حجت الاسلام دکتر هادی صادقی رئیس مرکز پژوهشهای صدا و سیما و عضو هیئت علمی دانشکده علوم حدیث در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با راهکارهای گسترش فرهنگ انتظار در جامعه گفت: برای ارتقای هر فرهنگی در جامعه در درجه اول باید نسبت به آن معرفت ایجاد کرد و باید اقداماتی در راستای آشنایی مردم با آن فرهنگ انجام داد.
وی افزود: دومین شرط برای ارتقای فرهنگ در جامعه چون فرهنگ مهدویت ایجاد علاقه عمومی نسبت به آن است. این فرهنگ باید به نوعی به مردم شناسانده شود که بدانند کمال و سعادت خود را در دنیا و آخرت می توانند از این راه تأمین کنند در نتیجه به آن علاقمند می شوند. در رابطه با موعود جهان که همه عالم در انتظار وی هستند نیز باید چنین اقداماتی انجام داد تا مردم بدانند که این موعود کیست، چه ویژگیهایی دارد، چه اقداماتی باید انجام داد، به طور کلی مردم باید نسبت به ویژگیهای فردی و کاری که قرار است منجی بشریت انجام دهد معرفت پیدا کنند.
دکتر هادی صادقی یادآور شد: به منظور ایجاد علاقه نسبت به فرهنگ مهدویت باید مطالعه سیره پیامبر اسلام و تمدنی که ساخت را در جامعه توسعه داد، چرا که پیامبر از قومی فاقد تمدن، تمدنی ساخت که در عرض کمتر از 50 سال تمدن کهنی چون ایران را تسلیم خود کرد.
صادقی گفت: این امر به معنای این است که قدرت اولیای خدا در ساخت تمدن بسیار بالا است و اثری که می گذارند دو برابر است. سیره پیامبر بر این نبوده است که از روشهای معجزه آسا استفاده کند، بلکه از روشهای عادی استفاده کرده اما تأثیر آن بسیار عمیق بوده است.
وی در رابطه با سومین راهکار گسترش فرهنگ مهدویت در جامعه گفت: آشنایی مردم با شرایط بستر سازی برای ظهور امام زمان بسیار ضروری است. چرا که در این مرحله هیچ نوع ناآگاهی پذیرفتی نیست. از این رو مردم می توانند از حالت منتظر منفعل به منتظر فعال تبدیل شوند. اما در این میان از تبلیغات در زمینه انتظار، نشان دادن وضعیت تاریک کنونی جهان نیز نیز می تواند عامل مهمی در گسترش فرهنگ مهدویت تلقی شود.
عضو هیئت علمی دانشکده علوم حدیث کارهایی که برای گسترش فرهنگ انتظار انجام شده را اندک و ضعیف توصیف کرد و گفت: اصل برنامه زندگی ما در جامعه شیعی که زندگی می کنیم باید بر پایه انتظار گذاشته شود و رسانه ها باید به مقوله گسترش فرهنگ مهدویت و انتظار توجه ویژه ای داشته باشند.
نظر شما