به گزارش خبرگزاری مهر، این ستاره در واقع نسخه نوزاد خورشید 5/4 میلیارد ساله منظومه شمسی است.
این کوتوله قهوه ای که با شناسه PZ Tel B نامگذاری شده است، تقریبا در اندازه های سیاره مشتری بوده اما جرم آن حدود 36 برابر جرم مشتری است و فاصله آن تا ستاره شبیه خورشید مجاورش تنها معادل فاصله اورانوس تا خورشید است.
این کوتوله قهوه ای بسیار جوان در مدار یک ستاره شبیه خورشید 12 میلیون ساله با شناسه PZ Tel A می چرخد.
ستاره جوان شبیه خورشید در مرکز مدار و کوتوله قهوه ای در سمت چپ تصویر
به طور معمول، فاصله مدار کوتوله های قهوه ای منظومه های دوتایی حدود 50 برابر فاصله متوسط زمین تا خورشید است این درحالی است که ستاره شناسان دانشگاه آریزونا که به این کشف دست یافته اند معتقدند که فاصله میان ستاره جوان PZ Tel A تا کوتوله قهوه ای مجاور آن (PZ Tel B ) تنها 18 برابر فاصله متوسط زمین تا خورشید است.
مقایسه ابعاد زمین، مشتری، کوتوله قهوه ای، ستاره جوان شبیه خورشید و خورشید
این دانشمندان با استفاده از تصاویر دستگاه تصویربرداری کورناگرافیک نزدیک به مادون قرمز (NICI) که بر روی تلسکوپ 8 متری جمینی- ساوث در شیلی قرار دارد دوبار یکی از آوریل 2009 و دیگری در می 2010 این ستاره را رصد کردند و سپس با استفاده از یک مدل رایانه ای، حرکت این کوتوله قهوه ای و ستاره شبیه خورشید مجاور آن را تخمین زدند.
براساس گزارش Astronomy Now Online ، این دانشمندان بر این باورند از آنجا که PZ Tel A یک ستاره جوان شبیه خورشید است می تواند اطلاعات خوبی در خصوص تاریخ منظومه شمسی و تکامل خورشید ارائه کند.
نظر شما