به گزارش خبرنگار مهر در بندرعباس، علیرغم وجود چهار جایگاه سوخت CNG در شهر بندرعباس باز هم شاهد صفهای طولانی و طاقت فرسای خودروها در مقابل این جایگاهها هستیم تا جایی که استفاده از گازهای مایع خانگی در خودروها باعث کاهش گاز مایع در شهر و سرگردانی مردم شده است.
دلیل عدم استفاده از حداکثر ظرفیت می تواند به خاطر روند ترافیک در جایگاه، نقص فنی و در برخی مواقع کوتاهی از طرف مجموعه باشد.
اما نباید فراموش کرد که در استان هرمزگان به لحاظ شرایط اقلیمی خاص و گرمای طاقت فرسا در 9 ماه از سال استفاده از کولرهای خودروها کاربرد بیشتری دارد که همین امر افزایش سوخت خودروها را در پی خواهد داشت و با توجه به اجرای طرح هدفمند کردن یارنه ها و واقعی شدن قیمت سوخت شاهد استقبال بیشتر رانندگان از CNG خواهیم بود که اگر مشکل جایگاه ها حل نشود شاهد استفاده غیر قانونی از کپسولهای خانگی خواهیم بود که اینگونه نیز شده است.
شهر بندرعباس در حال حاضر چهار جایگاه تک منظوره و یک جایگاه دو منظوره سوخت CNG دارد و کار ساخت سه جایگاه دیگر نیز در حال انجام است و بر اساس وعده مسئولان برنامه ریزی برای ساخت چهار جایگاه دیگر انجام شده و به زودی کار ساخت آن نیز شروع خواهد شد.
در سفر ریاست جمهوری به استان نیز 20 نقطه برای احداث جایگاه سوخت در کل استان نظر گرفته شده که اگر این امر تحقق یابد پیش بینی می شود هرمزگان تا پنج سال آینده هیچ مشکلی در خصوص عرضه CNG نداشته باشد.
افزایش جایگاههای سوخت در بندرعباس ضروری است
دبیر شورای ترافیک استان هرمزگان در گفتگو با خبرنگار مهر در بندرعباس، در خصوص صفهای طولانی جایگاه های CNG در بندرعباس بیان داشت: سعی خواهیم کرد سه جایگاه CNG تا پایان آبان ماه و قبل از آغاز طرح هدفمند کردن یارانه ها در بندرعباس راه اندازی کنیم.
سرهنگ رسول دهقان اظهارداشت: متاسفانه یکی از مشکلات موجود در بندرعباس و شهرستانهای استان هرمزگان نبود خطوط گاز است که ما را در احداث جایگاه های جدید با مشکل روبرو کرده است که با مصوبه دور سوم ریاست جمهوری در هرمزگان سعی خواهیم کرد تا پایان سال جایگاه های بیشتری را در سایر نقاط استان هرمزگان راه اندازی و به بهره برداری برسانیم.
آب و هوای بندرعباس عامل نقص در جایگاهها
محمد کهوری سرپرست یکی از جایگاههای سوخت در بندرعباس گفت: دستگاههایی که در این جایگاه وجود دارند مشکل خاصی پیدا نمی کنند و در صورت بروز مشکل خودمان مشکلات را برطرف می کنیم.
با این وجود بهروز کلویی، سرپرست جایگاه سوخت امام حسین در بندرعباس نیز از وجود مشکلات زیادی که در اداره جایگاه وجود دارد ابراز نارضایتی می کرد و افزود: آب و هوای بندرعباس به هیچ وجه با این دستگاهها سازگاری ندارد و مدام دچار نقص فنی می شود.
وی اعلام کرد: در این جایگاه چهار دیس پنسر و هشت نازل وجود دارد که با توجه به وضع موجود تنها از پنج نازل استفاده می کنیم و استفاده بیشتر از آن باعث فشار بر کمپرسور و آسیب رسیدن به آن می شود.
سرپرست جایگاه سوخت امام حسین در خصوص تامین قطعات یدکی گفت: سیستمهای موجود در این جایگاه یک سال گارانتی بودند در طول این یک سال شرکت وارد کننده به هیچ وجه به کار جایگاه رسیدگی نکرد و تمام هزینه آن برعهده سرپرست جایگاه قرار گرفت که هزینه بسیار سنگینی بود.
جایگاه را با چنگ و دندان نگه داشته ایم
کلویی اضافه کرد: قطعات یدکی در گذشته از آمریکا با قیمت 450 هزار تومان خریداری می شد، ولی در حال حاضر مجبوریم از کشورهای حاشیه خلیج فارس با قیمت دو میلیون و 200 هزار تومان تهیه نماییم.
وی ادامه داد: اگر قیمت قطعات یدکی ارزان بود دیگر نیازی نبود با این وضع هر روز همان قطعات تعمیر شوند و جایگاه را اینگونه با چنگ و دندان نگه داشت.
گاز به خودرو آسیب می رساند
کلویی سرپرست جایگاه گاز امام حسین توضیح داد: برخی از جایگاهها بر خلاف قوانین سیستم خشک کن گاز جایگاه را خاموش می کنند که همین امر باعث ورود مایعاتی به درون خودرو می شود که دلیل خوردگی در اطراف سوپاپ و سیلندر همین امر می تواند باشد.
مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی هرمزگان در این خصوص اذعان داشت: تمام هزینههای تعمیر و نگه داری جایگاههای سوخت پس از اتمام گارانتی بر عهده بهره بردار جایگاه است، سیستمهای موجود در جایگاههای گاز تا دو سال گارانتی هستند و در صورت کوتاهی شرکت مربوطه یا اتمام گارانتی نیز هزینه تامین قطعات و تعمیر آن برعهده بخش خصوصی است و شرکت پخش هیچ مسئولیتی در قبال تعمیر یا تامین قطعات ندارد.
ترافیک در جایگاهها دلیل خرابی دستگاهها است
مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی هرمزگان در این خصوص عنوان کرد: سیستمهایی که در جایگاهها وجود دارند با تمام شرایط آب و هوایی سازگارند و در سردترین و گرمترین نقاط به نحو مطلوب پاسخگو خواهند بود.
حبیب نعیمی توضیح داد: مشابه همین دستگاهها در آذربایجان غربی و شرقی نیز وجود دارد که به نحو مطلوب کار می کنند و حتی در بحث خرابی ها و نواقص نیز در هر دو جا تفاوت چندانی وجود ندارد این سیستمها جنبه صادراتی دارند و تمام خصوصیات آن در شرایط مختلف در نظر گرفته می شود.
وی افزود: دلیل عدم استفاده از حداکثر ظرفیت می تواند به خاطر روند ترافیک در جایگاه، نقص فنی، یا گاها کوتاهی از طرف مجموعه باشد که در صورت کوتاهی از سوی پرسنل حتما برخورد لازم صورت خواهد گرفت و گرمای هوای بندرعباس به هیچ وجه نمی تواند باعث آسیب به سیستمها شود.
تیم تعمیراتی در شهر مستقر می شود
با توجه به اینکه دستگاه ها روزانه می بایست پاسخگوی هزاران خودرو باشند و شرکت وارد کننده قطعات یدکی نیز عمدتا در تهران و تبریز هستند این امر در جای خود یک نوع مشکل برای جایگاه های هرمزگان تلقی می شود که مسئولان برای حل این مشکل باید چاره اندیشی کنند.
مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی هرمزگان اعلام کرد: کلیه جایگاههای سوخت CNG آموزشهای لازم در زمینه ایمنی محیط کار را دیده اند و در چند جایگاه نیز نیروهای جدید وارد شدهاند به این جایگاهها تاکید شده قبل از بکارگیری این نیروها نسبت به آموزش آنها اقدام کنند.
نعیمی ادامه داد: با توجه به اینکه این بخش به تازگی وارد بعضی از استانها، مانند هرمزگان شده در بخشهای کاربردی و عملیاتی نیز به تدریج برنامههای آموزشی ادامه پیدا می کند به این امید که عوامل حاضر در جایگاه ها بتوانند با آمادگی کامل به مردم خدمت رسانی کنند.
وی تصریح کرد: با شرکتهایی که عمدتا در تهران و تبریز هستند و کار تعمیر و تامین قطعات را انجام می دهند مذاکراتی به منظور آموزش نیروها داشته ایم و بعد از آموزشهای لازم این گروه در استان مستقر خواهند شد و یک نوع آمادگی کامل برای پشتیبانی از جایگاهها فراهم خواهد شد.
نوسان برق دلیل خراب شدن کمپرسورها است
مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی هرمزگان اعلام کرد: دستگاههای موجود در جایگاه تا به حال کیفیت و بازدهی خوبی داشتهاند و بیشترین مشکلات به خاطر کمبود آموزش و نقص فنی در کمپرسورها است و عمده دلیل نقص در کمپرسورها نیز به خاطر نوسانات برق است.
نعیمی ادامه داد: به منظور افزایش بازدهی قرار شده یک کمپرسور یدک در کنار کمپرسور اصلی نصب شود تا در صورت بروز مشکل کمپرسور یدک به جای اصلی کار کند.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی هرمزگان در خصوص آسیبهایی که ممکن است گاز به خودرو برساند توضیح داد: گاز CNG یک سوخت کاملا پاک است که آلایندگی بنزین را هم ندارد و به هیچ وجه به سیستمهای خودرو آسیب نخواهد رساند.
حبیب نعیمی خاطر نشان کرد: خوردگی در اطراف سوپاپ و سیلندر خودرو زمانی رخ می دهد که سرب با بنزین همراه باشد و گاز به تنهایی هیچ آسیبی به خودرو نمی رساند.
وی ادامه داد: آسیبی که از جانب گاز به خودرو وارد می شود می تواند به خاطر ورود مایعاتی باشد که همراه با گاز وارد سیستم خودرو می شود.
مدیرعامل شرکت پخش فراوردههای نفتی هرمزگان توضیح داد: برای حل مشکل ورود این مایعات به خودرو، سیستمی تحت عنوان خشک کن گاز در نظر گرفته شده که از ورود این مایعات به سیستم خودرو جلوگیری می کند.
حبیب نعیمی تاکید کرد: هیچ جایگاهی نباید برخلاف قوانین عمل کند و در صورت پی بردن به تخلف با متخلفین به شدت برخورد خواهد شد.
افزایش گرایش مردم به گاز خانگی
این صحبتها در حالی بیان می شود که روزانه شاهد صفهای طولانی در مقابل جایگاههای سوخت هستیم که حتی از محدوده جایگاهها فراتر میرود و خودروها مدت زیادی را به انتظار در صف می ایستند تا اگر برق جایگاه قطع نشد موفق به تزریق سوخت به خودرو شوند .
برخی مواقع نیز به هنگام تعویض شیفت متصدیان جایگاه، در بهترین شرایط حدود 20 دقیقه تا نیم ساعت وقفه در کار گاز رسانی به خودروها به وجود می آید که باعث تلف شدن وقت رانندگان می شود.
برخی از رانندگان نیز از پایین بودن توان خودرو در هنگام استفاده از سوخت گاز CNG ابراز نارضایتی می کنند باید پرسید اگر گاز با سیستم خودرو کاملا هماهنگی دارد پس دلیل این توان پایین چیست.
از سوی دیگر مشکلات این سوخت باعث شده است روند گرایش مردم در استفاده از گازهای خانگی در خودروها افزایش یابد که در کنار خطراتی که برای مردم ایجاد می کند موجب بروز صفهای طولانی در محل توزیع کپسولهای گاز هم شده است.
نظر شما