به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه خبری وزارت بهداشت، مشاور تغذیهای معاونت بهداشتی وزارت بهداشت با بیان اینکه مصرف بیش از اندازه غذا و کم تحرکی مهمترین عوامل چاقی هستند گفت: البته عامل ژنتیکی نیز در چاقی دخیل است ولی در مجموع دو عامل فوقالذکر از عوامل مهم چاقی محسوب میشوند.
دکتر ابوالقاسم جزایری با تاکید بر اینکه چاقی خود منشاء بسیاری از بیماریها به حساب میآید، افزود: از قدیم مردم به درستی چاقی را عاملی برای ابتلا به سایر بیماریها بشمار میآوردند و امروزه با رشد دانش علوم پزشکی این مطلب مورد تایید قرار گرفته است.
وی انجام روزانه سه ربع تا یک ساعت نرمش را در پیشگیری از اضافه وزن بسیار موثر دانست و با اظهار نگرانی از روند رو به افزایش مصرف فستفودها در میان مردم و به خصوص نسل جوان گفت: غذاهای آماده و فستفودها سرشار از نمک و چربی هستند که این دو عنصر از عوامل اصلی ابتلا افراد به بیماریهای قلبی و عروقی و فشارخون به حساب میآیند.
جزایری در عین حال با اشاره به کوتاه قدی در میان کودکان گفت: همانطور که مصرف زیاد غذا باعث چاقی و افزایش وزن میشود، سوء تغذیه نیز میتواند مشکلاتی برای کودکان و به خصوص کاهش قد را ایجاد کند.
وی افزود: به طور طبیعی در جامعه، برخی افراد دارای قد بلند و برخی قد کوتاه هستند اما عدم دریافت غذای مناسب در سنین رشد در کودکان موجب میشود که قد این افراد به اندازه کافی رشد نکند.
جزایری گفت: رشد افراد از سن 19 سالگی به بعد کند میشود بنابراین بحث تغذیه در دوران کودکی و نوجوانی از اهمیت ویژه برخوردار است.
نظر شما