محمد تقی رنجبر معاف در گفتگو با خبرنگار مهرافزود: عدم وجود حتی یک استودیوی صدا برداری، پراکندگی و مشکل اقتصادی هنرمندان موسیقی، نبود یک مرکز یا انجمن برای تجمع و تبادل افکار و هزینه بالای اجرا از دیگر موانع و محدودیتها در این عرصه است.
وی همچنین در پاسخ به سئوالی مبنی براینکه توانایی نوازندگان و خوانندگان گیلانی را چطورارزیابی می کنید، اظهارداشت: نوازندگان و آهنگسازان توانایی گیلانی جزو افتخار موسیقی کشور چه در گذشته و چه حال هستند.
مدرس و نوازنده تار و سه تار پیشنهاد و راهکاری برای ارائه هر چه بیشترو بهتر موسیقی فاخر به علاقه مند ان موسیقی ایرانی اشاره کرد و افزود: متولیان فرهنگ و هنر جامعه باید برنامه های شفاف و مشخصی در این زمینه ارایه کنند و آنگاه هنرمندان متخصص، دلسوز و متعهد می دانند که برای پیشبرد و تعالی آن چه کنند.
وی با اعلام اینکه زیبا ترین موسیقی دنیا را داریم، خاطر نشان کرد: این موسیقی زیبا باید برنامه تدوین شده داشته باشد به نظر همه دلسوزان و متخصصان این رشته موسیقی از دوران کودکی دبستان تا مراحل بالاتر تحصیلی باید جزء برنامه درسی دانش آموز مثل نقاشی، خط، ورزش و سایر رشته ها باشد.
استاد رنجبر معاف همچنین در خصوص موسیقی فولکلور گیلان نیز گفت: همه مناطق ایران برخوردار از موسیقی محلی فولکلور و تا حدودی مقامی است، موسیقی گیلان با وجود تهاجم و دستبرد بوسیله موسیقی شهری و گاه وارداتی که خاستگاه و فرهنگ مشخصی ندارد، با این همه زیبایی خود را دارد و مقدارکمی از آن بوسیله هنرمندان ارایه شده است ولی در ارایه همین مقدار به گونه ای که می رود تا اصالت خود را از دست دهد.
وی یاد آورشد: گوشه ها، آواهای گیلکی و تالشی اگر با آگاهی و اجرای بهتر با سازهای محلی و یا ارکسترهای بزرگتر و نوازندگان چیره دست که حس و آگاهی لازم را داشته باشند، مسلما گیرایی و جذابیت وجودی آن برای مردم روشن تر خواهد شد و همینطور در زمینه آموزش ابتدا موسیقی گیلان و ترانه های فولکلور آن به هنرجو تعلیم داده شود و سپس به موسیقی کل ایران برسد.
نظر شما