به گزارش خبرنگار مهر، در حکم انتصاب سرپرست دانشگاه صنعتی شریف ضمن اشاره به لزوم جلب مشارکت مسئولین و بهره مندی از تجارب اعضای هیئت علمی این دانشگاه، بر ضرورت حفظ بیت المال و اعمال سیاستهای موثر به منظور صرفه جویی در هزینه ها و رعایت دقیق مقررات و تلاش در جهت تربیت دانش آموختگانی قانون پذیر با نگرش ارزشی و معنوی تاکید شده است.
دکتر کامران دانشجو طی نامه ای جداگانه از خدمات ارزنده دکترسعید سهراب پور رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف در طول مدت تصدی این مسولیت قدردانی کرد. در بخشی از نامه وزیر علوم ضمن پذیرش استعفای دکتر سهراب پور آمده است: بر اساس درخواست جنابعالی و بر خلاف میل باطنی که صرفا به واسطه مشکلات جسمی است با استعفای شما موافقت می کنم.
وزیر علوم در ادامه افزوده است: بی گمان خدمتگزاری به جامعه دانشگاهی کشور و هدایت چرخه گستره آموزش عالی در عالی ترین سطوح علمی توفیق بزرگی همراه با اجر اخروی است که امیدوارم قرین راهتان باشد و امید است با عنایت به دوستی و صمیمیت دیرینه ای که اینجانب با جنابعالی دارم، کما فی السابق قبول زحمت فرموده و همکاری خود را در کمیته ها، شوراها و هیئت های امنا ادامه دهید.
دلایل کناره گیری از ریاست دانشگاه صنعتی شریف
دکتر سعید سهراب پور رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تشریح دلایل استعفای خود از ریاست این دانشگاه درباره اهدافی که برای دانشگاه صنعتی شریف درنظر داشته است گفت: بسیاری از این اهداف اکنون تحقق یافته است اما هدف بلندتر دانشگاه، تحقق سند چشم انداز کشور و رسیدن به قله علم است.
دکتر سعید سهراب پور در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: هدف این بود که دانشگاه صنعتی شریف از نظر علمی، پژوهشی، قرارداد با صنعت و اشتهار بین المللی به سطح مطلوبی برسد که خوشبختانه بخشی از این اهداف محقق شد.
وی اضافه کرد: البته بسیاری از اهداف هم بلندتر از آنچه که اکنون به آن رسیدیم است که از آن جمله سند چشم انداز است که باید به آن برسیم و هدف نهایی همه باید باشد.
سهراب پور در توضیحی درباره استعفای خود یادآور شد: استعفای من تنها به این دلیل بود که خواهش کردم بار من را سبک کنند. من از سال 1350 که کار خود را به عنوان استادیار پایه یک شیراز آغاز کردم 39 سال است که سابقه خدمت دارم. پس از انقلاب نیز به مدت 31 سال است که کار اجرایی از سطح معاونت دانشگاه یا معاونت وزیر به بالا داشته ام که در این سطح رکورد دار بوده ام.
وی گفت: کار در دانشگاه بسیار سخت است و نیروی جوانی می طلبد و من سن و سالی دارم که دو سال دیگر بازنشسته می شوم و در این سن و سال کار دانشگاه بسیار برای من سنگین است.
رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف با ابراز تشکر از وزیر علوم و رئیس جمهور از پذیرش درخواست وی خاطرنشان کرد: وزیر علوم با لطف خود من را شرمنده کرد و خواهش من را پذیرفت و این مسئولیت سنگین را از دوش من برداشت.
وی با تاکید بر این نکته که در سایر مسئولیت های آموزش عالی باقی می مانم به مهر گفت: من در حال حاضر عضو شورای گسترش وزارت علوم، عضو هیئت ممیزه مرکزی وزارت علوم، عضو هیئت امنای دانشگاه شیراز و عضو هیئت امنای کتابخانه ملی هستم که در تمام این مسئولیت ها وظایف خود را همچون گذشته ادامه می دهم.
سهراب پور اضافه کرد: در کسوت استادی در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف حضور خواهم داشت.
وی درباره سرپرست جدید دانشگاه صنعتی شریف و معرفی وی به وزیر علوم خاطرنشان کرد: دکتر روستا آزاد دوست و همکار خوب من است و من در کنار وی همکاری های خوبی را خواهم داشت.
دکتر سعید سهراب پور مدرک دکتری خود را از دانشگاه برکلی آمریکا در رشته مهندسی مکانیک دریافت کرده است.
دو هدف دانشگاه شریف در دوره جدید ریاست؛ ماندگاری نخبگان مهمترین هدف
سرپرست جدید دانشگاه صنعتی شریف نیز با اشاره به ادامه برنامه های دانشگاه همچون گذشته گفت: دانشگاه با قدرت بیشتری کار خود را ادامه و همه برنامه های مثبت با جدیت پیگیری می شود.
دکتر رضا روستا آزاد در گفتگو با مهر افزود: دانشگاه صنعتی شریف برنامه های متعددی در حوزه های پژوهشی، آموزشی و فرهنگی دارد که این برنامه ها همچون گذشته ادامه می یابد.
وی خاطرنشان کرد: برنامه های دانشگاه در راستای رسیدن به آینده روشن ادامه پیدا می کند و در این راه یکی از مهمترین برنامه های ما حفظ نخبگان در داخل کشور و توسعه شرکت های دانش بنیان است.
روستا آزاد اضافه کرد: گذر از پژوهش به فناوری و دست یافتن به افق های بهتر برای دانشگاه بخشی از این برنامه ها است.
سرپرست جدید دانشگاه صنعتی شریف درباره مسائل رفاهی دانشگاه گفت: دانشگاه اگر بتواند درست عمل کند و ارتباط با صنعت و تولیدات فناوری خود را توسعه دهد می تواند درآمد اختصاصی خود را افزایش دهد چرا که با تکیه بر درآمد عمومی مشکلات جدی تری را ایجاد می کند.
وی یادآور شد: امیدواریم بتوانیم با توسعه این امر برای همکاران جوان و نخبگان دانشگاه صنعتی شریف فضای بهتری را فراهم کنیم.
دکتر رضا روستا آزاد متولد سال 1340 و حائز رتبه 27 کنکور سراسری ریاضی فیزیک در سال 1358 و فارغ التحصیل رتبه اول در هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری است.
در کارنامه علمی وی می توان به انجام 39 پروژه پژوهشی، انتشار 43 مقاله در نشریات معتبر داخلی و خارجی، 68 مقاله در کنفرانس های معتبر داخلی و خارجی و بیش از 80 راهنمایی و مشاوره پایان نامه های مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری حرفه ای اشاره کرد.
روستا آزاد دارای 28 عنوان سابقه مسئولیت امور اجرایی در دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و امور ستادی وزارتخانه ها بوده است.
روسای دانشگاه صنعتی شریف از ابتدا تا کنون
دکتر محمدعلی مجتهدی، پروفسور فضلاله رضا، دکتر محمدرضا امین، دکتر سیدحسین نصر، دکتر مهدی ضرغامی، دکتر علیرضا مهران، دکتر حسینعلی انواری، دکتر علیمحمد رنجبر، دکتر عباس انواری، دکتر علیاکبر صالحی، دکتر عباس انواری، دکتر علیاکبر صالحی، دکتر سیدمحمد اعتمادی، دکتر خطیبالاسلام صدرنژاد و دکتر سعید سهراب پور روسای دانشگاه صنعتی شریف از ابتدای تاسیس بوده اند.
معرفی کوتاه دانشگاه صنعتی شریف
دانشگاه صنعتی شریف در سال 1344 با هدف تربیت و تامین بخشی از نیروهای متخصص موردنیاز کشور در سطوح بالای علمی تاسیس شد و در طول دوران فعالیت خود توانسته است به صورت یک موسسه علمی پیشرو در صنعت، فناوریهای روز و علوم کاربردی در عرصه علم، منطقهای و جهانی مطرح و جایگاه ارزشمندی پیدا کند.
هدف این دانشگاه، فراهم کردن محیطی علمی و پویا برای کسانی است که در راستای کسب علم و دانش تلاش می کنند و پایگاه و نقطه اتکاء و اعتماد آنانی است که واقعیات و حقایق علمی را درک کرده، برای نشان دادن آن به دیگران کوشش میکنند.
دانشآموختگان این دانشگاه همواره در ردیف قویترین مهندسین و بالاترین مدیریتهای علمی، فنی و اجرایی کشور بوده و به علاوه در آزمونهای متمرکز ورودی کارشناسی ارشد از نظر میانگین نمرات و درصد قبولی از کارشناسی به کارشناسیارشد در اکثر رشتههای فنی، مهندسی و علوم پایه بالاترین مقام را در بین دانشگاههای کشور داشتهاند.
همچنین آنهایی که به قصد ادامه تحصیل راهی خارج از کشور شدهاند نیز به خوبی در سطح بینالمللی درخشیدهاند و پس از کسب موفقیتهای بالای علمی منشاء خدمات ارزندهای گردیدهاند.
نظر شما