به گزارش خبرگزاری مهر ، بنابراعلام سازمان ملل متحد، 44 درصد از زراعت نظام مند جهان در سرزمینهای خشک انجام می شود که 41.3 درصد از سطح زمین را تشکیل داده و 2 میلیارد و 100 میلیون نفر در این مناطق ساکن هستند.
در عین حال زندگی بیش از یک میلیارد انسان در 100 کشور جهان به دلیل کویرزایی در معرض تهدید است. تقریبا یک میلیارد انسان فقیر و به حاشیه رانده شده که در آسیب پذیرترین نواحی زندگی می کنند، شاید آنانی باشند که بیشترین صدمه را از گسترش کویرها می بینند.
سازمان ملل متحد رسما از دوشنبه 16 اوت 2010 برابر با 25 مرداد ماه جاری "دهه ملل متحد برای کویر و مبارزه با کویرزایی" را در شهر فورتالزای برزیل معرفی و آغاز کرد.
در حالی که هر فرد روزانه به 2000 متر مکعب آب نیاز دارد، در مناطق خشک این میزان دسترسی به آب 1300 متر مکعب است که این میزان نیز شدیدا رو به کاهش است. امروزه کمبود آب تهدیدی علیه 1تا 2 میلیارد مردمی است که در نواحی خشک به سر می برند.
وضعیت گونه های مختلف گیاهی و جانوری در سرزمینهای خشک همچنان ناشناخته باقی مانده ، زیرا تاکنون ارزیابی در مورد آنان صورت نگرفته است. تقریبا تنها از 8 درصد اسرزمین های خشک حمایت می شود و 0.5 درصد از گونه های گیاهی مخصوص مناطق خشک هستند.
کویرزایی یعنی از بین رفتن زمینهای خشک، نیمه خشک و نواحی نیمه مرطوب که به دلیل عوامل گوناگونی مانند نوسانات آب و هوایی و فعالیتهای انسانی صورت می پذیرد.
با از بین رفتن زمین در نواحی خشک جهان وضعیت کویری در این مناطق حاکم می شود، این در حالی است که در سطح جهان 24 درصد زمینها در حال از بین رفتن هستند که زندگی 1 میلیارد و 500 میلیون نفر مستقیما به این زمینها بستگی دارد. نزدیک به 20 درصد از زمین هایی که در معرض نابودی قرار دارند حاصلخیز و بین 20 تا 25 درصد از آنها چراگاه هستند.
اجرای مدیریت پایدار زمین برای مبارزه با کویرزایی ضروری است، چرا که باعث بهبود وضعیت زمین، خاک، آب و گیاهان می شود. مدیریت پایدار زمین، به جای کاربری تک منظوره زمین، بر مدیریت همزمان کاربریهای متعدد سرزمین مبتنی است.
نظر شما