به گزارش خبرنگار مهر، با گرفتار شدن چهار قطعه لاک پشت سبز دریایی در حوضچه ورودی آب شیرین کن اداره کل بنادر دریانوردی استان سیستان و بلوچستان، مأموران اجرایی اداره حفاظت محیط زیست چابهار در آخرین روز مردادماه امسال با انجام عملیاتی طاقت فرسا، با زنده گیری لاکپشتها و آزادی آنها در حوضچه ای به ارتفاع 6 متر این گونه ها را از مرگ حتمی نجات دادند.
هر چهار قطعه لاک پشت گرفتار شده بعد از نجات صحیح و سالم هستند و از داخل حوضچه آب شیرین کن به بیرون انتقال داده شده اند. لاک پشتهای نجات یافته از گونه لاک پشت سبز "Chelonia mydas " هستند که پس از بیومتری و مشخص کردن وزن آنها توسط مأمورین اجرایی گارد حفاظت محیط زیست چابهار در سواحل این خلیج رها سازی شدند.
مسئولان علت گرفتار شدن این لاک پشتها در حوضچه آب شیرین کن بنادر و دریا نوردی استان را که در سال چندین بار اتفاق می افتد، نبود مانع یا فیلتر در مدخل ورودی لوله های هدایت کننده آب دریا به این حوضچه عنوان می کنند. به گفته آنان نبود تمهیدات پیشگیرانه مانند نصب مانع در مدخل ورودی آب دریا توسط مسئولان اداره کل بنادر و دریانوردی استان این حوضچه را به زندان ناخواسته موجودات دریایی تبدیل کرده است.
اشرفعلی حسینی رئیس اداره حفاظت محیط زیست چابهار در مورد این حادثه به مهر گفت: با توجه به اهمیت حفاظت از این گونه های در معرض خطر انقراض و از آنجایی که احتمال تلف شدن این حیوانات در این حوضچه وجود دارد، لازم است مسئولان اداره کل بنادر و دریانوردی استان در اسرع وقت تمهیدات لازم در مورد نصب توری یا مانعی جهت جلوگیری از ورود موجودات دریایی را انجام دهند تا دوباره شاهد گرفتار شدن این گونه های ارزشمند نباشیم.
لاکپشت سبز نوعی لاکپشت است که در آبهای گرمسیری از خلیج فارس و دریای عمان تا اقیانوسهای آرام و اطلس زندگی میکند و از نظر طبقه بندی اتحادیه بین المللی حفاظت از محیط زیست "آییوسیاِن" جزو گونههای در حال انقراض قرار دارد.
این گونه از لاکپشتها برای زیستبوم مفیدند و در پاکسازی زیستبوم دریا از آلودگیهای سواحل نقش مهمی دارند اما سالانه تعداد زیادی از آنها در آبهای ساحلی تلف می شوند.
این نوع لاک پشت از خانواده لاک پشتهای دریایی ساکن خلیج فارس و دریای عمان است و زندگی کاملا دریایی دارد و طول لاکش به 110 سانتی متر می رسد.
نظر شما