۱۴ شهریور ۱۳۸۹، ۹:۲۹

مهر گزارش می دهد/

اعتراض رانندگان هرمزگانی به اجرای نامطلوب طرح جمع آوری کامیونهای فرسوده

اعتراض رانندگان هرمزگانی به اجرای نامطلوب طرح جمع آوری کامیونهای فرسوده

بندرعباس - خبرگزاری مهر: طرح نوسازی ناوگان حمل ونقل کشور و جمع آوری خودرو‌های سنگین فرسوده که سال 88 توسط هیئت دولت به تصویب رسیده در استان هرمزگان بدلیل برخی ناهماهنگی ها، مشکلاتی را برای رانندگان ایجاد کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر در بندرعباس، اجرای این طرح از پاییز سال گذشته در استان هرمزگان آغاز شد که از همان ابتدا با اعتراض بسیاری از رانندگان به خصوص رانندگان کامیونهای شهری که کارشان حمل بار میان دو بندر شهید رجایی و شهید باهنر است، روبرو شد.

مشکل اصلی این رانندگان تعویض نشدن پلاکهای خودرو‌هایشان است و معتقد هستند که تمام مراحل قانونی را برای تعویض پلاکهای قدیمی با پلاکهای ملی انجام داده اند اما پلیس راهنمایی و رانندگی هنوز اقدام به تعویض پلاک نکرده است.

این در حالیست که تا زمانی که این رانندگان پلاکهای ملی خود را دریافت نکنند نمی توانند برای تعویض خودرو‌هایشان ثبت نام کنند که این مسئله بزرگترین مشکل این رانندگان است.

مراد حاج حسینی یکی از این رانندگان معترض به نمایندگی به خبرنگار مهر در بندرعباس گفت: از دو سال پیش اقدامات قانونی را برای تعویض پلاک شروع کردیم اما با وجود آماده کردن تمامی مدارک هیچ اقدامی برای تعویض پلاک خودروهایمان صورت نگرفته است و هم اکنون نیز با مشکل از رده خارج بودن خودرو‌هایمان مواجه شده ایم.

وی افزود: حدود شش ماه پیش خودروهایمان توسط پلیس راه به دلیل عدم تعویض پلاک و از رده خارج بودن توقیف شد که با سختی ‌های بسیاری توانستیم ثابت کنیم که تمام مراحل قانونی را برای تعویض پلاک انجام داده‌ایم و آنان نیز خود‌روهایمان را آزاد کردند.

این راننده اظهار داشت: بعد از آزاد شدن خودرو‌هایمان طبق دستور شورای ترافیک استان کامیونهای ما با سختگیری تمام مورد معاینه فنی قرار گرفت و پس از گذراندن این معاینه‌ها توانستیم مجوز کار برای اداره بنادر ودریا نوردی را دریافت کنیم.

وی ادامه داد: متاسفانه مجددا از روز 20 مرداد ماه پلیس راه اقدام به توقیف کامیونهای ما کرده‌است و در حال حاضر حدود 40 دستگاه کامیون را به پارکینگ منتقل کرده است و بقیه رانندگان نیز از ترس توقیف شدن خودروهایشان آنها را در انبار‌ها گذاشته اند.

نماینده رانندگان عنوان کرد: معلوم نیست گناه رانندگان چیست که بین ادارات مختلف سرگردان مانده اند از یک طرف می گویند باید خودروهایتان را هرچه زود‌تر از رده خارج کنید و خودرو‌های جدید بگیرید اما از طرف دیگر پلاک خودرو‌هایمان را تعویض نمی کنند،‌ اگر مسئولان امر توانایی تعویض پلاک و یا پرداخت وام برای تعویض خودرو را ندارند تکلیف ما را مشخص کنند تا بیشتر از این بیکار و سرگردان نمانیم.

حدود 70 نفر از این رانندگان معترض طی دو روز در مقابل ساختمان‌های استانداری هرمزگان و همچنین معاونت عمرانی استانداری هرمزگان تجمع کرده اند تا جواب قانع کننده‌ای را از سوی مسئولان بشنوند.

یکی از مشکلات دیگر این رانندگان این است که تاکنون برای آنها کارت سوخت صادر نشده است و آنها برای تامین گازوئیل مورد نیاز خودروهایشان نیز با مشکلات فراوانی مواجه هستند.

رسول دهقانی دبیر شورای هماهنگی ترافیک و رئیس گروه‌ حمل و نقل هرمزگان در رابطه با مشکلات بوجود آمده برای این رانندگان به خبرنگار مهر در بندرعباس گفت: بر اساس مصوبه هیئت دولت شورای هماهنگی ترافیک هرمزگان نزدیک به 600 دستگاه خودرو سنگین را که عمر بیش از 30 سال داشتند را شناسایی کرده و به رانندگان این خودرو‌ها اعلام شد تا هرچه زود تر برای تعویض خودروهایشان به سایتی که توسط ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور مشخص شده است مراجعه کنند.

وی افزود: برای تعویض این خودروها تسهیلاتی نیز در اختیار آنان قرار می گیرد که بر این اساس هر کدام از خودروها به مبلغ 10 میلیون تومان از رانندگان خریداری می شود و 60 میلیون تومان نیز از طرف ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت و بانک‌های عامل  به این رانندگان وام پرداخت می شود.

دهقانی اظهار داشت: برای تعویض این خودرو‌ها یک مرکز اسقاط خودرو سنگین نیز در بندرعباس تاسیس شد و هم اکنون آمادگی لازم را جهت اسقاط کلیه خودروهای سنگین فرسوده در هرمزگان وجود دارد.

دبیر شورای هماهنگی ترافیک هرمزگان عنوان کرد: حدود 57 دستگاه از خودرو‌هایی که کارشان حمل بار بین بنادر شهید رجایی و شهید باهنر است نیز در اولویت اسقاط قرار دارند که می توانند با مراجعه به سایت آن خودرو جدیدی را که می خواهند با خودرو قدیمی خود تعویض کنند را مشخص کرده تا وام آنان به حساب آن شرکت خودرو سازی مربوطه واریز شود.

وی در مورد مشکلاتی که برای تعویض پلاک این خودروها بوجود آمده است، بیان کرد: کار تعویض پلاک مربوط به پلیس راهنمایی و رانندگی است و به احتمال فراوان پلیس راه‌ نیز بر اساس تخلفاتی که این رانندگان داشته اند و نقص فنی خودروهایشان، کامیو‌نهای آنان را توقیف کرده است.

دهقانی تاکید کرد: تا کنون هیچ کدام از این رانندگان معترض برای اسقاط خودرو‌هایشان به سایت مراجعه نکرده‌اند و هر موقع که برای این کار اقدام کنند وام آنها پرداخت می شود.

سرهنگ مجیدزاده فرمانده پلیس راه هرمزگان در خصوص توقیف خودرو‌های  این رانندگان به خبرنگار مهر در بندرعباس گفت: خودرو‌های این رانندگان به دلیل عدم تعویض پلاک و داشتن پلاک‌های قدیمی که در حال حاضر به عنوان پلاک‌ غیر مجاز محسوب می شوند توسط پلیس راه هرمزگان توقیف شد.

وی افزود: وضعیت بسیاری از این خودروها از لحاظ ایمنی نیز بسیار نامناسب است و رفت و آمد این خودروها در جاده‌ها برای رانندگان دیگر ایجاد خطر می کند و این خودرو‌ها بایدهرچه زود تر اسقاط شوند.

مجیدزاده اظهار داشت: کار تعویض پلاک این خودرو‌ها باید توسط راهنمایی و رانندگی صورت گیرد و اگر این کار تاکنون انجام نشده است این امر مربوط به پلیس راه نیست و آن چیزی که برای پلیس راه مهم است اجرای قانون است و پلاکهای این خودرو‌های نیز غیر قانونی بوده است.

فرمانده پلیس راه هرمزگان در خصوص مجوز اداره بنادر و دریانوردی برای فعالیت این خودرو‌ها بیان کرد: اداره بنادر و دریانوردی برای بهتر انجام شدن روند کار‌هایش این خوروهارا ساماندهی کرد و به آنها مجوز کار داد اما مدت اعتبار این مجوز هم اکنون به پایان رسیده است و پلیس راه بر همین اساس و همچنین به دلیل تعویض نشدن پلاک این خودرو‌ها آنهارا توقیف کرده است.

در اینجا ذکر این نکته ضروری است که بسیاری از این رانندگان در حال حاضر منبع درآمد دیگری ندارند و ممکن است با ادامه بیکار ماندن آنها با مشکلات فراوانی در زندگی خود مواجه شوند.

در اجرای طرح از رده خارج کردن خودروهای فرسوده مشکلات زیادی از این دست وجود دارد و به همین دلیل است که اجرای این طرح حتی در مورد خودرو‌های سبک نیز طبق برنامه‌ریزی های انجام شده پیش نرفته است و هنوز آن تعداد خودرو‌هایی که باید طبق برنامه‌ریزی‌ها از رده خارج می شدند، اسقاط نشده‌اند.

حال باید دید مسئولان امر چه راهکار‌هایی را برای حل این مشکلات در نظر می گیرند زیرا ممکن است در ادامه اجرای این طرح نیز مشکلات جدیدی بوجود بیاید.

کد خبر 1145288

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha