به گزارش خبرنگار مهر در کرمانشاه، معاون پژوهش، آموزش و کارآفرینی وزارت تعاون در این همایش با بیان اینکه باید روستاها را تبدیل به بنگاه های کارآفرینی کنیم، گفت: تشکیل تعاونی های در روستاها می تواند رویکرد مناسبی در این راستا باشد.
غلامحسین حسینی نیا افزود: باید از پتانسلهای موجود در روستاهای کشور جهت توسعه این مناطق و ایجاد اشتغال استفاده کنیم.
وی با اشاره به وجود حدود 60 هزار روستا در سطح کشور، گفت: روستاهای کشور در بخشهای مختلف پتانسیل بالایی دارند که اگر تشکلهای تعاونی در این مناطق خوب شکل بگیرد باعث توسعه روستاها و ایجاد اشتغال خواهد شد.
در روستاها با 5 تا 10 میلیون تومان می توان اشتغال ایجاد کرد
معاون پژوهش، آموزش و کارآفرینی وزارت تعاون افزود: به عنوان نمونه در بخش گردشگری اکثر روستاهای کشور استعدادهای بکری دارند که ناشناخته مانده و با تشکیل تعاونی ها و ایده های نو می توان از این ظرفیت ها به خوبی استفاده کرد.
حسینی نیا با بیان اینکه اشتغال در روستاها آسان تر و ارزان تر از شهرها صورت می پذیرد، گفت: در روستاها با پنج تا 10 میلیون تومان می توان اشتغال ایجاد کرد، در حالیکه در شهرها به 40 تا 60 میلیون تومان منابع نیاز است.
تشکیل تعاونی در روستاها منجر به اشتغال و تولید خواهد شد
مدیر کل تعاون استان کرمانشاه نیز در این همایش با اشاره به ظرفیتها و پتانسیلهای روستا های استان اظهارداشت: در روستاهای استان ظرفیت های بسیاری در بخش های عمران روستایی، گردشگری، صنایع دستی و ... وجود دارد که می توان با تشکیل تعاونی ها این پتانسیل ها را به فعل تبدیل کرد.
جلیل کرم افزود: تشکیل این تعاونی ها به افزایش تولید و نیز اشتغالزایی در روستاها منجرخواهد شد،که باید با همکاری دستگاه های مربوطه زمینه اجرای این طرح را فراهم ساخت.
وی در ادامه به تعداد تعاونی های فعال استان اشاره کرد و گفت: بدون احتساب تعاونیهای مصرف آموز شگا هی، حدود چهار هزار تعاونی در گرایش های مختلف در استان فعالیت دارند.
در ادامه این همایش جلال منکرسی معاون سیاسی امنیتی استانداری کرمانشاه نیز خواستار تقویت تعاونی ها شد و این امر را در افزایش تولید و ایجاد اشتغال موثر دانست.
در استان کرمانشاه2800روستا وجود دارد
اسدالله بیرانوند مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان نیز در این همیاش با اشاره به پتانسیل های تاریخی و طبیعی استان کرمانشاه، گفت: در استان کرمانشاه بیش از دوهزارو800 روستا وجود دارد که عموما بدلیل داشتن تفرجگاه، اماکن مذهبی و مقدس، صنایع دستی شاخص و ... دارای جاذبه برای جذب گردشگران می باشند و باید از این پتانسیل ها استفاده کنیم.
بیرانوند افزود: در صورت استفاده مناسب از این پتانسیل ها که زمینه آن نیز فراهم شده، هم گردشگری در استان رونق می گیرد و هم اقتصاد روستاها پویاتر می شود.
این همایش با حضور فرماندار، بخشداران و اعضا شوراهای اسلامی روستاهای هر شهرستان و برای اولین بار در کشور در کرمانشاه برگزار شد.
نظر شما