تلاوت قرآن
قرآن کریم کلام حق و راهنمای سعادت بشریت در پرتو مبانی ارزشی و آموزه های روح بخشی است که در آن نهفته است . تدبر و تعمق در آیات این نور الهی و توسل به آن از برترین عبادات است.
ماه مبارک رمضان بهار قرآن است و توجه و اهتمام شایسته به این کتاب الهی در نورانیت فردی و اجتماعی و قرار گرفتن در مسیر کمال و تعالی مؤثر است .
بی تردید تلاوت قرآن در همه روزها و ساعتهای زندگی مورد تأکید و توصیه قرار گرفته اما ماه مبارک رمضان از ارزش خاصی برخوردار است .
نیایش
یکی از بهترین حالات روحی انسان، زمانی است که به راز و نیاز با خالق هستی می پردازد، این حالت نقطه اتصال انسان با خداوند است که ارتباطی قوی و خالصانه است.
دعا، توسل و نیایش یکی از بهترین حالات عبودیت و بندگی است . انسان در زمان دعا نشان می دهد نیازمند خالق است که در واقع این حالت کمال بندگی و عبودیت است .
شک نیست انسان هر زمان اراده و احساس نیاز کند این امکان را دارد که به سوی خالق خویش رو کرده و به راز و نیاز با معبود بپردازد، اما بی تردید برخی زمانها به دلیل معنویت و موقعیت خاص، ارزش و اثرگذاری بیشتری دارند، یکی از این زمانها ماه مبارک رمضان است .
صلوات
"صلوات" از جمله ذکرهایی است که بسیار مورد توجه مسلمانان بوده و از آن به عنوان بیانی برای آرامش بخشیدن به دل و رفع اضطرابها و تنشهای زندگی امروز بسیار استفاده می شود .
توصیه شده برای اجابت دعا قبل و بعد از دعا صلوات فرستاده شود .
بعضی صلوات از سوی حق تعالی را پنج معنی کرده اند: رحمت، مغفرت، ثناء، تزکیه و کرامت . برخی نیز می گویند: صلوات یعنی تسلیم شدن ، یعنی تسلیم نمودن خود برای کسی که خدا او را وصی و خلیفه خود گردانیده است .
رفع تلخی مرگ، استجابت دعا، ایجاد سپری در مقابل آتش جهنم، جلای روح، شفای مریض و ادای قرض از دیگر برکات ذکر صلوات است .
خواندن زیارت عاشورا
زیارت امام حسین(ع)، سید و سالار شهیدان، از دور و یا از نزدیک، اهمیت و جایگاه خاصی دارد که در همه ایام مورد سفارش است .
خواندن زیارت عاشورا و تکرار لعن و نفرین بر ستگران در این زیارت روحیه ظلم ستیزی و دشمن شناسی را تقویت می کند .
حداقل ده بار سلام بر حسین بن علی(ع) با عناوین بسیار تأثیرگذار بر فکر و روان زیارت کننده دیده میشود که تکرار آن حس همدلی با خانواده سیدالشهدا و رأفت را در انسان بر می انگیزد.
استغفار
استغفار، توبه و طلب بخشش از درگاه خالق هستی است که بسیار بر آن تأکید شده و شرط قبولی طاعات و عبادات و استجابت دعا نیز عنوان شده است .
انسان همواره در معرض امتحان و آزمایش الهی قرار داشته و امکان خطا، گناه و اشتباهات بسیاری در طول روز در مسیر وی قرار می گیرد که بسیاری آلوده این گناهان شده و البته عده کثیری نیز پس از ارتکاب گناه، دچار ناراحتی و عذاب وجدان شده و برای برداشتن این بار از دوش خود تلاش می کنند .
توبه و استغفار از جمله راههایی است که انسان می تواند با تدبر و توجه رو به خالق کرده، از عمل گناه آلود خود طلب بخشش کرده و البته دیگر مرتکب چنین اشتباهی نشود، اینکه توبه به عادت تبدیل شده و انسان به راحتی گناه کند با این توجیه که در توبه باز است، اشتباهی جبران ناپذیر است .
نظر شما