به گزارش خبرنگار مهر در بندرعباس، عبدالرضا ناطق روز شنبه در نشست مطبوعاتی افزود: اهتمام ویژه استاندارهرمزگان و مجموعه شورای برنامه ریزی استان در تعیین راهبردهای توسعه که بر اساس شاخص ها و نیازها ضروری آحاد جامعه، به درستی و درایت در منشور توسعه استان هدفگذاری شد، دریچه روشنی را در برون رفت از چالش های اساسی که فقدان آن شهروندان را به شدت رنج می داد، به روی استان گشود.
معاون برنامه ریزی استانداری هرمزگان از ساختار توزیع اعتبارات استان بر اساس پنج شاخص ترسیم شده خبر داد و در تشریح این راهبردها گفت: توجه ویژه به اولویت های ضروری در توسعه هرمزگان، مولفه سازندگی در این خطه از مرز پرگهر ایران اسلامی را از حال و هوای ویژه ای برخوردار ساخته است.
وی افزود: برای اینکه بتوانیم همگام با نیازهای اساسی مردم در مسیر توسعه گام نهاده و اولویتها را بر رفع دغدغه های مهم متمرکز نماییم، تدوین پنج راهبرد اساسی با تاکید ویژه استاندار در دستور کار شورای برنامه ریزی استان قرار گرفت.
بهداشت و درمان به عنوان یک معضل مزمن توسعه هرمزگان را به چالش کشیده است
به گفته ناطق، یکی از عمده ترین نیازهای مردم هرمزگان که به عنوان یک معضل مزمن شاخص های توسعه را به چالش کشیده و با استانهای دیگر تفاوت محسوسی داشت، بخش بهداست و درمان است.
وی ادامه داد: نیاز و مراجعه مردم به خدمات بهداشتی درمانی مناسب همواره زمینه تحمیل هزینه های مضاعف و مشقات فراوان را متوجه شهروندان می نمود و مردم برای ابتدایی ترین نیازهای درمانی خود مجبور به مراجعه به استانهای همجوار بودند.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه خوشبختانه طی سالهای اخیر با توسعه کمی و کیفی خدمات بهداشتی درمانی بسیاری از خواسته های مردم به امر حیاتی سلامت در استان پاسخ گرفت و از کثرت مراجعات به استانهای دیگر کاسته شد، خاطر نشان کرد: در این راستا با نگاهی به خدمات انجام شده به جرات می توان گفت تحولات سالهای اخیر در بخش بهداشت و درمان به معنی واقعی کلمه انقلابی را در این حوزه ایجاد نموده است، منتهی تا رسیدن به شاخص های مطلوب و امکانات در خور شان مردم استان راه رفته را باید شتابان پیمود.
وی با بیان اینکه انسان سالم زیر بنای توسعه است و بدون برخورداری از این مولفه هرگز نمی توان ادعای توسعه یافتگی و پیشرفت نمود، خاطرنشان کرد: با درک این مهم، در امتداد دستاوردهای بزرگ سالهای اخیردرحوزه مذکور، از جمله؛ اورژانس بزرگ بندرعباس، مرکز تخصصی قلب و عروق، توسعه خانه های بهداشت، بازسازی و بهسازی بیمارستان تخصصی شهید محمدی با ایجاد مراکز تخصصی از جمله ام آر آی می باشد.
تخصیص اعتبار لازم برای ساخت بیمارستان سوانح و سوختگی
وی بیان کرد: نیاز ضروری استان به بیمارستان سوانح و سوختگی و مرکز رادیوتراپی(درمان بیماران سرطانی)بیش از پیش احساس شد.
وی ادامه داد: فقدان این مرکز مهم چنان محسوس است که نیازی به تبیین آن نیست و مردم استان به خوبی می دانند که اگرخدای ناکرده به خدمات این بخش نیاز پیدا نمایند چه مصیبتی را برای نقل و انتقال و پیگیری درمان در مراکز استانهای دیگر باید تحمل نمایند.
معاون برنامه ریزی استانداری هرمزگان در همین زمینه خبر از تخصیص اعتبار لازم برای احداث این دو مرکز تخصصی در مجموعه بیمارستان شهید محمدی داد و گفت: انشاالله با توجه به میزان تخصیص لازم و اهتمام جدی استاندار استان به احداث دومرکز یاد شده، ظرف یک سال این دو پروژه به بهره بردای خواهد رسید و نیاز دیرینه استان به این مهم مرتفع خواهد شد.
این مقام مسوول در همین رابطه با اشاره به ضرورت تکمیل طرح توسعه خانه های بهداشت و مراکز بهداشتی درمانی در اقصی نقاط استان، یادآورشد: در راستای توجه به گسترش خدمات بهداشتی درمانی در مناطق روستایی 26خانه بهداشت از مجموع 110خانه بهداشت روستایی که به علت کمبود اعتبار نیمه تمام مانده است در طرح امسال تکمیل می شوند و نیاز روستاهای بالای 20خانوار استان به خدمات بهداشتی درمانی برطرف می شود.
اتمام فاز دوم و سوم دانشکده فنی و مهندسی در دانشگاه هرمزگان تا پایان سال
معاون برنامه ریزی استانداری هرمزگان در تشریح شاخص دیگر تعیین شده در توزیع اعتبارات استان برای سالجاری، از توسعه مراکز آموزش عالی در استان خبرداد و گفت: در تکمیل طرح توسعه دانشگاه هرمزگان که روند چشمگیری را در ایجاد دانشکده های مختلف داشت، امسال فاز دوم و سوم دانشکده فنی مهندسی را به اتمام خواهیم رساند.
به گفته ناطق ؛ پروژه های تکمیلی دانشگاه هرمزگان که علاوه بر دانشکده ها، طرح تکمیلی خوابگاه بزرگ خواهران را نیز شامل می شود تلفیقی از بودجه استانی و ملی است که به عنوان یک ضرورت مهم در توسعه استان هدفگذاری شد.
وی اضافه کرد: تامین و تربیت نیروی انسانی متخصص در بخش های مختلف که به تعبیری می توان از آن به عنوان موتور محرک توسعه یاد کرد به جد مورد توجه مدیریت عالی استان است و تاکید ویژه برطرح های توسعه ای این بخش مهم دارد.
این مقام مسئول گفت: برتری نسبی جمعیت مناطق روستایی استان بر مناطق شهری ایجاب می نماید تحرک بخشی به اقتصاد روستایی که وجه غالب زندگی مردم هرمزگان را تشکیل می دهد در منشور توسعه مورد امعان نظرویژه قرار بگیرد.
صنایع شیلاتی از اولویت های توسعه هرمزگان
وی ادامه داد: در این میان با توجه به قرار گرفتن استان در نوار ساحلی و عمده تمرکز مردم در طول این نوار که بیش از یکهزار و اندی کیلومتر است، شغل غالب ساکنان آن را به ارتزاق از دریا و موارد جنبی آن سوق داده است، لذا توجه به امور مرتبط با صنایع شیلاتی از اولویت خاصی برخوردار است.
به گفته معاون برنامه ریزی استان؛ برای اینکه بتوانیم توسعه صنایع مرتبط با شیلات را از پشتوانه مطمئنی برخوردار سازیم ابتدا تصمیم به آغاز عملیات اجرایی چند طرح مطالعه شده بزرگ گرفتیم منتهی معضل سه طرح نیمه تمام را پیش رو داشتیم که بیش از 10سال از آغاز عملیات اجرایی آنها می گذرد.
اقتصاد مناطق ساحلی استان در آستانه تحولات چشمگیر
وی ادامه داد: با توجه به تاکید ریاست جمهور و استراتژی دولت بر تکمیل طرح های نیمه تمام ادوار گذشته، طرح تکمیل سه بندر بزرگ صیادی در مناطق کوه مبارک شهرستان جاسک، کوهستک شهرستان سیریک و چیروییه شهرستان بندرلنگه، هدفگذاری شده است.
ناطق افزود: با اعتبار پیش بینی شده در بودجه ، انشاالله دو بندراز سه منطقه یادشده امسال به اتمام می رسد و پروژه "کوه مبارک "جاسک نیز حداکثرتا سال آینده به اتمام می رسد.
وی یادآورشد: بلافاصله پس از اتمام این سه طرح، طرح های مطالعه شده دیگر در بخش صنایع مرتبط با شیلات آغاز خواهند شد که قطعا با به سرانجام رسیدن آنها تحولات چشمگیری را در اقتصاد مناطق ساحلی شاهد خواهیم بود.
معاون برنامه ریزی استانداری هرمزگان همچنین یکی دیگر از طرح های توسعه ای در بخش کشاورزی مرتبط با اقتصاد روستاییان را رفع چالش آب زمین های کشاورزی عنوان کرد و گفت: به همین منظور طرح احداث سد بزرگ"زاکین" در منطقه مستعد سیاهو را در برنامه داریم که با اتمام آن کشاورزی منطقه از پشتوانه مهمی برخوار خواهد شد و به رونق اقتصاد مردم خواهد انجامید .
ناطق توجه به توسعه زیر ساخت های راه را به عنوان یکی دیگر از شاخص های توزیع اعتبارات اعلام کرد و بیان داشت: نقش راه در یک استان حمل و نقلی نظیر هرمزگان بر کسی پوشیده نیست .
وی ادامه داد: درمناطق بندری مانند هرمزگان که دروازه صادرات و واردات به شمار میآید و نبض اقتصاد کشور در آن میزند، راه یک پارامتر اساسی در توسعه است که بدون آن، قابلیت بهره وری میسر نیست. لذا بواسطه وجود مجتمع بزرگ بندری شهید رجایی و سایر بنادر و استقرار یکی پس از دیگری صنایع بزرگ مثل پالایش نفت، گاز، آلومینیوم و صنایع فولاد و...احساس نیاز به توسعه راههای هرمزگان افزون شده است.
وی اذعان داشت: در این میان خوشبختانه طی چند سال اخیر زیر ساخت های راه در پنج محور مواصلاتی اصلی از جمله بندرعباس - سیرجان که علاوه بر حمل کالاهای صادراتی و وارداتی به کشور، ترانزیت کالاهای کشورهایهای آسیا واروپایی را نیز پوشش میدهد، از تحول بی سابقه برخوردار شدند منتهی کافی نیست.
وی ادامه داد: در همین راستا برای توسعه و تکمیل طرح های در دست اجرا، تزریق اعتبار به این بخش مهم مورد توجه ویژه قرار گرفت و امیدواریم با بهره گیری از اعتبارات ملی و پیوند آن با بودجه استانی، شاخص بهره وری صنعت حمل و نقل ،رشد قابل توجه ای پیدانماید.
معاون برنامه ریزی استانداری هرمزگان موضوع توسعه مناطق روستایی و توجه به اقتصاد این بخش در مقوله راه را نیز یادآورشد و با بیان اینکه روستاها قطب کشاورزی در هر منطقه محسوب میشوند، تصریح کرد: با احداث راه روستایی زمینه و امکان عرضه محصولات کشاورزی و دامی به مراکز مصرف با حداقل هزینه و به سهولت مقدور میشود که تامین رفاه و آسایش فعالان بخشهای دامی و کشاورزی و رونق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را به همراه دارد .لذا در مبحث زیر ساخت های بخش راه توجه ویژه ای را به توسعه و تکمیل راه های روستایی داریم .
وی شاخص دیگر توسعه استان که در اولویت راهبردی مدیریت عالی استان قرار دارد را مبحث عمران شهری اعلام کرد و گفت: پشتیبانی از طرح های عمران شهری در بخش های مختلف آن از جمله ترافیک شهری، توسعه محورهای ارتباطی، زیر ساخت های ضروری، امکانات رفاهی و تفریحی و غیره در برنامه های امسال، یکی دیگر از شاخص های توزیع اعتبار می باشد که امیدواریم با سرعت بخشی به روند آن شاهد بهره مندی شهروندان از آثار و مواهب آن باشیم.
معاون برنامه ریزی استان در فرازی دیگر با بیان اینکه امسال در توزیع اعتبارات استانی نسبت به سال گذشته رویکرد دولت کم کردن هزینه هزینه های انجام خدمات می باشد، خاطرنشان کرد: در مقابل آن خوشبختانه شاهد افزایش اعتبارات تملک دارایی هستیم که با مروری بر اهداف و نیازهای استان، براساس شاخص های هدفگذاری شده، اقدام به توزیع اعتبارات شد که امیدواریم با بهره مندی از نتایج آن تحولات توسعه ای در زندگی مردم شریف استان مشهود و ملموس باشد.
ناطق همچنین خبرداد: علاوه بر طرح ها و موارد مطرح شده ، در اقدامی کم نظیر، دولت عدالت محور در سفر سوم خود به استانها، رویکرد ویژه ای به بخش فرهنگی اختصاص داد که مبلغ 175میلیارد تومان سهم استان هرمزگان در این مهم شد که طی پنج سال هزینه می شود.
نظر شما