سید محمد علی خطیبی در گفتگو با مهر درباره دلایل نوسانات اخیر بهای نفت خام در بازارهای جهانی گفت: در هفته های اخیر قیمت نفت خام در محدوده 70 تا 80 دلار نوسان داشته به طوری که حتی بهای نفت از مرز 80 دلار به ازای هر بشکه افزایش یافت اما اخیرا قیمت این کالا در بازارهای مختلف سیر نزولی پیدا کرده است.
نماینده ایران در هیئت عامل اوپک با تاکید بر اینکه نوسان بهای نفت امری "غیر عادی" نیست، در خصوص دلایل کاهش بهای نفت در ماه های اخیر، اظهار داشت: یکی از دلایل کاهش قیمت نفت ابهام در روند بازسازی و بهبود اقتصاد جهانی بوده که موجی از نگرانی در بازارهای جهانی به وجود آورده است.
وی از افزایش سطح ذخیره سازی فرآورده های نفتی در نقاط مختلف جهان به عنوان یکی دیگر از عوامل کاهش بهای نفت در هفته های گذشته یاد کرد و افزود: با افزایش فعالیت پالایشگاهها همزمان با افزایش تقاضا برای نفت خام، میزان تولید و ذخیره سازی فرآورده های نفتی هم افزایش یافته است.
این مقام مسئول با بیان اینکه در حال حاضر میزان عرضه فرآورده های نفتی بیش از تقاضا است، بیان کرد: بر این اساس در شرایط فعلی بازار با مازاد عرضه فرآورده های نفتی مواجه شده که این موضوع منجر به تضعیف قیمت های نفت خام شده است.
وی یکی دیگر از عوامل نوسانات بازار نفت را وجود مسائل ژئوپولیتیکی و برخی ماجراجویی های قدرت غربی در منطقه خلیج فارس عنوان کرد و افزود: این ماجراجویی ها و اظهارنظرهای قدرتهای غربی منجر به نوسان بهای نفت خام در بازار شده است.
خطیبی با تاکید بر اینکه این مسائل قیمتهای نفت خام را دستخوش تغییرات و نوساناتی کرده است، تاکید کرد: در نهایت این عوامل منجر به افزایش بهای نفت خام در برخی از مواقع به بیش از 80 دلار به ازای هر بشکه می شود و با کمرنگ شدن آنها، قیمتهای نفت به سطح کمتری کاهش می یابد.
به گزارش مهر، بهای طلای سیاه پس از 5 روز کاهش در بازارهای جهانی روز گذشته افزایش یافت به طوری که قیمت نفت سبک آمریکا در بازار نیویورک با 10 سنت افزایش به 75.34 دلار و در بازار لندن نیز هر بشکه نفت برنت دریای شمال با 3 سنت افزایش به 75.66 دلار رسید.
افزایش تقاضا برای نفت در ادامه سال 2010
به گزارش مهر، وی در خصوص میزان عرضه و تقاضای نفت خام در سالجاری میلادی، توضیح داد: در حال حاضر میزان عرضه و تقاضا برای نفت خام از روندی متعادل برخوردار است و حتی پیش بینی می شود برای سه ماهه سوم و چهارم سال 2010 میلادی میزان تقاضا فصلی برای نفت خام افزایش یابد.
خطیبی با یادآوری اینکه میزان تقاضا برای دریافت نفت اوپک در سه ماهه سوم و چهارم به ترتیب به 29.4 و 29.6 میلیون بشکه در روز افزایش می یابد، گفت: این در حالی است که در سه ماهه اول و دوم سالجاری میلادی تقاضا برای نفت اوپک روزانه 28 و 27.6 میلیون بشکه در روز بوده است.
نماینده ایران در هیئت عامل اوپک با یان اینکه در ادامه سالجاری میلادی میزان عرضه و تقاضای نفت خام از روندی متعادل برخوردار خواهد بود، درباره وضعیت سهمیه بندی و سقف تولید اوپک در اجلاس وزارتی یکصد و پنجاه و هفتم بیان کرد: با توجه به برگزاری این نشست تا 22 مهر ماه امسال و احتمال وقوع تغییرات در بازار نفت نمی توان از هم اکنون درباره نتایج این جلسات اظهار نظری کرد.
به گزارش مهر، بر اساس گزارش اخیر اوپک، میزان پایبندی اعضای این سازمان نسبت به نظام سهمیه بندی تعریف شده در ماه گذشته میلای به 52 درصد افزایش یافته است که عدم پایبندی اوپکی ها نسبت به رعایت سهمیه ها منجر به کاهش بهای نفت در بازارهای جهانی خواهد شد.
نظر شما