سحرهای رمضان در دل هر بیداردلی غوغایی به پا و خلوت با خالق را تمنا می کند، راز و نیازی بی همتا را می جوید تا خود را از بار گناهان ریز و درشت سبک کرده، خیر و نیکی را از باریتعالی درخواست کند .
مسلمانان به بیداری و تهجد در سحرهای این ماه پرخیر و برکت دعوت شده اند تا امکان بهره مندی هرچه بیشتر از معنویت و برکات این ماه پرفیض فراهم شود .
در سوره ذاریات در تشریح صفات پرهیزکارانی که در باغها و چشمه سارانند آمده است: کَانُوا قَلِیلًا مِّنَ اللَّیْلِ مَا یَهْجَعُونَ . وَبِالْأَسْحَارِ هُمْ یَسْتَغْفِرُونَ؛ و از شب اندکى را مىغنودند. و در سحرگاهان [از خدا] طلب آمرزش مىکردند .(سوره ذاریات، آیات 17 و 18)
در آیه 17 سوره آل عمران نیز جایگاه خاص و ویژه آمرزش خواهان در سحرگاهان مورد تأکید قرار گرفته است: الصَّابِرِینَ وَالصَّادِقِینَ وَالْقَانِتِینَ وَالْمُنفِقِینَ وَالْمُسْتَغْفِرِینَ بِالأَسْحَارِ؛ [اینانند] شکیبایان و راستگویان و فرمانبرداران و انفاقکنندگان و آمرزشخواهان در سحرگاهان.
در دیوان شاعران نیز ابیات بسیاری در اهمیت و اثرگذاری سحر بر سرشت و درون انسانها وجود دارد:
حافظ: دوش وقت سحر از غصه نجاتم دادند/ واندر آن ظلمت شب آب حیاتم دادند
سحر با باد می گفتمحدیث آرزومندی / خطاب آمد که واثق شو به الطاف خداوندی
سحر به بوی گلستان دمی شدم در باغ/ که تا چو بلبل بی دل کنم علاج دماغ
مولوی: عارف گوینده اگر تا سحر صبر کنی/ از جهت خسته دلان جان و نگهبان منی
شایسته است در این فرصتی گرانقدری که داریم، قدر لحظه لحظه های آن را دانسته، با هوشیاری به منظور کسب هرچه بیشتر زمینه های خیر و نیکی فعالیت کنیم .
نظر شما