هم نشان دهنده رشد تکنیکی او است و البته درکش از کمدی و شناختش از بازیگری، میزانسن و فضا سازی. اگر "اسپاگتی در هشت دقیقه" و "گمگشته" را سیاه مشق‌های جوان بدانیم او حالا به مرحله‌ای رسیده که می‌داند چطور باید یک لحظه کمدی خوب را از کار درآورد.

در کمبود کمدی خوب و کمدینی که بدون توسل به لودگی بتواند مخاطبش را بخنداند رامبد جوان مسیرش را در سینما پیدا کرده، حتی  اگر در آغاز راه باشد و به اوج نرسیده باشد .می‌شود بعضی از مجموعه‌ها یا فیلم‌های او را دوست نداشت اما نمی‌توان از امتیازهای کمدی و طنزش در شرایطی که سینما در قبضه فکاهی‌های به شدت  سطحی و نازل است و تلویزیون دوره مجموعه‌های طنز موفق شبانه را پشت سر گذاشته چشم پوشید.

جوان تلاش می‌کند در دل سینمای حرفه‌ای با همه نقاط ضعف و قوتش و با بازیگر حرفه‌ای و شناخته شده فیلم بسازد، می‌کوشد فیلمی بسازد که هم برای مخاطب جذاب باشد و هم  ساختار سینمایی آن ایراد و ضعف کمتری داشته باشد. در چنین شرایطی که یکی از پرفروش‌ترین کمدی‌های سینمای ایران ملغمه‌ای به نام "اخراجی‌ها" است و سلیقه مردم و مخاطب عام را چنین تولیداتی شکل می‌دهند فیلمی مانند "پسر آدم، دختر حوا" و مجموعه "مسافران" در کارنامه یک بازیگر و کارگردان طنز نمره قبولی می‌گیرند.

رامبد جوان مانند مهران مدیری اصرار ندارد ستاره مجموعه یا فیلمش باشد، او به کار گروهی و درست از کاردرآمدن جزئیات که کل یک مجموعه را می‌سازند باور دارد و به همین دلیل در "مسافران" حسن معجونی بیش از او دیده می‌شوند و در "پسر آدم، دختر حوا" حامد کمیلی و مهناز افشار.

مجموعه‌ها و فیلمهای رامبد جوان بی‌عیب و نقص نیستند، فعالیتش به عنوان مجری یا بازیگر تئاتر همراه با فراز و فرود است اما تلاش او برای زنده نگهداشتن گونه‌ای از  کمدی پرتحرک  بدون  غرق شدن در قواعد نانوشته سینمای عامه پسند سطحی  قابل توجه است.

..............................................

محدثه واعظی‌پور 

کد خبر 1121847

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha