به گزارش خبرنگار مهر، فضای امنیتی و روانی خاورمیانه با گذشت شش دهه از موجودیت رژیم اسرائیل همچنان متأثر از تشکیل دولت اشغالگر اسرائیل است.
بنیانگذاران اسرائیل و نظریهپردازان صهیونیسم با تمسک به آموزههای مجعول مذهبی تشکیل کشور مصنوع اسرائیل را در راستای تسلط و حکمرانی قوم یهود در سرزمین موعود و در جهت تحقق وعده الهی میپنداشتند.
آنها تشکیل دولت یهودی را فرصت موعود پس از قرنها سرگشتگی و آوارگی قوم یهود قلمداد مینمودند. تشکیل دولت اسرائیل از همان آغاز در بین متفکران یهودی و علمای مذهبی قوم یهود اختلاف برانگیز بود.
برخی از آنان تشکیل دولت یهودی در سرزمین فلسطین را خلاف وعده الهی قلمداد مینمودند و تشکیل اسرائیل را منوط به ظهور مسیح میدانستند. اما تفکر وایدهای که غالب گردید درواقع همان مبانی فکری و سیاسی بود که در قالب نهضت جهانی صهیونیسم از اواخر قرن نوزدهم آغاز و با سلسله تغییر و تحولات سیاسی نیمه نخست قرن بیستم بالاخره در 14 مه 1948 در قالب تشکیل دولت اسرائیل متجلی گردید.
این کتاب مشتمل بر پیشگفتار و نتیجه و در چهار فصل سامان یافته است. فصل اول کتاب که اسرائیل از نگاهی دیگر نام دارد به بررسی تغییر و تحولات داخلی اسرائیل در عرصههای فکری، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و امنیتی میپردازد.
فصل دوم کتاب بازتاب تغییر و تحولات اجتماعی و فکری در عرصه سیاسی نام دارد. در این فصل موضوعاتی چون تأثیر عوامل جمعیتی و شرایط محیطی بر راهبردهای سیاسی- امنیتی اسرائیل و بررسی انتخابات پارلمانی اسرائیل مورد بررسی قرار گرفتهاند.
در فصل سوم که بررسی تحولات منطقهای و عوامل تأثیرگذاری جهانی بر رویکردهای آتی اسرائیل نام دارد نویسنده موضوعاتی چون افزایش مطالبات اجتماعی، صهیونیسم مسیحی و توان تأثیرگذاری آن و فشار سازمانهای غیر دولتی به اسرائیل را مورد بررسی قرار میدهد.
فصل چهارم و آخر این کتاب نتیجهگیری مباحث ارائه شده در کتاب است.
نظر شما