به گزارش خبرنگار مهر، حسین محمد پورزرندی صبح امروز چهارشنبه در نشست خود با خبرنگاران افزود: با احتساب اینکه 10 میلیون نفر در پایتخت ساکن هستند سرانه نگهداشت شهر برای هر تهرانی 150 هزار تومان می شود این در حالی است که شهرداری تنها 20 هزار تومان از این سرانه را وصول می کند. همچنین هزینه های نگهداشت و جاری شهرداری در سال جاری شامل یارانه بلیت مترو و اتوبوس، آتش نشانی، رفت و روب و سایر خدمات شهری یکهزار و 500 میلیارد تومان است که به عبارتی 30 میلیارد تومان در هفته برای نگهداشت شهر هزینه می شود.
وی با اشاره به صدور فیشهای عوارض نوسازی، مدیریت خدمات پسماند و کسب و پیشه ادامه داد: با توجه به اینکه صدور و ارسال فیش عوراض هزینه های زیادی برای شهرداری و به تبع آن شهروندان دارد سامانه ای برای اعلام فیشهای عوارض امسال مانند سامانه پرداخت عوارض خودرو که با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک می توانند این عوارض را مشاهده کنند پیش بینی شده است.
به گفته وی، شهروندان می توانند با وارد کردن شماره هایی که بر روی قبض سالهای قبل ثبت شده مبلغ بهای خدمات مدیریت پسماند و یا عوارض کسب و پیشه و بدهیهای گذشته خود را مشاهده کنند.
معاون مالی و اداری شهرداری با بیان اینکه دو روش برای پرداخت عوارض وجود دارد گفت: یکی روش پرداخت حضوری با مراجعه به بانکهاست و روش دیگر غیرحضوری است که شهروندان می توانند از طریق خودپردازها، تلفنبانک و موبایل بانک به بانکهای طرف قرارداد شهرداری مانند شهر، سپه، ملی و تجارت پرداخت کنند.
وی اظهار داشت: همچنین امکان پرداخت عوارض از طریق مراجعه به سایت شهرداری به آدرس www.tehran.ir با استفاده از کارت شتاب وجود دارد.
به گفته پورزرندی، برای افرادی که از طریق غیرحضوری عوارض خود را پرداخت کند تشویق ویژه ای در نظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: با توجه به تصویب مجلس شورای اسلامی عوارض دریافتی امسال از شهروندان از یک درصد ارزش ملک در دفترچه معاملاک ملکی به یک و نیم درصد افزایش یافته است، البته هنوز ارزش دفترچه ای املاک بر اساس سال 84 محاسبه می شود و تغییر قیمتی از این نظر نداشته ایم.
وی اظهار داشت: طبق مصوبه شورای شهر عوارض نوسازی در چهار قسط دریافت می شود که مهلت زمانی این اقساط به اسفندماه ختم می شود. به دلیل اینکه شهرداری به پول دریافتی از عوارض پیش از سرد شدن هوا برای اجرای پروژه های عمرانی نیاز دارد به شهروندانی که تا پیش از مهرماه عوارض خود را پرداخت کنند به قید قرعه جوایزی داده می شود.
معاون مالی شهردار گفت: افرادی که به صورت غیرحضوری عوارض خود را پرداخت کنند امتیازشان برای شرکت در قرعه کشی سه برابر می شود. جوایز قرعه کشی خوش حسابان عوارض شهرداری از 25 میلیون تومان نقدی تا یک میلیون ریال کمک هزینه سفر به مشهد است.
وی تاکید کرد: در صورتی که 100 درصد مبلغ فیشهای صادر شده برای شهروندان دریافت شود حدود 485 میلیارد تومان درآمد برای شهرداری دارد ولی در بهترین شرایط 50 درصد آن وصول می شود.
پورزرندی در مورد اینکه آیا جریمه ای برای پرداخت نکردن عوارض پیش بینی شده گفت: طبق قانون 9 درصد جریمه برای دیرکرد پرداخت عوارض پیش بینی شده اما شهرداری به دنبال این نیست که شهروندان را جریمه کند ولی این یک جریمه قانونی است اگر چه می دانیم در برخی مناطق شهروندان به سختی می توانند همین پول را که مبلغ شارژ یک آپارتمان کوچک در ماه است پرداخت کنند.
رشد 60 تا 70 درصدی ساخت و ساز در بافت فرسوده
وی با تاکید بر رکود ساخت و ساز حتی نسبت به سال گذشته افزود: البته ساخت و ساز در بافت فرسوده 60 تا 70 درصد رشد دارد و این به دلیل تسهیلاتی است که شهرداری برای نوسازی املاک فرسود در نظر گرفته است و درآمدی هم برای شهرداری ندارد.
تراکم فروشی نداریم
معاون مالی و اداری شهرداری با بیان اینکه در تهران از سال 86 به بعد هیچ تراکم فروشی غیرمجاز نداشتیم ادامه داد: درآمد شهرداری در این سال از فروش تراکم مجاز و یا غیرمجاز 70 درصد بود ولی در حال حاضربه 44 درصد رسید است.
وی با بیان اینکه تضمینهای لازم برای دریافت عوارض وجود ندارد و تنها راه این است که فرد به شهرداری مراجعه کند افزود: سازمانهای مانند آب و برق اهرم لازم برای دریافت بهای خدمات خود را دارند و نیاز است که در قانون تضمینهایی برای دریافت عوارض شهرداری پیش بینی شود.
دولت به جای بدهی خود به شهرداری سهام عدالت می دهد
پورزرندی در مورد بدهی سازمانها و نهادهای دولتی به شهرداری گفت: تاکنون حدود 700 میلیارد تومان از بدهی سازمانهای دولتی در حسابهای شهرداری ثبت شده است که از این میزان 50 درصد رای قطعی کمیسیون ماده 100 را دارد.
وی افزود: در سال 87 موفق به دریافت 13 میلیارد و 500 میلیون تومان از این بدهی شدیم و در سال قبل نیز به ما اعلام شد که به جای این بدهی سهام عدالت دریافت کنیم که ما لیست سهام پیشنهادی خود را اعلام کرده ایم ولی هنوز تحویل شهرداری نشده است.
معاون مالی و اداری شهرداری با اشاره به این که مجلس در سال جاری رقمی معادل 500 میلیارد تومان را برای پرداخت بدهی سازمانها و شرکتهای دولتی به شهرداری در نظر گرفته است ادامه داد: اگر چه شهرداری هم بابت تملک املاک واقع در طرحهای عمرانی به برخی شرکتها و نهادهای دولتی بدهکار است ولی طلب شهرداری بسیار بیشتر از این بدهی هاست.
نظر شما