به گزارش خبرنگار مهر در قم، آیتالله محمدجواد فاضل لنکرانی عصر شنبه در دیدار جمعی از اعضای نیروهای خط امام و ایثارگران و جانبازان و اتحادیه انجمنهای اسلامی استان گلستان اظهار داشت: کتابهای فقهی و اصولی امام خمینی( ره) هنوز در حوزهها جای خود را باز نکرده است، کتاب اسرار الصلاة را که امام در سن 40 سالگی نوشتهاند قابل مقایسه با کتبی که بزرگان و علماء نوشتهاند، نیست.
وی با اشاره به برخی ویژگیهای بنیانگذار انقلاب اسلامی گفت: امام خمینی(ره) در بعد عرفان، اخلاق، فقه و... نظیر نداشتند. ایشان عنایتی بودند از جانب خداوند بر مردم ایران و ما باید تلاش کنیم آرمانهای ایشان را حفظ کرده و نگذاریم اندیشههای امام خمینی(ره) کمرنگ شود.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) اضافه کرد: اینکه رهبر معظم انقلاب مکرر تأکید کردهاند وصیتنامه امام خمینی(ره) را باید بارها بخوانیم، برای آن است که این وصیتنامه محصول و چکیده اندیشههای آن بزرگوار در ابعاد اعتقادی، سیاسی، اجتماعی و... است.
آیتالله فاضل لنکرانی تصریح کرد: امروز یکی از وظایف بزرگ انجمنهای اسلامی این است که بدانند چه کسانی معتقد به افکار امام خمینی(ره) و دنبال پیاده کردن آن هستند.
اسلام منهای روحانیت غلط است
وی با بیان اینکه امام خمینی(ره) معتقد بودند که اسلام منهای روحانیت و مرجعیت غلط است، اظهار داشت: این مطلب قبل از پیروزی انقلاب از افکار مهم امام خمینی(ره) بود و ایشان با کسانی که به اسم روشنفکری، اسلام منهای روحانیت را مطرح میکردند برخورد کرده و میفرمودند که اسلام منهای روحانیت مثل کشور بدون طبیب است.
آیتالله فاضل لنکرانی تصریح کرد: متأسفانه امروز بعد از 30 سال از پیروزی انقلاب اسلامی میبینیم افرادی با پررنگ کردن مسئله امام زمان(عج)، به مردم القاء میکنند که خود با امام زمان(عج) مرتبط باشید و نیازی به روحانیت و مرجعیت نداریم.
وی گفت: این فکر درصدد از بین بردن اساس روحانیت است، چون میداند که انقلاب اسلامی بر محور روحانیت برپا شد و در رأس آن مقام معظم رهبری و ولی فقیه که خود یک فرد روحانی است قرار دارد.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با بیان اینکه باید افراد واقعا معتقد به ولایت فقیه باشند نه آنکه فقط شعار آن را بدهند، یادآور شد: ما افکار امام خمینی(ره) را باید از کسانی که با ایشان بودند و به امام اعتقاد داشتند و دارند بشناسیم، برای رسیدن به خدا هیچ راهی روشنتر از راه امام وجود ندارد.
بصیرت با شناخت افکار امام خمینی(ره) میسر است
آیتالله فاضل لنکرانی ادامه داد: اگر امام را دقیق بشناسیم انقلاب را هم خواهیم شناخت و در این راه آسیبهایی که انقلاب را تهدید میکند باید بشناسیم.
وی خاطرنشان کرد: آن بصیرتی که مقام معظم رهبری به آن توصیه کردند با شناخت راه امام و افکار ایشان میسر است، از این رو ما باید امامشناسی خود را تقویت کرده و آن را خوب بشناسیم تا بتوانیم به نسل آینده منتقل کنیم.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) از رشد افکار انحرافی در کشور هشدار داد و تصریح کرد: در حال حاضر افکار انحرافی جامعه ما تهدید میکند، دشمنان در خارج از کشور شبانهروز در حال فعالیت هستند تا این افکار انحرافی را در بین جوانان ترویج دهند.
وی گفت: دشمنان برای از بین بردن اعتقادات شیعه، وهابیت را تقویت کردهاند و درصدد ایجاد اختلاف بین شیعه و سنی هستند که بحمدالله با درایت و حسن تدبیر نماینده مقام معظم رهبری در استان گلستان دشمن نتوانسته این اختلاف را در آن منطقه ایجاد کند.
آیتالله فاضل لنکرانی اظهار داشت: ترویج مفاسد اخلاقی از طریق ماهواره در سطح جوانان از دیگر راهبردهای دشمنان است و ما نباید بگذاریم جوانان ما آلوده به این مفاسد شوند.
ضرورت هوشیاری در حراست از آرمانهای امام و انقلاب
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) با اشاره به اینکه امروز ضرورت هوشیاری و بیداری برادران انجمنهای اسلامی در حفظ و حراست از آرمانهای انقلاب به مراتب بیشتر از اول انقلاب است، تصریح کرد: ما باید حافظ اصل ولایت فقیه باشیم که رکن رکین خط امام و امانت بزرگ او در نزد ماست.
آیتالله فاضل لنکرانی تضعیف ولایت فقیه را مهمترین هدف دشمنان برشمرد و گفت: چیزی را که امام خمینی(ره) محکم بر روی آن ایستاد و فریاد زد میخواهند در قالب حرفهای مختلف مثل انقلاب منهای روحانیت و مرجعیت و حوزه علمیه از ما بگیرند.
کسی حق ندارد زمان ظهور امام زمان(عج) را مشخص کند
وی با ابراز امیدواری از زمینه سازی ظهور امام زمان(عج) در انقلاب اسلامی اظهار داشت: البته این نکته را عرض کنم که زمان ظهور مشخص نبوده و امری مخفی است و کسی حق ندارد زمان ظهور را مشخص کند و یا بگوید اکنون زمان ظهور است.
آیتالله فاضل لنکرانی گفت: شاید ظهور امام زمان(عج) هزار سال دیگر طول بکشد ما موظف هستیم در انتظار ظهور آن حضرت بوده و برای تعجیل در فرجش دعا کنیم و سعی کنیم کارهایمان طوری باشد که مورد رضایت حضرت قرار گیرد.
وی ادامه داد: بین این مطلب و اینکه بگویند زمان ظهور نزدیک است یا الآن در زمان ظهور قرار داریم فرق بسیاری وجود دارد و این حرف کذب محض است. ما باید به دنبال کسب رضایت آن حضرت باشیم و بدانیم انقلاب ما به برکت و عنایت آن حضرت پابرجاست و تنها گروهی که امام زمان برای هدایت مردم در زمان غیبت تعیین فرمودهاند مرجعیت و فقهاء هستند و هیچ فرد و گروه دیگری را بیان نفرمودهاند، از اینرو کسی نمیتواند ادعا کند امام زمان را قبول دارد اما روحانیت را انکار کند.
امام خمینی(ره) برای رضای خدا فریاد میزد
وی با اشاره به وظایف خطیر یادگاران دوران دفاع مقدس در پاسداری از ارزشهای انقلاب و امام راحل اظهار داشت: بار انقلاب اسلامی از قبل و بعد از انقلاب بر دوش یادگاران دفاع مقدس و دوران ایثار و جهاد و شهادت بوده است و این افراد هم اکنون نیز در صحنه هستند و از انقلاب به عنوان یک امانت بزرگ پاسداری میکنند.
آیتالله فاضل لنکرانی با بیان اینکه انقلاب اسلامی بر اساس ایمان و اعتقاد به خدا و معاد و مبارزه با ظلم آغاز شد، تصریح کرد: آنچه که سبب شد امام خمینی(ره) در حوزه علمیه فریاد بزنند و وارد میدان مبارزه شوند فقط مسئله خدا بود.
وی ادامه داد: در قاموس فکری امام خمینی(ره) این نبود که رهبر و میداندار و حاکم شود و قدرت و دولتی به دست آورد و کسانی را خارج کند و خود را جای آنها قرار دهد. این افکار در ذهن امام نبود و اگر کوچکترین شائبهای از این قبیل امور در ذهن او بود این انقلاب پیروز نمیشد و قلوب مردم ایران اعم از مسلمان و غیر مسلمان در اختیار امام قرار نمیگرفت؛ چراکه إِنَّ الَّذینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصّالِحاتِ سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمنُ وُدًّا.
لزوم تقویت جنبه خداشناسی انسانها
وی با اشاره به این نکته که خداوند به خاطر ایمان و عمل صالحی که امام خمینی(ره) داشت، محبت او را در قلوب مردم قرار داد، یادآور شد: اکنون ما که خود را مرید امام خمینی(ره) میدانیم باید در همین مسیر باشیم و بدانیم اگر این نعمت بزرگ را خدا بر ما ارزانی نمیداشت حسرت زیادی در دل میداشتیم.
آیتالله فاضل لنکرانی ادامه داد: ما اگر بخواهیم در مسیر حق باشیم و عمرمان به صورت صحیح سپری شود باید جنبه خداشناسیمان قوی باشد و معرفتمان را به خدا بیشتر کنیم و فارغ از کلیه فعالیتهای روزانه، هر شب محاسبه کنیم که چه مقدار در آن روز به خدا نزدیکتر شدهایم.
وی با اشاره به این آیه قرآنی که؛ إِنَّ الَّذینَ قالُوا رَبُّنَا اللّهُ ثُمَّ اسْتَقامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَیْهِمُ الْمَلائِکَةُ گفت: استقامت از اموری است که ما امروز به آن نیاز زیادی داریم. بعضی افراد گاه به خدا میگویند چهقدر دعا کنیم؟ چهقدر نماز بخوانیم؟ این افراد کار خود را کثیر میشمارند در حالی که تمام اعمال آنها در مقابل عبادت اولیای خدا صفر است.
باید خودمان را در مقابل خدا و انقلاب مدیون بدانیم
آیتالله فاضل لنکرانی ادامه داد: ما نباید کارهای خود را زیاد بشماریم بلکه باید همیشه خود را بدهکار خدا و مقصر درگاه او بدانیم و این فرمایش امیر المؤمنین(ع) است.
وی با اشاره به خاطرهای از آیتالله العظمی فاضل لنکرانی گفت: در ماههای آخر عمر والد راحل ما یک زمان قرائتی خدمت ایشان رسیدند و از حال ایشان جویا شدند. مرحوم والد فرمودند مدتی است فکرم به چیزی مشغول شده که تا صبح خوابم نمیبرد و آن این است که اگر عمرم تمام شود هیچ کاری برای دین خدا نکردهام و دستم خالی است. آقای قرائتی گفت شما که چنین فکر میکنید پس ما چه بگوئیم؟ فرمودند هر کس به حسب خودش، شاید من با استفاده بیشتر از این فرصت مرجعیت میتوانستم کارهای بزرگتری انجام دهم که نکردم.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) ورود در میدانهای بزرگ کار را یکی از ویژگیهای مؤمنان دانست و تصریح کرد: در اوایل انقلاب حضور جوانان انقلابی در انجمنهای اسلامی بسیاری از توطئهها را خنثی و منشأ بسیاری از خدمات شد و این خدمات باید استمرار داشته باشد و افراد در کار خود استقامت داشته و فکر نکنند وظیفهشان را انجام دادهاند و حال نوبت دیگران است، بلکه باید همیشه خود را در مقابل خدا و انقلاب مدیون بدانیم.
وی شناخت امام خمینی(ره) را مهم برشمرد و گفت: امام بزرگوار را نه تنها نسل امروز، بلکه همان نسلی که با امام خمینی(ره) بودند لازم است بشناسند.
آیتالله فاضل لنکرانی:
نگذاریم اندیشههای امام خمینی(ره) کمرنگ شود / باید حافظ اصل ولایت فقیه باشیم
قم - خبرگزاری مهر: رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) با تاکید بر لزوم پیروی از ولایت فقیه گفت: باید اندیشههای تابناک امام خمینی(ره) را در جامعه ترویج دهیم و نگذاریم این اندیشهها کمرنگ شود.
کد خبر 1126087
نظر شما