۳۱ مرداد ۱۳۸۹، ۹:۰۵

گزارش خبری مهر/

دوم سپتامبر آغاز مذاکرات مستقیم سازش/ خطر یک "کمپ دیوید" دیگر

دوم سپتامبر آغاز مذاکرات مستقیم سازش/ خطر یک "کمپ دیوید" دیگر

خبرگزاری مهر - گروه بین الملل: موافقت "ساف" با آغاز مذاکرات مستقیم سازش با رژیم صهیونیستی در دوم سپتامبر با واکنشهایی مواجه شده و گروههای فلسطینی هشدار داده اند که این مذاکرات شکستی خطرناکتر از توافقنامه کمپ دیوید را برای فلسطین به ارمغان خواهد آورد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف) سرانجام روز گذشته طی نشستی فوق العاده تحت فشارهای آمریکا موافقت خود را با از سرگیری مذاکرات مستقیم سازش با رژیم صهیونیستی اعلام کرد.

"صائب عریقات" مذاکره کننده ارشد تشکیلات خودگردان فلسطین در این رابطه اعلام کرد که در صورت آغاز شهرک سازی جدید از سوی رژیم صهیونیستی مذاکره با این رژیم متوقف خواهد شد.
 
"جرج میچل" فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور خاورمیانه نیز اظهار داشت: موضع واشنگتن در قبال شهرک ها واضح و تغییرناپذیر است و دو طرف باید شرایط برگزاری مذاکرات در فضایی مطلوب را فراهم کنند.
 
این مذاکرات قرار است دوم سپتامبر (11 شهریور) میان بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی و ابومازن رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین انجام شود. "هیلاری کلینتون" وزیر امور خارجه آمریکا پس از دعوت رژیم اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطین به آغاز مذاکرات مستقیم در یک کنفرانس خبری تاکید کرد که طی سال جاری مسائل اصلی مورد مناقشه صلح حل و فصل خواهد شد.
 
وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که این مذاکرات بدون پیش شرط خواهد بود. این در حالی است که منابع خبری اعلام کردند که پیش از آغاز مذاکرات مستقیم سازش نشستی 5 جانبه میان عبدالله دوم پادشاه اردن، حسنی مبارک رئیس جمهور مصر، ابومازن، بنیامین نتانیاهو و باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در واشنگتن برگزار خواهد شد.
این نشست یک روز پیش از آغاز مذاکرات مستقیم میان نتانیاهو و ابومازن برگزار خواهد شد و "تونی بلر" نماینده کمیته چهارجانبه نیز در آن حضور خواهد داشت.
 
اعلام آغاز مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی در حالی صورت می گیرد که گروه های مقاومت فلسطین بارها مخالفت خود را با این امر ابراز کرده اند و از سوی دیگر کمیته چهارجانبه و کشورهای غربی حامی رژیم صهیونیستی از موافقت تشکیلات خودگردان فلسطین با آغاز مذاکرات مستقیم سازش استقبال کردند. فرانسه، ایتالیا، آمریکا و انگلیس از جمله این کشورها بودند.
"فرانکو فراتینی" وزیر امور خارجه ایتالیا به عنوان یکی از حامیان اروپایی رژیم صهیونیستی ابراز امیدواری کرد که فلسطینی ها و اسرائیلی ها در راستای دستیابی به صلح پایدار بر اساس راه حل دودولتی مسئولیت های مهم خود را در این زمینه بر عهده بگیرند.
 
"نیکلا سارکوزی" رئیس جمهور فرانسه نیز در بیانیه ای اعلام کرد: ما همواره بنیامین نتانیاهو و ابومازن را به گفتگو دعوت کرده ایم و اکنون نیز همچون دیگر شرکای اروپایی خود برای حمایت از روند صلح تلاش خواهیم کرد.
 
وی افزود: در صورت پیشرفت در مذاکرات مستقیم سازش، فرانسه کنفرانسی را با حضور کشورهای کمک کننده به تشکیلات خودگردان فلسطین در راستای کمک به آبادانی کشور مستقل فلسطین برگزار خواهد کرد.
 
"ویلیام هیگ" وزیر امور خارجه انگلیس نیز گفت: انتقال از مذاکرات غیر مستقیم به مذاکرات مستقیم با اسرائیل اقدامی شجاعانه است و راه حل دودولتی تنها امید دستیابی به برقراری صلح پایدار در منطقه است.
 
وی در عین حال از طرف های فلسطینی و اسرائیلی خواست که از فعالیت هایی که منجر به نابودی مذاکرات مستقیم می شود پرهیز کنند.
 
"جان برنان" مشاور رئیس جمهور آمریکا هم اظهار داشت: واشنگتن بسیار امیدوار است که مذاکرات مستقیم نتیجه بخش باشد.
"گیدو وستروله" وزیر امور خارجه آلمان نیز ضمن استقبال از آغاز مذاکرات مستقیم سازش ابراز امیدواری کرد که طرف های درگیر در خاورمیانه از این فرصت برای اعتماد سازی متقابل استفاده کنند.
 
"حسنی مبارک" رئیس جمهور مصر نیز از موافقت تشکیلات خودگردان فلسطین با مذاکره مستقیم با رژیم صهیونیستی استقبال و ابراز امیدواری کرد که دو طرف فلسطینی و اسرائیلی به توافقنامه صلحی که منجر به پایان اشغال اراضی فلسطین و تشکیل کشور مستقل فلسطین شود دست یابند.
 
این در حالی است که گروه های مختلف فلسطینی مخالفت خود را با مذاکرات مستقیم سازش با رژیم صهیونیستی اعلام کردند و آن را هدر دادن وقت دانستند.
 
"اسماعیل هنیه" نخست وزیر دولت منتخب فلسطین تصریح کرد: مذاکرات مستقیم با اسرائیل فایده ای ندارد و کمیته چهارجانبه تاکنون اقدامی در راستای خدمت به قضیه فلسطین انجام نداده است.
 
"سامی ابوزهری" سخنگوی رسمی جنبش حماس نیز گفت: دعوت به آغاز مذاکرات مستقیم تلاشی جدید برای فریب دادن ملت فلسطین به شمار می رود و این مذاکرات تنها مشروعیت بخشیدن به شهرکسازی و پذیرش تداوم آن است.
 
جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز در بیانیه ای اعلام کرد: دعوت به مذاکرات مستقیم به معنای تثبیت سلطه گری اسرائیل است و همچنین بیانگر پافشاری آمریکا به تحقق منافع اشغالگران صهیونیست است.
 
"مصطفی البرغوثی" دبیر کل طرح ملی فلسطین خاطرنشان کرد: مذاکره مستقیم با اسرائیل بدون توقف شهرکسازی و تعیین مرجعیت لازم برای آن منجر به شکستی بزرگتر و خطرناکتر از توافقنامه کمپ دیوید در سال 2000 خواهد شد.
 
وی با بیان این مطلب افزود: آغاز مذاکرات مستقیم بدون شروط از پیش تعیین شده و پایبندی به قوانین بین المللی به معنای پذیرش شروط اسرائیل بدون تعیین ساز و کارها واضح و آشکار برای مذاکره است.
 
کد خبر 1137842

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha