به گزارش خبرگزاری مهر ، بخش دوم مصاحبه دکتر محمود احمدی نژاد رئیس جمهور با شبکه تلویزیونی پرس تی وی به این شرح است :
پرس تی وی - اجازه دهید به افغانستان بپردازیم؛ گزارشهایی منتشر شده است که ایران از طالبان حمایت میکند. مایلم نظر شما را درباره این موضوع بدانم و یک جمعبندی کلی از تحولات اخیر افغانستان را از زبان شما بشنویم.
احمدی نژاد - فکر میکنم مشکل اصلی افغانستان دخالتهای بیگانگان است. در چهل پنجاه سال اخیرملت افغانستان همیشه در رنج بوده است.
یک دوره، شوروی علیه ملت افغانستان اقدام کرد. پس از آن که ملت افغانستان قیام کرد و شوروی را بیرون راند، آمریکاییها آمدند و دخالتها را توسعه دادند و امروز هم مستقیما در این کشور حضور نظامی دارند.
فکر میکنم ملت افغانستان ملت رشیدی است؛ قادر است خود را اداره کند؛ خودش میتواند امنیت برقرار کند؛ خودش میتواند کشور خود را بسازد و نیاز به دخالت دیگران نیست.
فکر میکنم امنیت افغانستان امنیت همه و ناامنی در افغانستان به معنای ناامنی در کل منطقه است.
همانطور که دیدید ناامنیهای افغانستان به پاکستان هم سرایت کرد و احتمال زیاد میدهیم درصورتیکه این ماجرا ادامه پیدا کند، این ناامنی به سمت شرق حرکت کند. ویژگی ناامنی این است که در یک منطقه محدود نمیماند و گسترش پیدا میکند.
ما با ملت افغانستان دوستیم. با یک ملت دوستیم و این دوستی تاریخی است. همین الان نزدیک به 3 میلیون افغان در ایران زندگی میکنند. 3 میلیون نفر مثل بقیه ملت ایران زندگی میکنند. سالانه صدها هزار نفر در مرزهای ایران و افغانستان تردد میکنند.
ما از وضعیت افغانستان به شدت ناراحتیم از اینکه مردم کشته میشوند.
در سفر اخیرم به افغانستان، رئیس جمهور افغانستان در مصاحبهای گفت: "اجازه نمیدهند ما خودمان تصمیم بگیریم. برما فشار میآورند. به ملت افغانستان میخواهند تحمیل کنند. نمیگذارند حاکمیت ملی در افغانستان مستقر شود. ما میخواهیم خود امنیت افغانستان را برقرار کنیم."
ما دوست همه ملت افغانستان هستیم. فکر میکنیم که افغانستان راهحل نظامی ندارد. هر یک نفر که در افغانستان کشته میشود، حل مشکل سختتر و مسأله پیچیدهتر میشود. اخلاق آمریکاییها این است که هرجا شکست میخورند، خودشان غلطکاری میکنند. نمیفهمند تصمیمات غلط میگیرند و وقتی شکست میخورند دیگران را متهم میکنند. سعی میکنند فرافکنی کنند. یک عده را متهم میکنند که اینها نمیگذارند...
امریکا 100 هزار نیروی نظامی در افغانستان دارد و 10 سال است که در افغانستان حضور نظامی دارد؛ چطور نتوانسته است امنیت را در این کشور برقرار کند؟ تولید موادمخدر چند برابر شده است. ناامنی چند برابر شده است. گفتید میخواهیم تروریستها را بگیریم اما تروریستها چند برابر شدهاند. به جای اینکه بپذیرند سیاستهای خودشان غلط است؛ بالاخره میخواهند به مردم خودشان جواب بدهند، باید یک دلیلی بیاورند که بالاخره در افغانستان چه کار میکنند.
میگویند ایران دارد آموزش میدهد، اسلحه میدهد، خب میگوییم هرجا میدهد، دستگیر کنید. شما آمدید تروریست دستگیر کنید؛ چند تا دستگیر کردید، اعلام کنید. دستگیر نکردند. دروغ بود؛ برای مبارزه با تروریست نیامدهاند.
اینها آمدهاند افغانستان را اشغال کنند و بتوانند به هند و چین فشار بیاورند. موضوع روشن است. منتها اخلاقشان این است که اولا اهدافشان را بیان نمیکنند، پشت حرفهای قشنگ پنهان میشوند؛ ثانیا هر جا مشخص میشود که سیاستهایشان غلط است و شکست میخورند، زود دیگران را متهم میکنند.
دهها گروه سیاسی در افغانستان است و همه با ما رابطه دوستانه دارند. الان رابطه دولت افغانستان با ما رابطه بسیار خوبی است. ما میخواهیم روند سیاسی هر چه زودتر در افغانستان کامل شود. امنیت افغانستان به نفع ماست، ما از دولت آقای کرزای حمایت میکنیم. از انتخابات در افغانستان حمایت میکنیم و میخواهیم هر چه زودتر امنیت و قانون در افغانستان برقرار شود؛ به نفع ماست. حداقل این است که بخشی از افغانیهایی که در ایران هستند، به خانه و زندگیشان برمیگردند.
- در رابطه با عراق میخواستم سؤال کنم. چون وقتمان در حال اتمام است میخواستم عراق را خیلی سریع مورد بررسی قرار دهید، چون همین تهمتها در رابطه با دخالت ایران در عراق وجود دارد و ادعا میشود که به همین دلیل است که هنوز دولت عراق تشکیل نشده است. نظر شما در رابطه با مسأله عراق چیست؟
- شما ببینید معاون رئیس جمهور کدام کشور در زمان انتخابات دو سه بار به عراق سفر کرد و چه حرفهایی به نخست وزیر و دولت و مردم عراق زده است. ما با مردم عراق دوستیم. ایرانیها و عراقیها در طول تاریخ با هم دوست بودهاند. با هم ازدواج میکنند. سالانه میلیونها نفر ایرانی برای زیارت به عراق میروند و عراقیها به ایران میآیند. خیلی از عراقیها شناسنامهشان ایرانی است. خیلی ایرانیها شناسنامهشان عراقی است. ما دو ملت بسیار نزدیک به هم هستیم. هرکسی در عراق کشته میشود، اینجا همه ناراحت میشوند.
آمریکاییها آمدند عراق را بگیرند به خاطر اینکه میخواستند خاورمیانه را بگیرند. شکست خوردند؛ باید جواب بدهند. میگویند ایران دخالت میکند؛ آنها 160 هزار نیروی نظامی در عراق دارند بعد میگویند ایران در عراق دخالت میکند. این خیلی خندهدار است. شما نیروی نظامی دارید، شما فرماندار نظامی در عراق گذاشتهاید، شما صریحا میگویید که دولت باید این کار را بکند، مجلس این کار را بکند، سنیها این کار را کنند و شیعیان این کار را کنند. دائما سفیر، معاون رئیس جمهور و نماینده ویژه امریکا در عراق فعال است.
تمام گروههای عراقی با ما دوست هستند، ما نیازی به دخالت نداریم همهشان دوست ما هستند. هر گروهی در عراق حاکم شود، با ما دوست است. گروهی که رأی مردم را بیاورد، ما از آنها حمایت میکنیم. ما از استقرار دولت در عراق حمایت میکنیم؛ به نفع ماست. ناامنی در عراق امنیت ما را به خطر میاندازد نه فقط ما بلکه امنیت کل منطقه. حتی اگر این هم نبود عراقیها دوست ما و انسان هستند. امریکاییها هر جا که گیر میکنند زود میگویند یک کسی مقصر است. خب لابد این مشکلات اقتصادی هم که در دنیا درست کردهاند، به خاطر دخالتهای ایران بوده است. این چاه نفت را هم که نتوانستند مهار کنند، لابد کار ما بوده است.
و سئوال آخر؛ در رابطه با مذاکرات هسته ای با شما صحبت کردیم؛ ایران واقعا در مذاکرات با گروه 1+5 چه هدفی را دنبال میکند؟
- گفتم ما دنبال موضوع هستهای نیستیم. ما فکر میکنیم که دنیا را باید همه با کمک هم اداره کنیم؛ با دوستی، با عدالت، با احترام. همه باید مشارکت داشته باشند. کسی نباید به دیگری زور بگوید. ما فکر می کنیم که همکاری و تعامل بهتر از تقابل است. به نفع همه است. ما فکر میکنیم که دوستی بهتر از دشمنی است.
ما میگوییم که اگر همدیگر را دوست داشته باشیم بهتر از آن است که با هم دشمن باشیم. فکر میکنیم این حرفهای خوبی است. حرفهای بدی نیست. ما فکر میکنیم باید یک قانون برای همه باشد. همه در برابر قانون مساوی باشند. خب آنها بگویند که قبول دارند یا ندارند. قبولدارند که همه در برابر قانون مساوی باشند یا نه؟ عدالت را قبول دارند؟ احترام را قبول دارند؟ ما میگوییم اینها باشد.
ما میگوییم صلح باشد در همه جا. میگوییم امنیت برای همه. صلح برای همه. رفاه برای همه. دوستی برای همه. این منطق را میخواهیم به آنها بگوییم.
در گفتوگو میخواهیم بگوییم با هم باید مشکلات دنیا را حل کنیم. همه باید کمک کنند تا حل بشود. اگر یک مشکل اقتصادی هست، باید 200 ملت با هم کمک کنند. هیچ کس نمیتواند بگوید من به تنهایی حل میکنم. نمیتواند حل کند. اگر ناامنی در دنیا هست همه کمک کنیم. اگر مشکل سیاسی هست همه باید مشارکت کنند. اینها حرفهایی است که فکر میکنیم میشود در جلسهای مطرح کرد و راه حلی پیدا کرد.
الان در فلسطین مشکل هست. ما فکر میکنیم که راه حل انسانی دارد. عراق مشکل دارد، ما فکر میکنیم که راه حل انسانی دارد. افغانستان هم، راه حل انسانی دارد. مسائل سودان، راه حل انسانی دارد. مسائل یمن راه حل انسانی دارد. هر جای دنیا. امریکای جنوبی.
ما میگوییم چرا باید بین امریکا و کوبا چهل سال، پنجاه سال دشمنی باشد. اگر عدالت را بپذیریم، احترام را بپذیریم، این دشمنی تبدیل به دوستی میشود. دوستی بهتر است یا دشمنی. ما فکر میکنیم در گفتوگو میتوان این منطق را جلو برد و فضای تهدید را در دنیا تبدیل به فضای دوستی و محبت و همکاری کرد. انتظار ما از گفتوگو این است.
- آیا آماده هستید در زمینه برنامه هستهای با آنان مصالحه کنید.
- نه ...ما همیشه دنبال مصالحه هستیم، اما (این که) راجع به چه چیز مصالحه کنیم، مهم است. راجع به حقوق اساسی ملت؟ اینها قابل مصالحه نیست. شما میتوانید راجع به استقلالتان مصالحه کنید؟ راجع به آزادیتان، مصالحه کنید؟ نمیتوانید که.
وقتی میگوییم همکاری هستهای؛ معنیاش این است که اگر شما دغدغهای دارید بیایید همکاری کنید. ما هم نسبت به شما دغدغه داریم. ما نسبت به امریکا دغدغه داریم. چرا امریکا... خودش میگوید 5160 تا بمب (هستهای) ذخیره کرده؟ دولتی که نمیتواند یک چاه نفت را مهار کند، چطور این بمبها را نگه داشته؟ ما معترضیم. بیش از 50 تا پایگاه نظامی، صد تا پایگاه نظامی، امریکا در دنیا دارد. در تمام اینها بمب اتم نگه داشته. دنیا در خطر است. همه جای دنیا در خطر است. اگر یک بمب منفجر شود، کی جواب میدهد؟ بقیهشان هم همین طور. ما باید اعتراض کنیم. ما معترضیم که اینها آمدهاند 60 سال رژیم صهیونیستی را تحمیل کردهاند و هی میکشند.
همین رژیم صهیونیستی در این 30 سال چند بار ما را تهدید کرده؟ در همین پنج ساله چقدر ما را تهدید کرده ؟ چرا باید تهدید کند؟ هی میآیند میگویند که احمدی نژاد را ترور میکنیم. میزنیم. خب یک کلمه اینها بهش نمیگویند. مثل یک بچه لوس درستش کردهاند که هر غلطی دلش بخواهد بکند. تعجب میکنم که یک ملت امریکا با 300 میلیون جمعیت را فروختهاند به چند تا صهیونیست. این بد است که. به خدا به ضرر امریکاست. اینها فکر می کنند... هیچکس نمیخواهد اینها را.
دولتهای اروپایی، خیلیهاشان خودشان را فروخته اند به چند تا صهیونیست. خب چرا خودتان را فروختهاید؟ 400 میلیون اروپایی هست. چرا خودتان را فروختهاید به یک تعداد صهیونیست؟ آنها هم بیایند مثل بقیه زندگی کنند. از حقوق برابر با همه برخوردار باشند. چرا باید همه قدرت، همه ثروت، همه رسانه ها همیشه دست آنها باشد؟ چرا باید اینطور باشد؟ چرا باید آنها ترور کنند، بکشند، خانههای مردم را خراب کنند، اشغال کنند و هیچکس هیچ چیز به آن ها نگوید؟ چرا؟ به چه دلیل؟ واقعا به ما دلیل بگویند؟ بگویند به چه دلیل به آن هیچ چیز نمیگویند؟ ما میگوییم این، راه حل انسانی دارد. به جای این که این همه تهدید و نگرانی باشد...
چرا جنگ؟ باید راه حل انسانی باشد. فکر میکنیم این به نفع آنها هم هست. ما به نفع اروپا داریم حرف میزنیم. به نفع امریکا حرف میزنیم. این اوضاع به ضررشان است. آنها نمیفهمند. افق نگاه شان محدود است. دهسال دیگر را نمیبینند. این موجی که در منطقه ما دارد راه میافتد علیه ظلم... اگر اروپاییها ادامه بدهند حمایت از رژیم صهیونیستی را... خب این موج به کدام سمت خواهد رفت؟ کسی دیگر نمیتواند جلویش را بگیرد. کسی این موج را ایجاد نکرده، خود آنها ایجاد کردهاند. همه ناراحتند. یک کسی را گذاشتهاند این جا که حمله میکند، تهدید میکند، ترور میکند، مردم غزه را له میکند، محاصره میکند، بچه را میکشد، زن را میکشد، بزرگ را میکشد... آنها هم همیشه برایش کف میزنند. این، دنیا را به طغیان وامیدارد نه فقط منطقه را. بعد اگر طغیان شود، اینها بیچاره میشوند. خب، چرا این کار را میکنید؟ بگذارید مردم فلسطین، کار خودشان را بکنند. بنشینند رای بدهند.. تمامش کنند برود. چرا حمایت میکنید؟
شما که میگویید دموکراسی، شما که میگویید حقوق بشر، شما که میگویید آزادی، به رژیم صهیونیستی که میرسد می گویید همه چیز تعطیل است، همه چیز از آن وری میشود.
ما دشمن نیستیم با کسی. ما دوستیم. دلمان میسوزد. رودررو میتوانیم حرف بزنیم. استدلال کنیم. یا آنها ما را قانع کنند.. بگویند کارشان درست است یا ما آنها را قانع میکنیم. یا نه، حرفهایمان را میزنیم که دنیا حرفهایمان را بشنود. مگر نمیگویند آزادی بیان و اندیشه و آزادی چرخش اطلاعات و ...؟ این حرفها را آنها میزنند دیگر. خب بیایند بنشینند پشت میز. آنها جرف بزنند، ما حرف بزنیم، راجع به موضوعات دنیا. آنها راه حلشان را بگذارند روی میز، ما هم راه حلمان را بگذاریم روی میز. بعد بحث می کنیم. دنیا هم بشنوند. این، عیب دارد؟
- به عنوان آخرین سؤال؛ رسانه های غربی و روزنامهها و مطبوعات جهان، گاه از ایران به عنوان یک تهدید یاد میکنند. ایران چه اقدامی میتواند بکند تا به دنیا نشان دهد که ایران تهدیدی علیه قوانین بینالمللی و دنیا نیست؟
- ببینید ما یک ضربالمثل داریم در ایران؛ میگویند: خودشان گفتند و خودشان هم شنیدند و خودشان هم خندیدند.بله، اینها در رسانهها با هم حرف میزنند. اما من اعلام کردم در چین، که هر جای دنیا را میخواهند انتخاب کنند. بدون محافظ، بدون هیچ چیزی، به اتفاق با هم میرویم آن جا. ببینیم که مردم چه میگویند. من کشوری رفتم که هفت تا شبکه تلویزیونی داشت و هر هفتتایش علیه ایران بودند، اما ملتشان همه طرفدار ایران بودند.
من الان میگویم، مردم امریکا مخالف سیاستهای تجاوزکارانه دولت امریکا هستند. قبول ندارند؟ نظرسنجی میکنیم. اجازه بدهند یک گروه مستقلی برود در امریکا، انتخابات برگزار کند، رفراندوم برگزار کند.در اروپا هم همین طور است. من حاضرم اثبات کنم این قضیه را.
ما در ایران تکلیفمان روشن است. همه این حرفهایی که میبینید الان میزنم، همه این حرفها را در انتخابات هم زدهام. عینا. مردم رای دادهاند به همین حرفها. اما آنها در انتخابات یک حرفی میزنند، در عمل یک کار دیگری میکنند. مردم به یک شعار دیگری رأی میدهند در امریکا، بعد دولت میآید یک کار دیگری میکند. خب معلوم است اگر الان نظر مردم (امریکا) را بخواهیم، مردم میگویند نه ما آن (شعار) را قبول داریم، این را قبول نداریم. برای همین میترسند.
الان مسئولان اروپایی این قدر دارند پول میدهند به رژیم صهیونیستی. هیچ وقت این موضوع را به رای نمیگذارند. اما میخواهند تصمیم بگیرند که گاوهای سفید را امروز بدوشند یا گاوهای سیاه را بدوشند، برای این موضوع، رفراندوم میکنند در اروپا. ساعت هشت صبح گاوها را بدوشند یا شش صبح؟ رفراندوم برگزار میکنند. اما هیچ وقت برای این رفراندوم نمیکنند که آیا به رژیم صهیونیستی پول بدهیم، کمک بکنیم تا مردم فلسطین را بکشد یا نه؟ اگر خیلی زرنگ است، این را نظرخواهیکند. یا در انتخابات بیایند صریح بگویند، بگویند مردم این قدر از پول شما را ما میخواهیم بدهیم به آنها ( رژیم صهیونیستی) که آدم بکشند؛ آن وقت ببینید کسی به آنها رأی میدهد؟ نمیدهد که. ما برای این که این دیواره تبلیغاتی را بشکنیم، همین کارهایی را میکنیم که تا الان کردهایم.
- تشکر میکنیم جناب آقای رئیس جمهور از فرصتی که برای این مصاحبه به ما دادید.
- انشاءالله موفق باشید.
نظر شما