جواد اوجی در گفتگو با مهر با اشاره به آغاز شمارش معکوس برای بهره برداری رسمی از فاز اول خط لوله هفتم سراسری (صلح)، گفت: در حال حاضر عملیات ساخت فاز اول این خط لوله گاز به طول تقریبی 907 کیلومتر به پایان رسیده است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه با راه اندازی این پروژه گازی امکان انتقال گاز طبیعی از عسلویه به استانهای فارس، هرمزگان، جنوب کرمان و سیستان و بلوچستان فراهم می شود، تصریح کرد: همچنین در مسیر این خط لوله نیروگاه برق کهنوج هم به شبکه گاز متصل خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه با تکمیل و راه اندازی فاز اول خط لوله هفتم سراسری امکان اتصال ایرانشهر به عنوان اولین شهر استان سیتان و بلوچستان به شبکه گاز فراهم می شود، بیان کرد: هم اکنون عملیات شبکه گذاری در داخل شهر ایرانشهر مراحل پایانی خود را پشت سر می گذارد.
معاون وزیر نفت همچنین از آغاز ساخت فاز دوم خط لوله هفتم سراسری تا مرز پاکستان همزمان با بهره برداری از فاز اول این خط لوله گازی خبر داد و افزود: فاز دوم خط لوله هفتم سراسری به طول بیش از 200 کیلومتر برای انتقال گاز به پاکستان ساخته می شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه یکی دیگر از پروژه های در دست اجرا در استان سیستان و بلوچستان ساخت خطوط لوله گاز تا شهرهای زاهدان و زابل است، تبیین کرد: با ساخت این خطوط و اتصال آنها به شبکه گاز خراسان جنوبی، یک شبکه رینگی در این منطقه از کشور به وجود می آید.
به گفته مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران، همزمان با افتتاح خط هفتم سراسری، عملیات اجرایی ساخت خط لوله گاز از ایرانشهر به زاهدان به طول 260 کیلومتر به منظور توسعه گازرسانی به سایر شهرهای سیستان و بلوچستان آغاز می شود.
در همین حال اوجی پیشتر با بیان اینکه در حال حاضر ساخت فاز دوم این خط لوله گاز از مسیر ایرانشهر تا نقطه مرزی پاکستان به یکی از پیمانکاران داخلی واگذار شده است به خبرنگار مهر گفته بود: مسیر این خط لوله 56 اینچ گازی حدود 270 کیلومتر بوده که به طور تقریبی برای تکمیل این قطعه به 350 میلیون دلار منابع مالی و اعتباری نیاز است.
معاون وزیر نفت همچنین با تاکید بر اینکه در حال حاضر برای ساخت ادامه مسیر خط لوله هفتم سراسری از ایرانشهر تا زاهدان و زابل با برخی از فاینانسورهای داخلی و خارجی در حال انجام مذاکره هستیم، اظهار کرده بود: این خط لوله 36 اینچی هم حدود 640 کیلومتر طول دارد.
معاون وزیر نفت همچنین با تاکید بر اینکه در حال حاضر برای ساخت ادامه مسیر خط لوله هفتم سراسری از ایرانشهر تا زاهدان و زابل با برخی از فاینانسورهای داخلی و خارجی در حال انجام مذاکره هستیم، اظهار کرده بود: این خط لوله 36 اینچی هم حدود 640 کیلومتر طول دارد.
به گزارش مهر، در حال حاضر ساخت خط لوله لوله هفتم سراسری (صلح) در دو قطعه عسلویه - بندرعباس به طول 422 کیلومتر و بندرعباس - ایرانشهر به طول 480 کیلومتر به پایان رسیده است که پیش بینی می شود با راه اندازی این طرح، گاز مورد نیاز استانهای هرمزگان، کرمان و سیستان و بلوچستان تأمین شود.
برای ساخت فاز اول خط لوله هفتم سراسری حدود 1.7 میلیارد دلار سرمایه گذاری شده است که در صورت ساخت فاز دوم این خط لوله امکان انتقال گاز طبیعی به پاکستان فراهم می شود.
به منظور افزایش ظرفیت انتقال گاز در مسیر این خط لوله و امکان صادرات گاز، ساخت 9 تاسیسات تقویت فشار گاز در مسیر این خط لوله پیشبینی شده است تا ظرفیت انتقال روزانه از 50 میلیون به 110 میلیون مترمکعب در روز افزایش یابد.
براساس مطالعات انجام شده، نیاز روزانه به گاز در افق سال 1404 در استان هرمزگان 23.8 میلیون متر مکعب، کرمان 6.4 میلیون متر مکعب و سیستان و بلوچستان 30 میلیون متر مکعب و جمعا 60.2 میلیون متر مکعب خواهد بود که 10 میلیون متر مکعب گاز از حوزه گازی سرخون و 50 میلیون متر مکعب از خط لوله هفتم سراسری و از پارس جنوبی تامین خواهد شد.
نظر شما