به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، حجت الاسلام جواد صادق زاده ظهر پنج شنبه در جلسه شورای ادارای استان زنجان هدف امر به معروف و نهی از منکر را اصلاح جامعه و فلسفه آن را محبت دانست و افزود: پیروان پیامبر (ص) کسانی هستند که در مقابل دشمن، محکم می ایستند اما در میان خود با محبت رفتار کرده و همدیگر را دوست می دارند.
خواستار فرهنگ سازی این فریضه از طریق رسانه ها، تأمین اعتبار کافی برای آموزش، تبلیغ و سمینارهای در راستای این کار توسط ستاد فرهنگی استان و احیای ساختمان ستاد امر به معروف و نهی از منکر در استان زنجان شد.
وی استان زنجان را دارای ظرفیتهای بسیار در زمینه امر به معروف و نهی از منکر دانست و خاطر نشان کرد: این استان با علمایی که دارد و به واسطه وجود عاشقان امام حسین (ع) و پایتخت شور حسینی بودن می تواند الگو و اسوه کشور در این زمینه باشد.
حجت الاسلام صادق زاده با بیان اینکه تشکیل ستاد امر به معروف و نهی از منکر دستور امام خمینی (ره) و اصل هشتم قانون اساسی کشور است، گفت: پنج شهر از 30 شهر معرفی شده به ستاد انتخاب شده است که یکی از این پنج شهر شهرستان خدابنده استان زنجان است که به عنوان الگوی سایر شهرها در زمینه احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر با حضور تشکل های مردمی و بدون حضور دولت فعالیت خواهند کرد.
معاون ستاد امر به معروف و نهی از منکر ادارات و کارخانجات کشور یاد آور شد: اعضای این ستاد ابتدا آموزش های لازم را دیده و سپس وارد عمل و تذکر لسانی می شوند و هیچ گونه برخورد فیزیکی وجود نخواهد داشت.
حجت الاسلام جواد صادق زاده امر به معروف و نهی از منکر را دارای سه بخش قلبی، لسانی و یدی عنوان و تصریح کرد: 90 درصد موارد با تذکر لفظی و کتبی حل می شود اما اشکال اینست که کسی این کار را نمی کند.
وی با اشاره به لزوم وجود شرایط 30 گانه برای انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر، اظهار داشت: در راستای احیای این فریضه طرحی به نام "معتمدین" اجرا شد که در آن برای 50 نفر روحانی در مشهد آموزش ضمن خدمت برگزار و اقدامات لازم برای یادگیری نحوه تذکر داده شده است.
معاون ستاد امر به معروف و نهی از منکر ادارات و کارخانجات کشور عارف بودن به معروف و منکر، شناختن مراحل، استفاده از زبانی نرم و استدلال و برهان و استفاده از داستان و مثل را از جمله لازمه های فرد تذکر دهنده عنوان کرد و افزود: در ضمن نباید شخصیت طرف مقبل تخریب شود.
حجت الاسلام صادق زاده علت نتیجه نگرفتن از این فریضه را اجرای غیر صحیح آن توسط افرادی که آموزش ندیده اند دانست و تصریح کرد: اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر نیاز به آموزش دارد و عدم آموزش مناسب افراد جامعه سبب اجرای نادرست و در نتیجه عدم اصلاح شده است.
نظر شما