در این بین اخوان المسلمین با جمع آوری 352 هزار امضا تا کنون در حمایت از بندهای هفت گانه تغییر البرادعی، موفقیت قابل توجهی در رسیدن امضاکنندگان حامیان تغییر در مصر به بیش از نیم میلیون نفر داشته است.
این در حالی است که اخوان المسلمین که از حامیان جدی "محمد البرادعی" مدیرکل سابق آژانس و نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری مصر در سال 2011 محسوب می شود، اخیرا از فیلتر شدن برخی از سایت های جمع آوری کننده امضا از حامیان تغییر خبر داده بود.
جمع آوری دستی امضاهای تغییر توسط هزاران جوان مصر
از سوی دیگر، همچنان تلاش هزاران جوان مصری در استان های مختلف این کشور در راستای برنامه تبلیغاتی با عنوان "درب خانه ها را می زنیم" ادامه دارد. جوانان مصری در این برنامه با رفتن به درب خانه های مردم مصر از آنان درباره بندهای هفتگانه تغییر مورد نظر البرادعی سوال می کنند. در صورتی که شهروندان مصری با این موضوع موافقت کنند برگه ای را امضا کرده و با این کار بر حامیان تغییر افزوده می شود.
خاطر نشان می شود هم اکنون در مصر جمع آوری امضا برای حمایت از تغییرات مورد نظر البرادعی به صورت الکترونیکی و دستی ادامه دارد.
البرادعی یکی از شرط های اساسی رهبری جریان تغییر در مصر را رسیدن این امضاها به یک میلیون عنوان کرده است.
رسیدن امضاها به نیم میلیون پیام مهمی دارد
تحلیلگران رسیدن امضاهای حامیان تغییر در مصر را به بیش از نیم میلیون پیام مهمی به رژیم مبارک در این راستا می دانند، که مردم مصر از مانع ترس از رژیم عبور کرده اند.
این تحلیلگران با پیش بینی اینکه تعداد امضای حامیان تغییر در مصر طی هفته های به یک میلیون خواهد رسید، اعلام می کنند: این مسئله موجبات در تنگنا قرار گرفتن رژیم مبارک را به وجود می آورد که همواره ادعا می کرد: جمعیت ملی تغییر و البرادعی تنها یک موج رسانه ای هستند.
آغاز برنامه تبلیغاتی حمایت از جمال مبارک / مصر برای تو بزرگ است، جمال!
در همین راستا، اخیرا برخی از شخصیت های حامی خاندان مبارک در مصر ائتلافی را با عنوان "ائتلاف مردمی حمایت از جمال مبارک" تشکیل داده اند که برای پشتیبانی از جانشینی جمال به جای پدرش در پست ریاست جمهوری و موروثی شدن این مسئله شکل گرفته است.
کارشناسان مسائل سیاسی تشکیل این ائتلاف را بیانگر افزایش نگرانی های هواداران رژیم مبارک نسبت به افزایش حمایت از البرادعی می دانند.
البته "ایمن نور" از رهبران اصلی مخالف در مصر که سابقه زندانی شدن را نیز به علت مسائل سیاسی در کارنامه دارد در واکنش به این تلاش ها که در حمایت از جمال مبارک صورت می گیرد، جنبشی را با عنوان "مصر برای تو بزرگ است" تشکیل داده است.
وی با اشاره به پوسترهای متعدد موجود در خیابان های مصر که در آن تصاویر جمال کار شده است، افزود: حمایت از جمال مبارک در راستای سناریوی موروثی شدن حاکمیت در ماههای کمتر شده بود، اما این مسئله مجددا رو به افزایش است.
پس از رسیدن به یک میلیون امضا چه اتفاقی می افتد؟
از سوی دیگر، "جرج اسحاق" از موسسان حزب مخالف کفایه و از رهبران جمعیت ملی تغییر به ریاست البرادعی درباره طرح بعدی این جمعیت پس از رسیدن امضاها به یک میلیون، اظهار داشت: ما حتما به این تعداد امضا خواهیم رسید، اما طرح بعدی خود را فعلا اعلام نخواهیم کرد.
اسحاق افزود: منتظر می مانیم تا البرادعی در روز 11 آگوست (بیستم مردادماه) از فرانسه به مصر بازگردد، اما طرح و پروژه های مختلفی در برهه آتی (پس از رسیدن به یک میلیون امضا) در نظر داریم.
جزئیات بیانیه تغییر هفتگانه البرادعی
بیانیه تغییر البرادعی که از سوی جمعیت ملی تغییر، اخوان المسلمین و دیگر گروه های ملی گرا و مخالف مصری مورد تایید قرار گرفته است:
1. پایان حالت فوق العاده در مصر.
2. خاتمه دادن به اشراف و نظارت کامل دستگاه قضایی مصر بر روند انتخابات.
3. نظارت محلی (گروه های داخلی) و بین المللی بر انتخابات.
4. ارائه فرصت های مناسب و کافی به تمام نامزدها برای حضور در رسانه ها به ویژه در انتخابات ریاست جمهوری.
5. اجازه دادن به مصری های خارج از کشور برای رای دادن در سفارتخانه ها و مراکز کنسولی.
6. تضمین حق نامزدها برای کاندایدا شدن در انتخابات بدون در نظر گرفتن قید و بندها و شروط ظالمانه؛ در این مسئله باید به تعهدات مصر به توافقنامه های بین المللی حقوقی و سیاسی توجه شود. همچنین یک شخص باید تنها برای دو دوره حق ریاست جمهوری متوالی را داشته باشد.
7. انتخابات باید بر پایه کد ملی شرکت کنندگان برگزار شود؛ این مسئله تغییر برخی از مواد قانون اساسی مصر شامل 76، 77 و 88 را لازم می کند که باید در اسرع وقت انجام شود.
خاطر نشان می شود ابهام در مسئله حضور محمد البرادعی مدیرکل سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی و از مخالفان جدی رژیم مبارک در انتخابات ریاست جمهوری مصر در سال 2011 به علت موانع موجود در قانون اساسی مصر هنوز لاینحل باقی مانده است و احزاب مخالف به رهبری البرادعی هر از چندگاهی اعتراضاتی را علیه دولت ترتیب می دهند که به نظر می رسد همچنان به اوج خود نرسیده است.
نظر شما