به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی تبت، یک پروژه معدنکاری به ارزش 3 میلیارد دلار از سوی دولت افغانستان به یک گروه استخراجی چینی واگذار شده است که درنظر دارد این صومعه را که در نزدیکی کابل پایتخت افغاستان قرار دارد منفجر کند.
تخمین زده شده است که از این معدن 200 هزار تن مس استخراج می شود و سالانه 400 میلیون دلار برای دولت افغانستان درآمد خواهد داشت.
یک گروه از باستان شناسان افغان و فرانسوی که اخیرا بیش از 100 مجسمه استوپا ( ساختارهای تپه مانندی که دربرگیرنده آثار مقدس بودائیان است) و یک مجسمه بودایی 5 متری درحال خوابیده کشف کرده اند نسبت به این پروژه ابراز نگرانی کرده و اظهار داشتند که قرار بود طرح انفجار صومعه در ماه آوریل گذشته صورت گیرد و متوقف شد اما اصل قضیه هنوز به قوت خود باقی است.
شرکت چینی اقدام به ساخت راه آهن، محل استقرار کارگران و دستگاه مولد نیرو در نزدیکی این منطقه کرده تا کار معدنکاری تسهیل شود.
باستان شناسان ابراز امیدواری کردند که بتوانند برای نجات این محل تاریخی حمایتهای بین المللی را جذب کنند.
فیلیپ مارکوس رئیس تیم باستان شناسی فرانسوی در افغانستان گفت: این صومعه از قرن دوم قبل میلاد تا دست کم قرن ششم پس از میلاد فعال بوده است، اگرچه تا قرن نهم پس از میلاد نیز به عنوان محل اسکان راهبان درنظر گرفته می شد.
وی افزود: معدنکاری مس و صومعه می توانند در کنار یکدیگر به واسطه ایجاد یک منطقه محافظت شده باستان شناسی و در نهایت درآمد حاصل از گردشگری برای این کشور جنگ زده که به درآمدهای خارجی نیاز دارد ادامه حیات دهند.
مارکوس همچنین گفت که رئیس جمهور افغانستان تنها کسی است که می تواند طرح انهدام صومعه باستانی را لغو کند.
نظر شما