به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، 17مرداد فرا رسید،روز خبرنگار روزی که به نام خبرنگاران، گزارشگران و نویسندگان مطبوعات و رسانه های تصویری نامگذاری شده است.
در کشورمان هر کسی از دیدگاه و نظر خود، خبرنگاران را می شناسند و آنها را به تصویر می کشند آنها ویژگیهایی برای خبرنگاران در نظر می گیرند جالب اینکه برخی مسئولان خبرنگاران را پیامآورن مشکلات، معضلات و حتی تلخ کامیها می دانند.
البته کسانی هم هستند که خبرنگاران را سد راه خود می دانند، باید اذعان داشت که فعلاً جایگاه حرفه خبرنگاری در کشورمان جا نیفتاده و تثبیت نشده است.
روزنامه نگاران، خبرنگاران و اصحاب رسانه با انتشار خبرهای وزین، امید دهنده و راهگشا در جراید در تأمین و استقرار امنیت در جامعه نقش ارزندهای را بر عهده دارند.
البته بسترسازی، ایجاد فضای مناسب روانی سالم در جامعه و نقد منصفانه و مشفقانه از عملکردهای نهادها، سازمانها و خصوصاً مسئولان امر از جمله خدمات ارزنده روزنامه نگاران متعهد است.
باید جایگاه خبرنگار این انعکاس دهنده مشکلات و معضلات در سطح جامعه و خصوصاً در میان مردم کشورمان ارتقاء یابد و مسئولان خصوصاً آنهایی که خبرنگار را به چشم تبلیغاتچی می بینند نسبت به حفظ حرمت این قشر زحمتکش و نقاد جامعه و عملکرد مسئولان تلاش بیشتری معطوف دارند.
یک رسانه موفق نیز در عرصه های مختلف خبری همواره خود را مدیون زحمات و تلاش های بی وقفه خبرنگارانی می داند که در گرما و سرما و مواجهه با انواع ناملایمات و مشقت ها و بدون هیچ چشم داشتی در مسیر رسالتی که بر عهده دارد گام بر می دارد به این امید که افکار عمومی او را مورد تحسین قرار دهد.
امروزه آفتهایی به کار روزنامه نگاران و خبرنگاران لطمه وارد می کند مشکلات مالی، معیشتی و رفاهی از آن جمله است، اما یقیناً انجمنهای صنفی و تشکلها می توانند این مشکلات را برطرف کنند تا خبرنگاران در راه شغل خود که اطلاع رسانی شفاف، صحیح و سالم است قدم بردارند.
دغدغه خبرنگاران ما رفع مشکلات و کاستیها است و باور داریم فعالان عرصه مطبوعات و رسانه ها به اهداف متعالی تر می اندیشند و سلامت جامعه را جستجو می کنند.
جایگاه خبرنگاران در جامعه جانیفتاده است
خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران در بیرجند در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: خبرنگار چیزی جز اصلاح امور جامعه و دادن پیام مردم به مسئولان چیز دیگری نمی خواهد.
مریم پنجابی در خصوص جایگاه خبرنگاران استان تصریح کرد: خبرنگاران در دنیای پیشرفته کنونی جایگاه بسیار مهمی را دارند و انعکاس دهنده درد و رنج مردم و زبان گویای جامعه هستند و گاه در راه اطلاع رسانی تا پای جان پیش می روند.
وی با بیان اینکه مشکلات خبرنگاران بسیار است، اظهار داشت: باید رسیدگی به مشکلات کاری، حرفه ای و معیشتی خبرنگاران توجه ویژه شود، زیرا اگر این حرفه تضعیف شود قطعا امر اطلاع رسانی در جامعه لطمه می خورد.
پنجابی ادامه داد: نبود یک تشکل مقتدر و منسجم در حمایت از خبرنگاران و آشنایی پایین بعضی از مسئولان از حرفه خبرنگاری در استان خراسان جنوبی مهم ترین مشکل و چالش خبرنگاران استان است.
وی ادامه داد: برخوردهای غیر منطقی برخی از مسئولان استان با خبرنگاران در جریان گزارش و تهیه خبر موجب نارضایتی آنان شده است و با توجه به اینکه بسیاری از پیشرفتها و اقدامات مرهون تلاش خبرنگاران و بازتاب گزارش و اخبار آنها است ولی مسئولان این خدمات ارزنده و بزرگ خبرنگاران را نادیده می گیرند.
خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی فشار روحی و روانی، نبود امنیت شغلی، دستمزد کم و نداشتن امکانات رفاهی و معیشتی را از دیگر مشکلات خبرنگاران در جامعه امروزی و استان خراسان جنوبی معرفی کرد.
وی با بیان اینکه نه جایگاه خبرنگاران در جامعه تبیین شده و نه مسئولان به رسالت خبرنگاران آگاه هستند، افزود: مسئولان از خبرنگاران انتظار دارند که موفقیتها و کاستیها و مشکلات آنان را بازگو کنند اما کسی در صدد ایفای حقوق خبرنگاران نیست.
خبرنگاری یعنی دغدغه برای تعالی جامعه
یک فعال خبری نیز در مورد دلیل انتخاب شغل خبرنگاری گفت: نخست به خاطر علاقهای که به این حرفه مقدس و بزرگ داشته و دیگری به خاطر اینکه این حرفه نوعی خدمت بدون منت برای مردم است موجب شد تا به حرفه خبرنگاری روی آورم.
عادل اربابی افزود: گرچه خبرنگاری از سخت ترین شغلها به حساب می رود، ولی شیرینی یک خبر بسیار مهم و با ارزشتر است و خبرنگاری شغل اداره کردن دغدغهها است و دغدغه بیشترین سهم را در کار خبرنگاری دارد و کسی که عاشق این کار نباشد باخته است.
وی در خصوص تعامل مسئولان استان را با خبرنگاران چگونه می بینید، اظهار داشت: تعامل بعضی از مسئولان بسیار خوب است ولی بعضی از مسئولان هنوز خبرنگاران را یک مزاحم می دانند و گذاشتن خبرنگاران در پشت درها، ندادن جواب یک سئوال خبرنگار و در انتظار گذاشتن خبرنگار در مصاحبههای مطبوعاتی نشان از بی توجهی برخی از مسئولان نسبت به خبرنگاران است.
اربابی خبرنگار را وجدان بیدار جامعه خواند و برای یاری این وجدان بیدار جامعه، مردم و مسئولان را به همکاری با خبرنگاران دعوت کرد و اظهار داشت: خبرنگاری دغدغه برای تعالی و توسعه جامعه است.
تخصصی نشدن خبرنگاری مهمترین دغدغه این حرفه است
رئیس خانه مطبوعات خراسان جنوبی نیز درگفتگو با خبرنگار مهر گفت: خبرنگاری جزء مشاغل سخت و پراسترس است، که متاسفانه تاکنون جهت رفع نیازهای خبرنگاران اقدام مناسبی از سوی دولت صورت نگرفته است.
غلامعلی خالدی به مشکلات و معضلات پیشروی خبرنگاران استان اشاره کرد و بیان داشت: امنیت شغلی، بیمه خبرنگاران و وضعیت حقوق مزایای خبرنگاران از مهمترین معضلات پیشروی آنها می باشد.وی حرفه ای نبودن خبرنگاران در سطح استان را دیگر مشکلات عرصه خبر در استان دانست و افزود: اکثریت خبرنگاران به دلیل برخورداری کم از حقوق و مزایای به صورت حق التحریریه در روزنامه ها مشغول به فعالیت هستند که پس از مدتی به سمت مشاغل دیگر روی می آروند.
وی از برگزاری دوره آموزش خبرنگاری توسط خانه مطبوعات ایران در سال جاری خبر داد و گفت: تاکنون دو دوره مقدماتی و تکمیلی اموزش خبرنگاری از سوی وزرات ارشاد در استاان برگزار شده که برگزاری این دوره های توسط خانه مطبوعت ایران در سال جاری پیگیری می شود.
وی هدف از تشکیل خانه مطبوعات را حمایت از مطبوعات و رسانه های محلی، پیگیری و رفع مشکلات پیشروی خبرنگاران در وزرات ارشاد، پیگیری بازتوزیع یارانه ها، حمایت از وضعیت مسکن، بیمه و حقوق و مزایای خبرنگاران می باشد.
خالدی تعداد اعضای خانه مطبوعات استان راحدود 250 نفر برشمرد و افزود: این تعداد شامل خبرنگاران، کارکنان و کلیه افرادی است که در عرصه خبر و خبررسانی فعالیت دارند.
وی سال تاسیس خانه مطبوعات استان را 1385 اعلام کرد و افزود: طی چهار سال گذشته تنها مبلغ 80 میلیون ریال از سوی وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی به خانه مطبوعات استان اختصاص یافته است.
رئیس خانه مطبوعات خراسان جنوبی از وضعیت مالی خانه مطبوعات استان انتقاد کرد و گفت: سهم خانه مطبوعات استان 100 میلیون ریال از سوی وزرات ارشاد است که این امر تاکنون محقق نشده است.
خالدی اضافه کرد: امسال نیز از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی مبلغ یک میلیون تومان جهت برگزاری بزرگداشت روز خبرنگارکمک خواهد شد.
نظر شما