به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، پس از سفر دور دوم هیئت دولت به لرستان رهاوردی که از این سفر موجب خوشحالی مردم و مسئولان استان شد تصویب کارگروه توسعه و عمران لرستان با حضور وزرا و به ریاست معاون اول رئیس جمهوری بود.
ماهها طول کشید تا لرستان میزبان اعضای این کارگروه باشد ولی بالاخره با پیگیریهای نمایندگان استان و کمک اصحاب رسانه بالاخره این نشست در روز یازدهم اسفندماه سال گذشته در حالی که بیم آن می رفت با توجه به زمان برگزاری نتیجه ای در پی نداشته باشد در مرکز این استان تشکیل شد.
مهم ترین مصوبه کارگروه توسعه : ایجاد 120 هزار شغل در لرستان
در این راستا نشست های تخصصی یک روزه ای که به ریاست معاون اول رئیس جمهور تشکیل شد تا ساعات ابتدایی شب یازدهم ادامه داشت و بالاخره پس از معطلی چند ساعته خبرنگاران محمد رضا رحیمی به میان اهالی رسانه آمد تا از دستاوردهای کارگروه توسعه و عمران لرستان بگوید.
... و اولین خبر معاون اول رئیس جمهوری مربوط به ایجاد 120 هزار شغل جدید در بیکارترین استان کشور بود تا با وجود خوشحالی اولیه از اعلام این خبر، موضوع چگونگی ایجاد این تعداد شغل از سوی خبرنگاران مورد سوال قرار گیرد.
این در حالی بود که هیئت دولت در پی جلسات متعدد کار کارشناسی سهم لرستان از ایجاد یک میلیون شغل در کشور را تنها 23 هزار شغل اعلام کرده بود و حال کارگروه توسعه لرستان به تنهایی مصوبه ای را از تصویب می گذراند که کمی غیرواقعی به نظر می رسید.
مصوبه ای که برای اجرایی نشدن خلق شده بود!
اینکه این تعداد شغل باید از چه طریقی و با چه ساز و کاری در استان لرستان ایجاد شود پس از سفر معاون اول رئیس جمهوری از دیگر مسئولان استان نیز پرسیده شد ولی در مقابل سوال متعدد اصحاب رسانه جوابی منطقی و معقول از سوی هیچ کس شنیده نشد تا این شائبه پیش بیاید که این مصوبه از قبل برای اجرایی نشدن خلق شده است!
این در حالی است که مردم لرستان پس از دو سفر هیئت دولت به لرستان چشم امید به کارگروه توسعه لرستان به عنوان اوج آمال و آرزوهای استان محروم و توسعه نیافته خود دوخته بودند تا تصویب برخی مصوبات غیرکارشناسی تنها مطالبات مردم را بدون هیچ گونه زیرساخت و منابعی افزایش دهد.
با این اوصاف به نظر می رسد روند تصویب مصوبات غیرکارشناسی نگاه مردم به تصمیمات اخذ شده از سوی مسئولان را با ابهام مواجه خواهد کرد که استمرار این روند پس از اجرایی نشدن مصوبات کلان سفرهای اول و دوم هیئت دولت در لرستان نگران کننده است.
این روند موجب شد تا در برهه های مختلف زمانی همه نمایندگان لرستان با موضعی منتقدانه به روند اجرای مصوبات کارگروه توسعه لرستان از ابعاد مختلف این موضوع را مورد نقد قرار دهند.
زمان تشکیل کارگروه توسعه موجب رکود اجرای مصوبات آن شد
نایب رئیس کمیسون عمران و نماینده مردم خرم آباد در مجلس شورای اسلامی در آخرین اظهارات خود در گفتگو با خبرنگار مهر در خرم آباد با انتقاد از روند اجرایی نشدن مصوبات کارگروه توسعه و عمران لرستان بر ضرورت پاسخگویی مسئولان در این زمینه تاکید کرد.
محمدرضا ملکشاهی راد در گفتگو با خبرنگار مهر در خرم آباد اظهار داشت: متاسفانه اجرای مصوبات کارگروه عمران استان لرستان روند مطلوب و مناسبی ندارد.
وی با اشاره به زمان برگزاری جلسه کارگروه عمران لرستان، خاطر نشان کرد: متاسفانه زمان تشکیل این کارگروه مصادف شد با روزهای آخر سال 88 که این موضوع موجب شد تا روند تخصیص اعتبارات برای اجرای مصوبات یاد شده در رکود باقی بماند.
نماینده مردم خرم آباد در مجلس شورای اسلامی دلیل به موقع اجرایی نشدن مصوبات این کارگروه را کمبود اعتبارات و تقارن آن با روزهای آخر سال گذشته دانست و عنوان کرد: با این اوصاف متاسفانه این کارگروه توفیقات مطلوبی را نداشته است.
اجرایی نشدن مصوبات کارگروه توسعه لرستان یک ضرر بزرگ است
ملکشاهی راد با تاکید بر اینکه اجرایی نشدن مصوبات کارگروه توسعه و عمران یک ضرر بسیار بزرگ محسوب می شود، بیان داشت: به عنوان مثال تصویب اختصاص بیش از 20 میلیارد تومان اعتبار برای توسعه راههای روستایی از جمله این مصوبات می باشد.
وی با اشاره به تصویب اختصاص بیش از 30 میلیارد تومان اعتبار برای توسعه عمران شهری لرستان در کارگروه توسعه و عمران یادآور شد: همچنین تخصیص 100 درصدی اعتبارات عمرانی لرستان که نزدیک به 100 میلیارد تومان می باشد نیز از جمله مصوبات این کارگروه محسوب می شود.
نماینده مردم خرم آباد در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: اگر این میزان اعتبار که معادل کل اعتبارات تملک و دارایی استان است اختصاص داده می شد به طور حتم در لرستان ما شاهد تحولات بسیاری بودیم.
ملکشاهی راد با بیان اینکه اگر اعتبارات یاد شده در مصوبات اختصاص پیدا می کرد به طور حتم اقدامات بسیار بزرگی در لرستان انجام می شود، عنوان کرد: متاسفانه هیچ کدام از این اقدامات تاکنون صورت نگرفته است.
انتقاد از کم لطفی مسئولان رده بالا در زمینه اجرای مصوبات!
وی با اشاره به کم لطفی مسئولان رده بالا در زمینه اجرایی نشدن مصوبات کارگروه توسعه و عمران لرستان، بیان داشت: متاسفانه زمان بد تشکیل این کارگروه و ارائه مصوبات آن نیز از دیگر معضلات موجود در این زمینه محسوب می شود.
نماینده مردم خرم آباد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متاسفانه عدم پیگیری برخی از مسئولان در راستای اجرای این مصوبات از دیگر مشکلات موجود است، یادآور شد: همچنین شاید مشغله و غفلت بعضی از وزرا و معاونین وزرا نیز موجب اجرایی نشدن مصوبات کارگروه توسعه عمران نیز شده است.
غفلت وزرا از اجرای مصوبات به خاطر هزینه بالا و زمان طولانی پروژه ها
ملکشاهی راد با اشاره به غفلت بعضی از وزرا و معاونین آنها به دلیل هزینه بالا و زمان طولانی اجرای مصوبات، خاطر نشان کرد: همچنین باید مسئولان استانی نیز در زمینه اجرای این مصوبات مورد سوال قرار گیرند.
وی با تاکید بر اینکه اجرایی نشدن مصوبات کارگروه توسعه عمران لرستان به عنوان یک نگرانی در میان مردم محسوب می شود، عنوان کرد: البته اجرای مصوبات این کارگروه یکی از مطالبات به حق مردم لرستان تلقی می شود و ما نیز به عنوان نمایندگان مردم در این زمینه پیگیری های لازم را انجام خواهیم داد.
نماینده مردم خرم آباد در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال دیگر مهر در زمینه غیر کارشناسی بودن بعضی از مصوبات کارگروه توسعه از جمله ایجاد 120 هزار شغل در لرستان، بیان داشت: البته ایجاد این تعداد شغل در لرستان یک انتظار به حق است که از سوی مردم نیز این مطالبه وجود دارد.
اجرایی نشدن برخی مصوبات نشانه غیرکارشناسی بودن آنهاست
وی ادامه داد: این در حالی است که باید مصوبات متناسب با منابع موجود در استان باشد که با این اوصاف ایجاد 120 هزار شغل در لرستان بدون تدوین ساز و کارها به نظر یک امر منطقی و کارشناسی محسوب نمی شود.
ملکشاهی راد با بیان اینکه ایجاد این تعداد شغل در لرستان نیازمند تامین منابع مالی لازم و تقویت نگاه مدیران در راستای ایجاد اشتغال است، یادآور شد: اینکه برخی از این مصوبات هنوز در لرستان اجرایی نشده نشانه این است که امکانات و منابع در این استان آماده نبوده و در نتیجه برای تصویب آنها کار کارشناسی شده ای انجام نشده است.
به گزارش مهر، استمرار روند انتقادات از کارگروه توسعه استان لرستان در حالی است که این کارگروه می توانست نقطه امیدی برای رفع عقب ماندگی ها و چالش های متعدد به ویژه بیکاری در این استان باشد.
این در حالی است که تنها مصوبه غیرکارشناسی در این زمینه به موضوع ایجاد 120 هزار شغل در لرستان بازنمی گردد تا این روند نیز از سوی رئیس سازمان صنایع و معادن استان لرستان مورد انتقاد قرار گیرد و علی مهدوی نیز نسبت به عملیاتی نشدن اجرای این مصوبات هشدار دهد.
مصوبه ایجاد 20 طرح بزرگ صنعتی امکان اجرایی شدن ندارد
وی در نشست خبری که با اصحاب رسانه داشت این موضوع را اینگونه مطرح کرد: مصوبه احداث 20 طرح صنعتی با مشارکت بخش خصوصی نمی تواند اجرایی شود چرا که بخش خصوصی توانایی ندارد سهم مورد نظر برای احداث این صنایع را تامین کند.
مطابق مصوبات کارگروه توسعه و عمران لرستان وزارت صنایع و معادن نسبت به مطالعه و احداث 20 طرح صنعتی با مشارکت بخش خصوصی به میزان 49 درصد و سرمایه گذاری 51 درصدی توسط سازمان گسترش نوسازی صنایع ایران در شهرستانهای استان با توجه به قابلیت و پتانسیل های هر شهرستان در سال 89 مکلف شده بود.
به هر روی روند تصمیمات و مصوبات غیرکارشناسی در کارگروه توسعه لرستان موجب ایجاد تردیدهایی از سوی مردم در زمینه اجرایی شدن این مصوبات شده است.
کارگروه توسعه لرستان خرج مصوبات تکراری سفر دوم دولت!
این در حالی است که بخش دیگری از مصوبات کارگروه توسعه و عمران لرستان خرج تکرار دوباره مصوبات اجرا نشده سفر دور دوم هیئت دولت شد تا با وجود تاکید دوباره همچنان این مصوبات در دو راهی اجرا و عدم اجرا قرار بگیرد.
از جمله مباحث تکراری و مطالبات مهم در نظر گرفته شده در مصوبات این کارگروه که تصمیمات گرفته شده در آن در حکم جلسه هیئت دولت است می توان به تعیین تکلیف احداث نیروگاه سیکل ترکیبی خرم آباد، جابجایی کارخانه سیمان، آزادسازی حریم قلعه فلک الافلاک، ایجاد صنعت واگن سازی در دورود و ... اشاره کرد که هنوز این مصوبات رنگ اجرا به خود نگرفته است.
به هر حال آنچه مردم لرستان از مسئولان انتظار دارند تلاش برای اجرای مصوباتی است که با رد شدن از فیلتر تصویب دیگر نام مطالبه را یدک می کشند و اجرایی نشدن آنها جز ابهام و بی اعتمادی از سوی مردم رهاورد دیگری در پی ندارد.
..............................
صدیقه حسینی
نظر شما