به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، علی عرب نژاد صبح سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: 62 کودک در خانواده های جایگزین نگهداری می شوند که از سازمان بهزیستی امداد ماهانه دریافت می کنند.
وی اظهارداشت: امداد ماهیانه به این کودکان در خانواده های جایگزین 50 هزار تومان در ماه است.
وی با بیان اینکه 12مرکز غیردولتی نگهداری از کودکان بدسرپرست و بی سرپرست در استان فعال است، بیان داشت: این مراکزنگهداری از کودکان دختر و پسر بالای 6 سال را بر عهده دارد و 147 کودک در این مراکز زندگی می کنند.
وی ادامه داد: سه مرکز در بیرجند و بقیه در حاجی آباد، قاین، فردوس، آرین شهر، نهبندان و بشرویه مشغول خدمات دهی هستند.
وی تاکید کرد: فقط یک مرکز دولتی نگهداری از کودکان زیر 6 سال در استان وجود دارد که در این مرکز از 17 کودک مراقبت می شود.
عرب نژاد تصریح کرد: این کودکان تا زمان استقلال کامل در این مراکز نگهداری می شوند و سازمان بهزیستی هزینه های ازدواج و ادامه تحصیل آنها را تقبل می کند.
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی خراسان جنوبی باردار نشدن با تایید پزشکی قانونی، نداشتن سوء پیشینه، سلامت جسم و روان را از جمله شرایط واگذاری فرزند به خانواده ها عنوان کرد.
وی افزود: چنان چه خانواده ای بر اساس دستورالعمل های سازمان بهزیستی شرایط لازم را داشته باشد، پرونده در کمیته تخصصی شبه خانواده بررسی می شود و از آنجا که منافع کودکان مد نظر است بهترین خانواده از لحاظ موقعیت فرهنگی و مالی انتخاب می شود.
وی اضافه کرد: در ابتدا به خانواده ها مشاوره حقوقی و روان شناختی داده می شود و در بعد فرزند خواندگی یک سوم اموال باید به اسم فرزند خوانده سند شود در آخر بر اساس حکم دادستان کودک به طور موقت و به صورت آزمایشی به مدت 6 ماه به خانواده مورد نظر سپرده می شود.
به گفته وی با سپری شدن مدت 6 ماه آزمایشی و تایید مددکار سازمان بهزیستی شرایط در کمیته شبه خانواده مطرح و حکم دایمی توسط دادستان صادر می شود.
وی افزود: با حکم دادستان، والدین می توانند برای ثبت نام و نام خانوادگی انتخابی کودک به ثبت احوال مراجعه کنند.
نظر شما