به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ غنی لو معاون اجتماعی پلیس تهران بزرگ با اشاره به اینکه حمل، نگهداری و ساخت سلاح سرد در قانون مجازات اسلامی جرم محسوب نمی شود، تصریح کرد: ولیکن در مواردی از قبیل ماده 617 قانون مجازات اسلامی آمده است " هر کس بوسیله چاقو و یا هر نوع اسلحه دیگر تظاهربه قدرت نمایی کند یا آنرا وسیله مزاحمت برای دیگر اشخاص یا اخاذی و تهدید آنان قرار دهد، یا با کسی گلاویز شود در صورتیکه از مصادیق محارب نباشد به حبس از 6 ماه تا 2 سال و تا 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد . "
وی افزود: از نظر قضات اینگونه قوانین برای دستگیری مظنونان و مجازات آنها چنانچه منجر به ارتکاب عمل مجرمانه نشده باشند کفایت نمی کند، بنابراین متاسفانه نبود یک مجازات بازدارنده باعث شده که حمل سلاح سرد در جامعه ما رواج پیدا کند.
این مقام مسئول در ادامه ضمن اشاره به موانعی که در تصویب قانون مجازات حاملان سلاح سرد و چاقوهای نامتعارف وجود دارد یکی از این دلایل را تراکم لوایح ارسالی و طولانی شدن زمان بحث کارشناسی لوایح در مرکز پژوهشهای مجلس و کمیسیون مربوطه تا اخذ رای در صحن عمومی عنوان کرد و گفت: این لایحه در نوبت انتظار به سر می برد و ان شاء الله به زودی به مرحله تصویب خواهد رسید.
غنی لو بیان داشت: هنگام طرح این لایحه، توسط بعضی افراد چنین بیان شد که اگر چاقو نباشد مجرمان نیات خود را با سنگ، چوب، میله و یا هر چیز دیگری اعمال خواهند کرد و ما نمی توانیم برای تمام مصادیق در دسترس بشر جرم انگاری کنیم ولیکن این یک خلط مبحث می باشد و پلیس صراحتا منظور خود را از سلاح سرد و چاقوهای نامتعارف ( کارد سنگری ، سرنیزه ریا، قداره ، قمه ، شمشیر، زنجیر تیغ دار ، پنجه بکس ، گرز و ... ) بیان کرده است.
وی با اشاره به اینکه حمل سلاح سرد باعث افزایش جرایم دیگر خواهد شد تصریح کرد: در مطالعات صورت گرفته در تهران بزرگ مشخص شد نزدیک به 100 درصد زورگیران، کیفقاپان، شرخران، متجاوزان به عنف، نزاعهای دسته جمعی، در مجموع جرایم خشن و خیابانی و 60 تا 75 درصد قتلهای خانوادگی و حتی اتفاقی توسط سلاح سرد به وقوع پیوسته است.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ اظهار داشت: طبق بررسیهای به عمل آمده اکثریت قتلهای بوقوع پیوسته در ایران اتفاقی و بدون قصد قبلی بوده یعنی قاتل بر اساس شرایط پیش آمده، واکنش غیر قابل انتظار از خود بروز داده است و در اینجا اثر گذاری سلاح سرد در ارتکاب جرم به شدت مشهود است زیرا اگر به طور نمونه در یک درگیری خانوادگی، شخص چاقویی در دست نداشته باشد احتمالا آن ماجرا با یک ضرب و جرح ساده بدون وقوع حادثه ای تاسف بار به پایان خواهد رسید.
وی ادامه داد: باید از طریق وضع و اجرای مجازاتهای متناسب، فرصتهای ارتکاب جرم را از حاملان سلاح سرد گرفت؛ که این کار بر عهده دستگاههای تولی برخوردهای قانونی نظیر دستگاه قضایی، پلیس و مجلس شورای اسلامی است، همچنین با پیشگیری اجتماعی از طریق اقداماتی از قبیل آموزش همگانی و فرهنگ سازی نیز می شود این معضل که امروز احساس امنیت اجتماعی را در جامعه به چالش کشیده است از بین برد.
معاون اجتماعی پلیس پایتخت خاطرنشان کرد: در این رابطه باید علاوه بر دستگاه قضایی اتحادیه ها نیز در دادن پروانه کسب و نوع فعالیتی که توسط آن صنف انجام می شود، دقت کنند زیرا اکثر کارگاه های تولید سلاح های سرد از جمله چاقوهای نامتعارف که توسط پلیس شناسایی می شوند معمولا یا پروانه کسب ندارند یا دقتی بعد از صدور پروانه بر نوع فعالیت آنها نشده است.
به گفته معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ حتی کشورهای توسعه یافته مانند آمریکا نیز که به پاسداشت دوران وسترن در کشورشان اجازه حمل سلاح را به مردمانشان داده اند بازهم این اختیار را با دریافت مجوز و نظارت پلیس در نظر گرفته اند، این در حالیست که در انگلیس نیز حمل چاقو در خارج از منزل جرم محسوب می شود و مردم در صورت رویت این موضوع موظفند آن را به پلیس گزارش دهند.
سرهنگ غنی لو در پاسخ به اینکه چرا حمل و فروش سلاح سرد زیاد شده است گفت: در این خصوص افراد جامعه به دو دسته مجزا تقسیم می شوند دسته اول مجرمان به قصد هستند که هدفشان از حمل سلاح، تجاوز به حقوق عمومی و قدرت نمایی می باشد. دسته دیگر، مردم عادی خصوصا اقشار آسیب پذیر مانند نوجوانان، بانوان و بعضی از صنوف که با پول و مسکوکات سرو کار دارند و یا به اقتضای شغل باید تا پاسی از شب بیرون از منزل به سر برند می باشند.
وی ادامه داد: عملا این افرادی که در صحنه درگیریها سلاح داشته اند به علت غافلگیری موفق به استفاده از آن نشدند و دسته اول به بهانه دفاع از خود این سلاحها را حمل می کردند و نیات پلید خود را عملی می کردند، در این صورت بهتر است حمل سلاح سرد بدون استثنا برای تمام مردم حداقل در حریم شهرها خصوصا کلان شهرها ممنوع است.
به گفته این مقام ارشد معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ، با وجود بالا بودن شاخص امنیت در پایتخت پلیس مد نظر دارد تا با مشارکت مردمی، احساس امنیت را که خواسته هموطنان است بالا ببرد.
نظر شما