دکتر علی مطهری در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اظهارات اخیر رئیس جمهور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سه نکته در سخنان رئیس جمهور وجود داشت که قابل تامل بود، نکته اول اینکه وی گفت "من قانون تسهیلات ارزی برای مترو را قانون نمی دانم و لذا آن را اجرا نمی کنم".
وی گفت: اگر بخواهد این راه باز شود و هرکس فقط وقتی قانون را قبول داشت آن را اجرا کند ، این به معنی نادیده گرفتن اصول انقلاب و توصیه های امام و رهبری ، نادیده گرفتن مجلس وسایر نهادهای قانونی وهمچنین به معنی بازگشت استبداد به کشور وهدر رفتن خون صدها هزار شهید است.
نماینده مردم تهران درخانه ملت در بخش دیگری ازاین گفتگو در بیان جایگاه قانونی مجمع تشخیص مصلحت نظام و مصوباتش عنوان کرد: طبق اصل 112 قانون اساسی مصوبه ای که مورد ایراد شورای نگهبان واقع می شود ومجلس بر نظر خود اصرار می ورزد به مجمع تشخیص مصلحت نظام می رود که مجمع داوری می کند و یکی از دو نظر را برمی گزیند ، لذا نظر مجمع حکم قانون را دارد که این قانون باید مانند سایر قوانین توسط دولت اجرا شود.
وی با بیان اینکه رئیس جمهور باید خود را در جایگاه مجلس قرار دهد، این پرسش را مطرح کرد که "آیا اگر رئیس جمهور خود در مجلس بود در مقابل این گونه سرکشی دولت از قانون سکوت می کرد"، افزود: قطعا وی بدنبال طرح سئوال از رئیس جمهور می رفت.
مطهری تصریح کرد: هم اکنون مجلس وظیفه خطیری به عهده دارد که اگر در اینجا سکوت کند و اعلام قبول نداشتن قانون و عدم اجرای قانون در راس قوه مجریه را بپذیرد ، در واقع راه بازگشت از اصول انقلاب به رفتارهای استبدادی را هموار کرده است و هیچ پاسخی نیز در مقابل تاریخ نخواهد داشت.
وی در ادامه افزود: نکته دوم در سخنان رئیس جمهور تاکید وی بر ورود دولت به مسائل نظری بود و اینکه دولت باید تئوری داشته باشد و اینکه چرا نباید دولت به بحثهای نظری وارد شود.
این عضو فراکسیون اصولگرایان ادامه داد: آقای احمدی نژاد گفته که "آیا نباید رئیس جمهوری راجع به مسائل نظری عقیده اش را مطرح و در مورد آن بحث کند، اینکه بگوئیم مدیران فقط اجرا کنند و نظر ندهند درست نیست."
وی با بیان اینکه "بدیهی است که هیچ دولتی بدون تئوری و نظریه های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی نیست"، اظهار داشت: ولی بحث در این است که دولت در درجه اول مجری قوانین است نه نظریه پرداز و ایدئولوگ.
نماینده مردم تهران در خانه ملت تاکید کرد: دولت مجری نظریات و سیاستهای کل نظام است که در یک مسیر مشخص تبدیل به قانون می شود، نه اینکه بگوئیم دولت نیز نظریاتی دارد و اگر دیگران نقدی دارند نقد خود را مطرح کنند. در این صورت وقت کشور به بحث و جدل خواهد گذشت.
وی خاطرنشان کرد: رئیس جمهور کسی است که آمده است سیاستهای کل نظام را اجرا کند ، نه سیاستهای مورد نظر خود را لذا نمی تواند بگوید از این پس می خواهیم به پیروی از آقای مشایی بجای مکتب اسلام ، مکتب ایران را ترویج کنیم و این حرف من و دولت هم هست.
مطهری افزود: نکته دیگر در سخنان احمدی نژاد توجیه سخن مشایی درباره ترویج مکتب ایران بجای مکتب اسلام بود که یک توجیه و تاویل ناچسب و همراه با تکلف بود.
فرزند علامه شهید مرتضی مطهری بابیان اینکه "خود رئیس جمهور هم تکرار کرد که ایران یک مکتب است"، گفت: من نمی فهمم چه اصراری است که حرفها را بصورت مبهم بیان کنیم، از مکتب ایران سخن بگوئیم وبعد بگوئیم مقصود ما این است که ایرانیان بیشترین خدمت را به اسلام کردند، پس بیشترین مسئولیت را دارند. و بعد با برداشت نادرست و انحرافی از سخنان استاد مطهری در کتاب "خدمات متقابل اسلام و ایران" به مطالب این کتاب هم استناد کنیم.
وی اضافه کرد: این در حالی است که پیام آن کتاب این است که ایرانیان ملتی هستند که همواره در مقابل حقیقت تسلیم بوده اند و تعصب قومی و نژادی باعث نشد که از پذیرش اسلام سرباز زنند و همواره سربازان فداکاری در راه اسلام بوده اند.
این عضو فراکسیون اصولگرایان این پرسش را مطرح کرد که "این کجا و ترویج مکتب ایران به جای مکتب اسلام که بوی تعصب نژادی از آن به مشام می رسد کجا؟!"
وی در بخش دیگری از این گفتگو با توصیه ای به رئیس جمهورگفت: احمدی نژاد نباید مانند برخی روسای جمهور قبلی این اشتباه را مرتکب شود که نیروی حامی خود را ناشی از خود بداند.
این نماینده اصولگرای مجلس با بیان اینکه مردمی که از رئیس جمهور حمایت می کنند و در سفرهای استانی به استقبالش می آیند بدلیل این است که وی را در خط اسلام و ولایت فقیه می دانند، گفت: در واقع احمدی نژاد جایگاه و نیروی خود را از اسلام و ولایت فقیه گرفته و اگر بر برخی مواضع خود اصرار ورزد این نیرو را از دست خواهد داد.
نظر شما