محمدعلی طالبی به خبرنگار مهر گفت: جامعه ایرانی جنگی هشت ساله را پشت سرگذاشته و این واقعه نباید فراموش شود، ما مردمی بودیم که از خاکمان دفاع کردیم و مقابل دشمنی متجاوز ایستادیم. این واقعه را نمیتوان از یاد برد، نمیتوان در آثار تصویری به جنگ و پیامدهایش بیتوجهی کرد. در تمام دنیا جوامعی که تجربه جنگ را دارند به سادگی آن را از یاد نمیبرند.
کارگردان مجموعه "گل پامچال" ادامه داد: زمان جنگ فضای جامعه ملتهب است، رفتن به سمت بعضی موضوعها جو اجتماعی را تحت تاثیر قرار میدهد و درست نیست اما پس از پایان جنگ میتوان به سراغ موضوعها و ایدههایی رفت که از زوایای مختلف ماجرای جنگ را بررسی کنند.
این نویسنده و کارگردان گفت: جشنواره فیلم دفاع مقدس بهانهای است برای یادآوری حقایق جنگ، فرصتی است تا سینماگرانی که میخواهند در این حوزه فعالیت کنند با یکدیگر تعامل کنند اما مهمتر از این فرصت، تلاش مدیران برای رسیدن به موضوعهای متفاوت درباره تاریخ جنگ هشت ساله است.
کارگردان "دوباره پرواز کن" افزود: سینمای جنگ برای احیای دوباره نیازمند ترویج نگاههای تازه و همکاری فیلمسازان از قشرها و گروههای مختلف است، سینمای دفاع مقدس تنها متعلق به یک جریان فکری یا یک عده فیلمساز خاص نیست و همه سینماگران میتوانند در ثبت این خاطرهها سهمیم شوند.
طالبی گفت: جنگ در ذات داستانی پرکشش و موقعیتهایی ویژه دارد و میتواند منبع الهام بسیاری از هنرمندان در حوزههای فیلم، ادبیات و... باشد، نگاه نو به جنگ و مطرح کردن مشکلات جوامعی که تجربه جنگ را پشت سرگذاشتهاند میتواند تجربههایی گرانقدر برای نسل آینده باشد.
نظر شما