۱۹ مرداد ۱۳۸۹، ۱۰:۲۲

همایش روزجهانی فلسفه(23)

تألیف کتابهای فلسفی برای نوجوانان ضروری است

تألیف کتابهای فلسفی برای نوجوانان ضروری است

رئیس مرکز مطالعات فرهنگی ایران و عرب با اشاره به اینکه فلسفه درست اندیشیدن است، ضرورت تألیف کتابهای فلسفی برای نوجوانان را یادآور شد و گفت: فلسفه را باید از حوزه خاص خارج و آنرا عمومیت بخشید .

دکتر محمد علی آذرشب در گفتگو با خبرنگارمهر در مورد برگزاری همایش روز جهانی فلسفه در ایران و اینکه این همایش تاچه اندازه می‎تواند در معرفی فلسفه ایرانی به جهانیان مؤثر واقع شود گفت: یکی از نقاط قوت فرهنگ و اندیشه ایرانیان فلسفه است .

وی تأکید کرد: فلسفه ای که توسط فلاسفه ایرانی ارائه شد عبارت از حکمت است، در واقع ما به فیلسوفانمان لقب حکیم دادیم یعنی درمان کننده افکار و اندیشه‎ها و منش‎ها و رفتارهای انسان است و می‎تواند اینها را بادقت و موشکافی بررسی کند و این حکیم از قرآن گرفته شده است و معنای بسیار وسیعی دارد وبه معالجه انسانها یا راه نشان دادن به انسانها می‎پردازد تا راه صحیح را انتخاب کنند.

آذرشب افزود: بنابراین فلسفه در فرهنگ ایرانی اسلامی مانند فلسفه غربی نیست که فلاسفه در یک چاردیواری بنشینند و فکر کنند و اندیشه بسازند و در مجموعه خودشان و اندیشه هایشان دور بزنند، فلاسفه اسلامی حکما هستند که با تمام مسائل زندگی انسانها سروکار دارند و انسان را از انحرافات فکری دور کرده و راه سعادت را به او نشان می‎دهند.

مشاور امور بین‌الملل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: این معنا در فلسفه اسلامی کاملاً نمایان است به همین جهت فلاسفه ایرانی با انسانها سروکار دارند، هم مسائل انسانی و اجتماعی انسانها را بررسی کرده اند و همچنین بین مردم حتی مردم کوچه و بازار شناخته شده هستند و راه حلهایی برای جلوگیری از انحرافات فکری و اندیشه‎ای و کج سلیقگی و کج رفتاری انسانها ارائه داده اند.

رئیس مرکز مطالعات فرهنگی ایران و عرب مجمع تقریب مذاهب اسلامی درباره موضوع این همایش که نسبت میان عمل و نظر است و اینکه این موضوع تاچه اندازه می‎تواند در عام کردن فلسفه مؤثر واقع شود نیز گفت: این احتیاج به کار زیادی دارد . متأسفانه الان فلسفه در اذهان عمومی عبارت است از یکسری اندیشه‎های نظری که محبوس فلاسفه است و مخصوص کسانی است که فلسفه می‎خوانند و در گروههای فلسفه مطالعه می‌کنند.

وی گفت: این همایش به گام برداشتن در جهت عام کردن فلسفه کمک می‎کند و در مرحله اول باید فلسفه برای جوانان و نوجوانان تدوین شده و این اندیشه را ایجاد کنیم که فلسفه برای افراد خاصی نیست بلکه برای عموم افراد است و نگارش کتب فلسفی برای جوانان و نوجوانان یک کار ارزنده و مفید است که مورد تأکید مقام معظم رهبری است.

این محقق و پژوهشگرتصریح کرد: به همین جهت نه فقط باید متخصصین فلسفه بلکه متخصصین جامعه شناسی و علوم انسانی بنشینند و فلسفه را به عنوان یک متد فکری و رفتاری برای جوانان و نوجوانان ارائه دهند و بدانیم که فلسفه عبارت است از حکمت و راه و چاه نشان دادن و خوب اندیشیدن و صحیح فکر کردن . اگر چنین عمل کنیم فلسفه بتدریج عمومیت خواهد یافت .

مشاور امور بین الملل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره نقش برگزاری این همایش در گسترش گفتگو و تعامل بین فلسفه‎پژوهان ایرانی با فلسفه‌پژوهان دیگر فرهنگها گفت: فلسفه حکمت است و با انسانها در ارتباط است و می‎تواند محیط و دایره‏ای برای ایجاد زمینه‎های مشترک بین افکار و اندیشه‎های ایران و اسلام و حتی اندیشه‎های غربی باشد.

وی یادآور شد: به نظر می‎رسد یکی از کارهای بزرگی که در قرون شکوفایی تمدن اسلامی انجام شد تعامل فلسفی بود، اینکه افکار و اندیشه‏های فلاسفه یونانی به عربی ترجمه و در میان مسلمانان منتشرشد و آثار و اندیشه‎های فیلسوفان ایرانی اسلامی و اندلسی هم به اروپایی ترجمه شد. این نشان می‎دهد که تعامل در زمینه فلسفه تعاملی است که می‎تواند ماورای سدهای قومی، نژادی ، مذهبی و طایفه‏ای بوده و تعامل و گفتگو بین ملتها را ایجاد کند.

کد خبر 1122282

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha