دعای روز هفتم ماه مبارک رمضان
اَللّهُمَّ اَعِنّى فیهِ عَلى صِیامِهِ وَقِیامِهِ
وَجَنِّبْنى فیهِ مِنْ هَفَواتِهِ وَ اثامِهِ
وَارْزُقْنى فیهِ ذِکْرَکَ بدَوامِهِ
بِتَوْفیقِکَ یاهادِىَ الْمُضِلّینَ.
خدایا مرا در این روز بر روزه گرفتن و عبـادت یاری فرما
و در آن از بیهودگى و گناهان دور نما
و یادت را براى همیشه به من بچشان
به توفیقت اى راهنماى گمراهان
اقامه نماز و انجام روزه واقعی، مصون ماندن از لغزش و گناه و برخورداری از نعمت ذکر دائم مواردی است که بنده مؤمن و روزه دار در دعای روز هفتم ماه مبارک رمضان از خالق هستی بخش درخواست می کند .
روزه واقعی
سوره بقره، آیه 185: شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِیَ أُنزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِّلنَّاسِ وَبَیِّنَاتٍ مِّنَ الْهُدَى وَالْفُرْقَانِ فَمَن شَهِدَ مِنکُمُ الشَّهْرَ فَلْیَصُمْهُ وَمَن کَانَ مَرِیضًا أَوْ عَلَى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِّنْ أَیَّامٍ أُخَرَ یُرِیدُ اللّهُ بِکُمُ الْیُسْرَ وَلاَ یُرِیدُ بِکُمُ الْعُسْرَ وَلِتُکْمِلُواْ الْعِدَّةَ وَلِتُکَبِّرُواْ اللّهَ عَلَى مَا هَدَاکُمْ وَلَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ .
ماه رمضان [همان ماه] است که در آن قرآن فرو فرستاده شده است [کتابى ] که مردم را راهبر و [متضمن] دلایل آشکار هدایت و [میزان] تشخیص حق از باطل است پس هر کس از شما این ماه را درک کند باید آن را روزه بدارد و کسى که بیمار یا در سفر است [باید به شماره آن] تعدادى از روزهاى دیگر [را روزه بدارد] خدا براى شما آسانى مىخواهد و براى شما دشوارى نمىخواهد تا شماره [مقرر] را تکمیل کنید و خدا را به پاس آنکه رهنمونیتان کرده است به بزرگى بستایید و باشد که شکرگزارى کنید .
سوره بقره، آیه 183: یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیَامُ کَمَا کُتِبَ عَلَى الَّذِینَ مِن قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ ؛ اى کسانى که ایمان آوردهاید روزه بر شما مقرر شده است همان گونه که بر کسانى که پیش از شما [بودند] مقرر شده بود باشد که پرهیزگارى کنید .
حضرت زهرا (س): خدای تعالی زکات را مایه پاکی جان و فزونی روزی ، و روزه را برای پابرجایی اخلاص قرار داد . جعل الله الزکاة تزکیة للنفس و نماء فی الرزق ، و الصیام تثبیتا للاخلاص . (احتجاج طبرسی ، ایران ، انتشارات اسوه ، ج 1 ، ص 258)
امام حسین (ع):
سئل (ع ): لم افترض الله علی عبیده الصوم ؟ فقال (ع ): لیجد الغنی مس الجوع ، فیعود بالفضل علی المساکین؛ از حضرت پرسیدند چرا خداوند روزه را بر بندگانش واجب فرموده است ؟ فرمودند: " برای آنکه ثروتمند طعم گرسنگی را بچشد و نسبت به مستمندان بخشش نماید " . (مناقب آل ابی طالب ابن شهر آشوب ، ج 4، ص 68)
دوری از لغزش و گناه
سوره نجم، آیه 32: الَّذِینَ یَجْتَنِبُونَ کَبَائِرَ الْإِثْمِ وَالْفَوَاحِشَ إِلَّا اللَّمَمَ إِنَّ رَبَّکَ وَاسِعُ الْمَغْفِرَةِ هُوَ أَعْلَمُ بِکُمْ إِذْ أَنشَأَکُم مِّنَ الْأَرْضِ وَإِذْ أَنتُمْ أَجِنَّةٌ فِی بُطُونِ أُمَّهَاتِکُمْ فَلَا تُزَکُّوا أَنفُسَکُمْ هُوَ أَعْلَمُ بِمَنِ اتَّقَى . آنان که از گناهان بزرگ و زشتکاریها جز لغزشهاى کوچک خوددارى مىورزند پروردگارت [نسبت به آنها] فراخآمرزش است وى از آن دم که شما را از زمین پدید آورد و از همانگاه که در شکمهاى مادرانتان [در زهدان] نهفته بودید به [حال] شما داناتر است پس خودتان را پاک مشمارید او به [حال] کسى که پرهیزگارى نموده داناتر است.
سوره بقره، آیه 209: فَإِن زَلَلْتُمْ مِّن بَعْدِ مَا جَاءتْکُمُ الْبَیِّنَاتُ فَاعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ عَزِیزٌ حَکِیمٌ . و اگر پس از آنکه براى شما دلایل آشکار آمد دستخوش لغزش شدید بدانید که خداوند تواناى حکیم است .
حضرت رسول (ص) : زلة العالم مضروب بها الطبل وزلة الجاهل یخفیها الجهل . لغزش دانشمند به زودی مشهور شود ، و لغزش نادان را جهل مستور دارد؛ از لغزش مردم نیک و با شخصیت چشم پوشی کنید چرا که هیچیک از آنها لغزش نمی کند مگر اینکه دست خدا به دست اوست و او را بلند می نماید؛ .( نهج الفصاحه ، ص 357 ، ح 1703)
امام علی (ع): اقیلوا ذوی المروءات عثراتهم ، فما یعثر منهم عاثر الا و ید الله بیده یرفعه.(نهج البلاغه)
نظر شما