به گزارش خبرنگار مهر در قم، محمدينيا مدير كل جديد صدا و سيماي مركز قم در اين مراسم گفت: بايد دو نگاه جغرافيايي و جمعيتي و ملي به قم در يك برنامهريزي خاص صورت پذيرد كه نيازمند همكاري و همدلي اهالي فكر و انديشه خصوصاً حوزه علميه ميباشد. چرا كه اگر ايران امالقراي جهان اسلام است، بخش جدي و معارف عقيدتي آن به پايگاه عظيم قم بر ميگردد.
وي فاصله ساختاري مركز قم را با مراكز ديگر 35 سال عنوان كرد و افزود: استان قم از جايگاه مناسبي در شبكههاي استاني برخوردار نيست و تلاش ميشود اين جايگاه با استفاده از منابع فراملي و فرا استاني ايجاد شود.
محمدينيا برنامهريزي براي نيمي از جمعيت قم يعني بانوان را از موارد مهم و مورد نياز صدا و سيماي مركز قم عنوان كرد و تأكيد كرد: برنامههاي ويژهاي براي بانوان صورت خواهد پذيرفت، چون 50 درصد جمعيت استان قم را تشكيل ميدهند.
دكتر علي كردان در اين مراسم گفت: با توجه به وجود حوزه علميه در قم، بايد يك تعامل وسيع و قوي بين حوزه و رسانه ملي صورت گيرد كه در اين داد و ستد فرهنگي، توزيعي صورت خواهد گرفت كه توانايي انتشار آن بر عهده صدا و سيما ميباشد، اما مبناي فكر و توليد فكر يا نهضت نرمافزاري كه مقام معظم رهبري پرچم آن را به دست دارند بر عهده حوزه علميه خواهد بود.
وي افزود: خواسته صدا و سيما از حوزه علميه اين است كه با توجه به اين كه يك برنامه با ميانگين معدل و معيار بالا در زمينه معارف، جاي روشني در كشور ندارد و يا اين كه مجموعه علما هنوز آن را امضا نكردهاند بايد تلاش شود براي توليد معارف مورد قبول، چه براي قم و چه به صورت سراسري كه صدا و سيماي قم تلاش براي توليد آن را بر عهده خواهد گرفت، صورت بگيرد.
معاون امور مجلس و استانهاي صدا و سيما در ادامه اظهار داشت: خواسته دوم ما توليد برنامه شادي است كه امضاي نظام فكري ديني پاي آن باشد و ضعف و فقدان آن در جامعه محسوس است. خواسته، از بزرگان خود اين است كه ما را در اين راه همراهي كنند و به هر اندازه كه بودجه نياز داشته باشد ما همراهي خواهيم كرد. بايد به اندازهاي برنامه شاد توليد شود كه غل و غش نداشته و به سمت لودگي نرود. ما نميتوانيم برنامه شاد براي مردم كشور توليد نكنيم، اما ضرورت ايجاد ميكند برنامههاي شاد امضاي فقها و شريعت پاي آن باشد و تبايني با شريعت نداشته باشد.
دكتر كردان وجود رسانههاي فكري در جهان را يك امر بديهي دانست و گفت: الان در كره زمين براي تمامي مباني فكري، رسانه ديداري و تبليغي وجود دارد، اما مكتب اهلبيت عليهمالسلام فاقد رسانه ديداري است؛ بايد مقدمات ايجاد چنين رسانهاي در قم و با همكاري مجمع جهاني اهلبيت(ع) فراهم شود. وي صدا و سيماي قم را مكلف كرد تا به صداي ساكنان قم تبديل شود و در ادامه گفت: به لحاظ اين كه قم مركز تشيع و محل انتشار معارف اهل بيت است يك اقتضايي دارد و به لحاظ پايگاه اسلام، يك اقتضاي ديگر. در سطح قم، صدا و سيما بايد با اقتضائات محلي و در سطح ملي نيز با اقتضائات جهاني اداره شود. همچنين بايد به نيازهاي روزمره مردم قم رسيدگي شود، حتي به كوچكترين نيازهاي مردم توجه شود.
حسيني بوشهري مدير حوزه علميه قم نيز گفت: قدرت رسانهاي در گذشته با امروز بسيار تفاوت كرده است. امروز ما از سه زاويه شناختها و باورها، ارزشها و گرايشها، رفتارها و كردارها از سوي رسانههاي دنيا مورد تهاجم هستيم و صدا و سيما بايد در اين زمينه اقدام جدي بكند. نقش كارساز و بيبديل صدا و سيما در فرهنگسازي براي هيچ كس قابل انكار نيست. وي افزود: من از سازمان صدا و سيما به خاطر اين كه به قم مثل ساير شهرها نگاه ميكند گلهمندم. نمايندگان 70 كشور دنيا در قم حضور دارند و آنچه از اين رسانه ميبينند بايد به جامعه و مردم منتقل كنند.
حجتالاسلام و المسلمين آشتياني نيز در اين مراسم با تأكيد بر فراگير بودن رسانه صدا و سيما و نقش مؤثر آن در زمان جنگ گفت: بايد صدا و سيما از نعمت نفوذ در فكر و انديشه مردم به خوبي بهرهبرداري كند و الا معلوم نيست چه اتفاقي خواهد افتاد. نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: حركت در رسانه همچون حركت بر صراط، حساس و با اهميت است و نبايد از انتقاد روحانيت ناراحت شوند چون آنها موظفند تذكر دهند. در پايان اين مراسم، از خدمات اشتري مدير كل سابق صدا و سيماي قم تقدير و تشكر به عمل آمد.
نظر شما