سیدابراهیم کسائیان در گفتگو با خبرنگار مهر در نظرآباد افزود: در شهرستان نظرآباد آثار باستانی فراوانی وجود دارد که حفظ و نگهداری آنها نیازمند افزایش حمایتها و تعامل از سوی دستگاه های ذیربط به ویژه میراث فرهنگی است و این تعامل باید به بهترین نحو ممکن شکل گیرد.
وی ادامه داد: میراث فرهنگی از دستگاه هایی است که در صورت عمل به وظایف می تواند از به وجود آمدن بسیاری از مشکلات در زمینه حفظ آثار و اماکن باستانی جلوگیری کند و بسیاری از مشکلات و موانع کنونی در این زمینه را نیز از میان بردارد.
تلاشهای میراث فرهنگی در نظرآباد نیازمند افزایش است
وی عنوان کرد: میراث فرهنگی در شهرستان ما در خصوص آثار باستانی فعالیتهای انجام داده اما کافی نبوده و باید تلاشها در این خصوص به شکل چشمگیر و تاثیرگذاری افزایش یابد تا از مشکلات احتمالی جلوگیری شود.
این مسئول بیان کرد: نظرآباد جاذبه های گردشگری فراوانی دارد که از میان آنها می توان به امامزاده ابوالحسن (ع) و تپه گازرسنگ اشاره کرد.
وی ادامه داد: امامزاده یادشده مشتمل است بر یک ایوان رو به شرق (ورودی امامزاده ) که کاشیکاری شده است.
کسائیان گفت: گنبد خانه امامزاده، پشت ایوان جای دارد که بنایی است چهارگوش که در قسمت بالا بوسیلۀ سکنجهایی به چند ضلعی و سپس دایره تبدیل شده و گنبد دو پوش امامزاده روی آن احداث شده است.
وی خاطرنشان کرد: تپه گازرسنگ نیز در 18 کیلومتری نظرآباد و 800 متری جنوب روستا در ارتفاع هزار و 237 متر از سطح دریا قرار دارد و با ارتفاع 18 متر در میان دشت هموار واقع است.
تپه گازرسنگ در اطراف خود محوطه ای باستانی داشته است
این مسئول اضافه کرد: فاصلۀ این تپه با تپه ازبکی در حدود پنج کیلومتر است و شواهد نشان می دهد که تپه گازرسنگ همچون سایر تپه های مرتفع دشت در اطراف خود تپه های اقماری و محوطه ای باستانی داشته و این تپه رفع به عنوان کهن دژمورد استفادۀ ساکنین قدیمی آن بوده است.
وی یادآور شد: سفالهای به دست آمده از این تپه از نوع خاکستری هزاره اول ق.م تا سفالهای لعابدار آبی و سفید و فیروزه ای دوران تیموری و صفوی است ضمن اینکه بیشترین سفالهای موجود روی تپه از نوع بدون لعاب و بدون نقش هستند.
نظر شما