حجت الاسلام سید جواد موسوی هوایی معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با به تصویر کشیدن برزخ و مفاهیم دینی مشابه در سریالهای ویژه ماه مبارک رمضان گفت: رویکرد رسانه ملی به ویژه در ماه مبارک رمضان رویکرد معنویت گرا است و باید محسنات آن را با حضور کارشناسان این عرصه تبیین کرد.
وی افزود: این نوع آثار هنری باید با هنرمندی قوی مورد بحث قرار گیرد و با نمونه های دیگر در دنیا مقایسه شود تا بررسیها به صورت تخصصی و فنی ارائه شوند.
القای معنویت در قالب سریال
حجت الاسلام موسوی هوایی اظهار داشت: بسیاری از موارد را تا انسان به چشم نبیند و حداقلی را از آن حس نکند باور نخواهد کرد. نکته قابل توجه این است که مسائل معنوی که در فیلمها به تصویر کشیده می شود تمام ماجرا نیست ، کل ماجرا عظیم تر از این تصاویر است این فیلمها باید به نوعی ساخته شود تا القاء کننده معنویت باشد.
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی گفت: گاهی شدت ماجرا در رفتار و سلوک فرد به نوعی نشان داده می شود که مخاطب هم به نوعی با عالم برزخ آشنا شده و هم درمی یابد که عالم برزخی که مشاهده کرده نمونه کوچکی از حقیقت است.
نباید در القای مفاهیم تنها به کلام اکتفا کرد
وی با اشاره به اینکه باید تا حد توان، این امور را نشان داده و در فیلمها و سریالها منعکس شوند و از سوی دیگر مسائل مورد نظر به مخاطب القاء شوند گفت: متأسفانه بسیاری از این آثار تلاش می کنند معنویت و مسائل مرتبط به آن را از طریق کلام منتقل کنند درحالی که در ساخت این آثار می توان از رویکردهای عملی و رفتاری برای القای مفاهیم به ذهن مخاطب استفاده کرد. تا حس بینای مخاطب درک کند این مسئله عمیق تر از این تصاویر است.
زیرنویستهای حکمت آمیز؛ حرکتی که بعد از 8 سال عملی شد
سیدجواد موسوی هوایی تصریح کرد: حدود 8 سال پیش به صدا و سیما پیشنهاد کردیم نکات حکمت آمیز و احادیث هنگام پخش سریالها به صورت زیرنویس ارائه شوند و اکنون با گذشت 8 سال این اتفاق رخ داده است. زیرنویسها القا کننده این امر است که مسائل و موضوعات بالاتر از چیزی است که ما در دنیای محدود با ابزار محدود به تصویر کشیده ایم.
وی با بیان اینکه برنامه ها باید دربرگیرنده دو جنبه خوف و رجا باشد گفت: باید در کنار تصویر مرگ مهیب افراد خطاکار، تصویر زیبایی از مرگ افرادی که در راه خدا گام برداشته اند نیز منعکس شود. به تصویر کشیدن این مفاهیم دشوار است اما روایات ما در این رابطه بسیار قوی و صحیح است. پیامبران الهی نیز بشیر و نذیر بوده اند. این نوع سوژه ها باید هر دو طرف را به تصویر کشیده و ارائه شود تا فضای یأس و ناامیدی مطلق بر اذهان حاکم نشود.
نظر شما