به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، بر اساس مقدمه توجیهی این لایحه، با در نظر گرفتن اینکه تخلف از قانون امور گمرکی برای منافع اقتصادی، تجاری، مالی، اجتماعی و فرهنگی دولت ها زیانآور است و نیز اهمیت تعیین دقیق حقوق گمرکی و سایر مالیاتهایی که به هنگام واردات یا صادرات وصول میشوند و حصول اطمینان از اجرای صحیح اقدامات درباره ممنوعیت، محدودیت و کنترل و یا تشخیص و نیاز به همکاری بینالمللی در مورد موضوعات مربوط به اعمال و اجرای قوانین گمرکی و با اعتقاد به اینکه اقدام علیه تخلفات گمرکی میتواند به واسطه همکاری نزدیک بین گمرکات ایران و ازبکستان بر اساس مقررات قانونی مؤثر انجام شود، لذا لایحه موافقتنامه گمرکی بین ایران و ازبکستان برای طی مراحل قانونی تقدیم مجلس می شود.
بر اساس این لایحه، هر یک از طرفها باید کلیه کمکها بر اساس این موافقتنامه را طبق قوانین خود و در محدوده منابع موجود گمرک خود انجام دهد. و گمرکات طرفها در زمینه جلوگیری، تحقیق و مبارزه با تخلفات گمرکی طبق مفاد این موافقتنامه، همکاری و به یکدیگر کمک خواهند کرد.
بر اساس این لایحه ، هرگونه اطلاعات، اسناد یا سایر مکاتبات ارسال شده یا واصله به موجب این موافقتنامه باید محرمانه تلقی شده و تنها برای مقاصد تعیین شده در این موافقتنامه مورد استفاده قرار گیرد. اطلاعات مزبور باید از همان حفاظتی در ارتباط با محرمانه بودن و رازداری رسمی در کشور دریافتکننده برخوردار باشند که نسبت به اطلاعات، اسناد یا سایر مکاتبات مشابه واصله در آن کشور، اعمال می شود.
چنانچه طرف درخواست شونده، کمک درخواست شده را ناقض حاکمیت، امنیت یا دیگر منافع اساسی یا متعارض با قوانین ملی خود تشخیص دهد، میتواند از ارائه آن خودداری کند یا عرضه آن را موکول به شرایط و الزاماتی خاص کند. گمرک درخواست شونده، مطابق قوانین داخلی خود، کلیه تمهیدات متعارف جهت اجرای درخواست را در مدت زمان متقضی اتخاذ خواهد کرد.
بر اساس این لایحه، به منظور رسیدگی به موضوعات ناشی از این موافقتنامه مستقیما با یکدیگر تماس برقرار خواهند کرد و پس از مشورت، میتوانند هرگونه دستورالعمل اداری جهت اجرای این موافقتنامه را صادر کنند.
این موافقتنامه سی روز پس از تاریخ دریافت آخرین اطلاعیه از مجاری دیپلماتیک درباره انجام تشریفات داخلی مورد نیاز جهت لازمالاجرا شدن این موافقتنامه توسط طرفین لازمالاجرا خواهد شد.
نظر شما