سيد مجتبي رحيمي در گفتوگوي اختصاصي با خبرنگار مهر در قم، با اشاره به اين كه كاشيكاران قم با كمبود نقدينگي رو برو هستند، بيان داشت: بانكها به صنف كاشيكاران استان، وام كمتر از يكسال با سود بالا ميدهند و در صورتي كه اگر مشكل نقدينگي كاشيكاران به گونهاي مناسب حل شود، در توليد و صادرات صنايع و خدمات كاشيكاري بسيار موثر خواهد بود.
وي افزود: استان قم در زمينه كاشي معرق و كاشي هفترنگ پتانسيل خوبي دارد و استادكاران قم در خارج از كشور، كارهاي بسيار زيادي در زمينه كاشيكاري انجام دادهاند.
رحيمي با بيان اين كه بسياري از كاشيكاران ماهر قمي به كشورهاي عربي و اسلامي براي كار اعزام ميشوند، ابراز داشت: ما در رشته كاشيكاري علاوه بر كالا، خدمات نيز به كشورهاي ديگر صادر ميكنيم.
داوود سليمي، يكي از كاشيكاران متبحر استان نيز طي گفتوگويي با اشاره به اين كه مسولان شهري قم از معماري سنتي در ساخت و ساز شهري استفاده كمي ميكنند، تصريح كرد: شهرداري موظف است نماهاي شهري را با معماري سنتي تزيين كند و خيابانها و ميادين عمومي را با استفاده از معماران سنتي، نماي سنتي ببخشد.
وي همچنين افزود: شهرداري كارفرمايان ساخت و ساز استان را مجبور كند تا در ساخت و سازها اصالت معماري بومي و سنتي شهرهاي مذهبي چون قم را حفظ كنند.
سليمي كه يك پروژه كاشيكاري معرق و هفت رنگ را در جده عربستان انجام داده، در بخش ديگري از سخنان خود تصريح كرد: بيمه خدمات درماني رايگان، حق هنرمندان صنايع دستي است؛ چرا كه اين قشر با عشق و علاقه فراوان و كمترين درآمد، در اين حرفه سالها تلاش ميكنند.
وي در پايان اظهار داشت: مسولان بايد از صنعتكاران دستي استان حمايت مالي كنند و همكاري با اداره صنايع دستي داشته باشند. گفتني است: نمايشگاه آثار 6 تن از هنرمندان كاشيكار معرق و هفترنگ قم، از بيست و نهم شهريورماه لغايت سوم مهرماه سال جاري در نگارستان عروس قلم برگزار است.
مدير صنايع دستي استان، مشكل كاشيكاران قمي را كمبود نقدينگي عنوان كرد.
کد خبر 113859
نظر شما