۸ شهریور ۱۳۸۹، ۱۴:۰۶

تایم تحلیل کرد:

منازعات در چچن و انتقادات از روش حکومتی قدیرف

منازعات در چچن و انتقادات از روش حکومتی قدیرف

یک هفته نامه غربی با پرداختن به تحولات اخیر چچن وقوع چنین تحولاتی را نشانه ای برای آغاز خودکامگی در جمهوری های روسیه دانست و از روش حکومت "رمضان قدیرف" انتقاد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، تایم در مطلب خود می نویسد : موج جدید خشونت ها از 14 آوریل سال 2008 زمانی که کاروان حامل "رمضان قدیرف" رئیس جمهور چچن از شهر "گادرمز" عبور می کرد آغاز شد، در آن روز همراهان قدیرف به تندی با افرادی که در مسیرشان حضور داشتند برخورد کردند.

هم اکنون همه به قدیرف وفادار شده اند و این نتیجه قدرتی است که در سالهای گذشته تلاش کرده تا تمامی مخالفان را از بین ببرد. در سالهای اخیر شاهد آن بودیم که گروه های جدائی طلب فعالیت خود را از چچن به مناطق دیگری انتقال داده اند و گروه های حقوق بشر اعلام می کند که این نقل مکان در نتیجه شکنجه های ماموران قدیرف و سخت گیری های آنها رخ داده است.

در 24 سپتامبر همان سال ( 2008 ) نیز "روسلان یامادایف" از طراحان نظامی و از اعضای سابق پارلمان روسیه که از مخالفان قدیرف محسوب می شد در مرکز شهر مسکو هدف اثابت 10 گلوله قرار گرفت و شش ماه پس از آن نیز بردار روسلان در پارکینگی در دبی به قتل رسید و در جولای سال گذشته نیز یک مرد مسلح تلاش کرد تا عیسی بردار سوم را به قتل برساند.  

مرد مهاجم بازداشت شد و در بازجوئیها اعلام کرد که قدیرف دستور ترور برادران یامادایف را صادر کرده است. وی به هشت سال و نیم زندان محکوم شد اما قدیرف اتهامات وارده را رد کرد. بعد از آن عیسی یادامایف دست به انتقاد از قدیرف زد و اعلام نمود : حتی اگر همه ما را بکشید بازهم حضور خواهیم داشت.

تایم در ادامه مطلب خود می نویسد : اما در 22 آگوست اتفاق دیگری افتاد، عیسی به همراه مادر خود به دیدار قدیرف رفت و پس از دیدار عنوان داشت که" ما چیزی برای اختلاف نظر میان خود پیدا نکردیم". پس از آن آنها با هم صلح کردند و قدیرف در مراسم یادبود برداران کشته شده عیسی شرکت کرد و بعد از آن اعلام کرد که "من عیسی را به خاطر آن سخنان بخشیدم. وی دو بردار خود را از دست داده و من او را درک می کنم."

این اتفاق موجی از تردید و پرسش را در سراسر چچن به وجود آورد که مبادا عیسی در دام قدیرف افتاده باشد؟ آیا مسکو عامل این صلح بوده؟ آیا عیسی و همراهانش از مبارزه دست کشیده اند؟

به نوشته تایم، با وجود همه این پرسش ها تمامی مردم چچن با این موضوع موافق بودند که قدیرف توانسته مخالفان خود را راضی کند. و بر همین اساس هم اکنون در چچن هیچ چهره سرشناسی یافت نمی شود که مخالف قدیرف باشد.

در همین رابطه "الکساندر چرکاسف" از کارشناسان حاضر در گروه حقوق بشر روسیه می گوید : هم اکنون همه به قدیرف وفادار شده اند و این نتیجه قدرتی است که در سالهای گذشته تلاش کرده تا تمامی مخالفان را از بین ببرد. در سالهای اخیر شاهد آن بودیم که گروه های جدائی طلب فعالیت خود را از چچن به مناطق دیگری انتقال داده اند و گروه های حقوق بشر اعلام می کند که این نقل مکان در نتیجه شکنجه های ماموران قدیرف و سخت گیری های آنها رخ داده است.

در همین رابطه قدیرف در سال گذشته اقدام به تبعید "احمد زاکایف" رهبر جدائی طلبان چچن به انگلیس کرد و زاکایف هم اکنون اعلام می کند که حاضر است برای رسیدن به صلح پایدار به چچن بازگردد.

این سخنان زاکایف نشان می دهد که قدیرف که از حمایت کرملین برخوردار است قدرت خود را تا حدی افزایش داده که علاوه بر ارعاب تمامی مخالفان اجازه فعالیت به هیچ گونه مخالفی را نمی دهد. در این میان فقط زاکایف نیست که خواهان صلح با قدیرف شده بلکه رهبران دیگری همچون "الیاس ماسایف" نیز معتقدند که قدرت قدیرف تا حدی افزایش یافته که در شرایط فعلی بهترین راه کنار آمدن با اوست.  

کد خبر 1143060

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha